in , ,

Polițiștii călărășeni au aplicat sancțiuni de peste 94.000 de lei pentru comercianții care desfășurau activități comerciale ilicite

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța alimentară

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri și oboare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 94.000 de lei.

La data de 05 septembrie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune ce a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 94.790 de lei.

Din totalul amenzilor, 6 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 3 la alte acte normative.

Totodată, a fost confiscată suma de 640 de lei, reprezentând contravaloare legume, fructe și pâine, fără documente legale de proveniență.

Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri și oboare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 46.000 de lei.La data de 23 august a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune ce a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare.Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.500 de lei.Din totalul amenzilor, 3 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării suma de 1.373 de lei, reprezentând alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență (carne, legume și fructe).

Publicată de Călărași News – www.calarasipress.ro pe Vineri, 24 August 2018

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Polițiștii au reținut un bărbat care este acuzat că și-a snopit soția în bătaie

VIDEO. De frică să nu fie sancționați, călărăşenii eliberează porcii pe stradă în miez de noapte