in ,

Polițiștii au sancționat 201 persoane în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 132 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 201 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 33.520 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 379 de mijloace de transport, 131 fiind mijloace de transport în comun și 1.351 persoane, dintre care 297 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.054 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care dau dovadă de responsabilitate și respectă măsurile pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, înțelegând că doar printr-un efort comun vom putea reveni la normalitate.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni și au verificat 336 de mijloace de transport

Situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Călărași – 1790 persoane imunizate