in ,

Polițiștii din cadrul SICE Călărași acționează pentru stoparea evaziunii fiscale

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat.

La data de 18 septembrie a.c., în scopul protejării populației împotriva comercializării de țigări, alcool și produse alcoolice neconforme, polițiștii au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale din județ.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 3 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost confiscată suma de 116 lei, reprezentând contravaloarea a 3,5 litri băuturi spirtoase și 24 de cutii cu lapte, deținute fără documente legale de proveniență, precum și suma de 2.127 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populație care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost confiscate 50 de pachete cu țigarete, deținute fără documente legale de proveniență.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ANUNȚ – Primăria Unirea

Trei ore de discuții între președintele CJ, Vasile Iliuță și seniorii municipiului Călărași