in

Polițiștii călărășeni verifică respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului pe raza județului Călărași

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE PE RAZA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, au fost intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activitățile de verificare desfășurate ieri au participat aproximativ 100 de forțe de ordine, fiind verificate 160 de societăți comerciale, 289 de obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, precum și 441 de mijloace de transport, dintre care 220 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 1.185 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 119.055 de lei. 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.
De asemenea, reamintim că s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităților de învățământ, piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări și alte asemenea spații publice deschise, de pe raza întregului județ.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dumitru Coarnă – prima poziție la Camera Deputaților pentru PSD Călărași

Iată cine vor fi candidații PNL Călărași pentru alegerile parlamentare