Connect with us

Știri

Podul 4 din Călărași, pericol pentru șoferi

Published

on

În timp ce pasajul de la Drajna se ridică, Podul 4 din Călărași se degradează pe zi ce trece din cauza lucrărilor de mântuială. Reabilitat în 1999 – 2001, podul din Călărași a devenit un adevărat pericol pentru șoferii care încă mai au curajul să-l folosească. Ultimele lucrări de reparații la podul de pe drumul național DN 3B, km 0+480, Călărași au avut loc în iulie 2019.  Situația deplorabilă a podului a stârnit multe reacții în spațiul public. Mai multe imagini apărute pe Facebook în care se arată  aspectul lucrărilor efectuate de CNAIR. Rosturile de dilatație dintre plăcile care alcătuiesc podul s-au distanțat mult, unele dintre acestea au cedat. Șoferii sunt nevoiți să circule cu foarte mare atenție. În imaginea de mai jos se observă un rost, adică un spațiu de dilatație care a cedat. Scopul acestui element fiind de a prelua șocurile de mișcările componentelor din pod. Rosturile de dilatație permit structurii sa preia toate eforturile exterioare si sa le transforme in deplasări pe reazeme (culei = reazeme de capăt, pile = reazeme intermediare = pilonii podului). Așadar, podurile au deplasări multe si complexe care provin dintr-o serie de eforturi: – dilatarea diurna (zi-noapte) a elementelor de rezistenta: grinzi+placa (indiferent ca sunt grinzi din beton sau metal, tot apar dilatări-contracții) date de diferențele de temperaturi. – dilatarea sezoniera (iarna-vara) – vibrații din trafic – seism – vant. foto: Info Trafic & Radare Călărași În anul 2019 jurnalișții Observator de Călărași au solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  o situație privind siguranţa traficului rutier pe podul ce se localizează pe Drumul Naţional 3B la kilometrul 0+480. Răspunsul este unul ieșit din tipare și total evaziv:

CNAIR în 2019: “Structura de rezistenţă a podului de la Călăraşi nu este afectată.” 

foto: Podul 4 din Călărași / detalii cu unul dintre stâlpii podului

foto: Podul 4 din Călărași / detalii cu unul dintre stâlpii podului

Călărași PRESS a solicitat un punct de vedere reprezentanților CNAIR.  02 Aprilie 2022: “Deteriorarea este pe Calea 1, banda 1. Se restricționează banda in cauza (in sensul in care nu se mai circula pe ea). Se va institui si restricție de tonaj. Pe pod este instituita deja restricție de viteza de 30 km/h. Deteriorările au fost cauzate de autovehiculele care circula frecvent cu supratonaj pe pod si folosesc cu predilecție banda 1. Podul este oricum prins in programul de reabilitări.” – transmit reprezentanții CNAIR 04 Aprilie 2022:  / Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: “Deteriorarea este pe Calea 1, banda 2. Se restricționează banda în cauză (în sensul în care nu se mai circula pe ea). Se va institui și restricție de tonaj. Pe pod este instituită deja restricție de viteză de 30 km/h. Deteriorările au fost cauzate de autovehiculele care circulă frecvent cu supratonaj pe pod si folosesc cu predilecție banda 1. Podul este oricum prins în programul de reabilitări.” Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că Podul 4 din Călărași, construcție realizată în anul 1985, va intra într-un program de reabilitare prin fonduri europene. Lucrările propriu-zise vor începe peste aproximativ un an, timp în care se va realiza documentația necesară pentru obținerea fondurilor  necesare reabilitării. Până atunci, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că starea podului va fi supravegheată iar drumarii vor realiza lucrări de intervenție rapidă  

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Actualitate

Trenurile Soarelui au fost puse în mișcare! Ce orașe vor avea curse directe spre mare

Published

on

Începând cu 14 iunie 2024, toate trenurile vor duce la Marea Neagră! CFR Călători lansează programul estival de transport “Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din întreaga țară către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării, până la data de 8 septembrie 2024.

”Acest sezon estival va dura până pe 7-9 septembrie. Demarează 14-15 iunie și se finalizează la 7-8 septembrie. Trenuri sunt pentru toată lumea. Sunt mai multe decât anul trecut, sunt 6 perechi de trenuri în plus față de anul trecut”  a declarat Ada Meseșan, purtător de cuvânt CFR Călători, conform euronews.ro.

Pe durata verii, toate regiunile țării vor fi conectate cu cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul românesc. CFR Călători oferă posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău, fie printr-o conexiune rapidă din București Nord, folosind trenurile care circulă la intervale de 1-2 ore pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni:

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), dintre care 14 trenuri (7 dus/7 întors) vor avea ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi vor trece și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  •  Pentru călătoria spre Delta Dunării, începând cu 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/R 8653 și R 8656/IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, la Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

”Suntem într-o situație fericită, mergem pe o linie modernizată și cu un tren modernizat. Mi-aș dori să se poată acest lucru peste tot în România, măcar este un început” a transmis Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, potrivit aceleiași surse.

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este de aproximativ 2 ore și 20 de minute, un timp dificil de egalat de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului până în centrul Constanței.

În ceea ce privește prețurile, un bilet la clasa a doua pe ruta București-Constanța costă 78 de lei, iar la clasa întâi, prețul este de 115 lei.

De asemenea, călătorii pot beneficia de diverse reduceri: 10% reducere la cumpărarea unui bilet dus-întors, până la 10% reducere pentru achiziționarea anticipată, și 25% reducere cu cardul TrenPlus. Elevii călătoresc gratuit, iar studenții beneficiază de o reducere de 90% pentru vagoanele de clasa a doua.

Trenurile Soarelui vor circula până la data de 8 septembrie 2024. CFR recomandă achiziționarea din timp a biletelor, anticipând o cerere mare și trenuri aglomerate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate