Connect with us

Știri

PNL | Senatorul Ciprian Pandea: Există și o îngrijorare internațională, nu doar internă, nimeni nu dorește promovarea extremei dreapta în România

Published

on

Publicat la data de 6 sept. 2021
România are o istorie nefericită a coalițiilor de guvernare. În ultimii 31 ani, am avut 25 de guverne. Tot timpul coalițiile au fost măcinate în interior de orgolii, preocupare mai mare pentru viitoarele alegeri și mai puțin de responsabilitate și maturitate.
Senatorul călărășean al PNL – Ciprian Pandea a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care arată motivele ce au condus la criza politică din România.
Poziția Președintelui este una de responsabilitate și exprimă temerea tuturor românilor care nu vor legitimarea unui partid extremist anti-european.
 • • Există și o îngrijorare internațională, nu doar internă, nimeni nu dorește promovarea extremei dreapta în România. Este o alianță toxică pentru imaginea României și pentru interesele țării noastre
 • • Din punctul meu de vedere, extremiștii trebuie evacuați de urgență din orice negociere sau parteneriat politic in Parlament
 • • Nu a existat până acum din 1990 o colaborare formală cu un partid de extremă, care promovează ura, intoleranța și discursul anti-european.
 • • Deși răul este în mare deja făcut, încă nu este prea târziu pentru revenirea la dialog alături de PNL și UDMR.
 • • Nu există supărare politică suficient de mare pentru a justifica o acțiune politică alături de un astfel de partid. Este complet de neînțeles că o astfel de decizie a venit după ce am dorit să ne asumăm împreună un program național de dezvoltare, ale cărui obiective erau deja asumate în Programul de Guvernare.
 • • Se pot negocia multe, dar nu dezvoltarea României. Iată de ce:
 • – 57% dintre localități NU AU canalizare!
 • – 29% dintre localități NU AU apă curentă!
 • – 69% dintre localități NU AU rețele de gaze naturale!
 • – Există ÎNCĂ 20.000 de km de drumuri județene nemodernizate!
 • – Există ÎNCĂ 27.000 de km de drumuri comunale nemodernizate!
• USR+ respinge acest proiect dintr-un interes politic îngust, nu au primari care să implementeze acest proiect și se tem că în 2024 vor fi dezavantajați electoral din acest motiv. Credeam că USR + nu dorește să condamne sute de comunități doar pentru obiective electorale.
• Alianța noastră politică este cu poporul român și cu Președintele ales cu Președintele Klaus Iohannis, iar drumul nostru nu va face niciodată vreo haltă prin est. Nici de dragul unei moțiuni de cenzură absurde, nici pentru alte obiective politice.
• Liderii USR+ trebuie să mai înțeleagă un lucru: prin acestă ieșire în decor, sunt în pericol să taie multe poduri de colaborare cu PNL pe viitor. Au vrut să arunce în aer Programul Saligny, dar în acest moment pare mai degrabă că asistăm la o acțiune de auto-detonare politică.
• Încă mai sper ca liderii USR își vor respecta electoratul care nu le-a acordat votul pentru o alianță toxică, cu un partid extremist și anti-european. Liderii USR + trebuie să înțeleagă că singurii câștigători din această asociere politică sunt extremismul, intoleranța și ura.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Cionoiu: Fermierii beneficiază de o plată de 3.000 de euro/fermă

Published

on

 • Ministerul Agriculturii a făcut primele plăţi pentru programul „Tomata”. Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile
 • Primele sume spre beneficiarii programului ”Tomata” au plecat în 4 şi 5 august, judeţele Arad, Bacău, Mehedinţi şi Călăraşi fiind primele care au trimis Ministerului Agriculturii deconturile în vederea onorării plăţilor pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei.
 • „Ministrul Petre Daea îndeamnă legumicultorii din judeţele Arad, Bacău, Mehedinţi şi Călăraşi să îşi verifice conturile. În datele de 4 şi 5 august, au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata”, anunţă Ministerul Agriculturii.   Cele 4 judeţe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăţilor pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei.
“Plățile către fermieri pentru programul TOMATA! În datele 4-5 august au plecat primele sume de bani pentru beneficiarii programului.
PSD și ministrul Agriculturii, Petre Daea susțin eforturile fermierilor care trebuie să facă față atât scumpirilor pentru combustibil și energiei cât și secetei care a afectat grav culturile din România. Legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași au deja banii în cont, iar săptămâna aceasta se vor face plățile către toți beneficiarii care au trimis dosarele și cererile de plată.
Aceste 4 județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei. În acest an, fermierii beneficiază de o plată de 3.000 de euro/fermă pentru legumele cultivate în Ciclul I și 1.000 de euro pentru cele cultivate în Ciclul II, în spații protejate. Pentru Ciclul I, legumicultorii au termen până pe 30 august să depună la Direcțiile Agricole Județene dovada valorificării cantităților minime, în funcție de culturile pe care le-au avut pe minim 1.000 mp de solarii/sere.” – scrie senatorul Nicușor Cionoiu pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în București, un pieton a fost acroșat mortal de un motor

Published

on

Accident rutier în București în această noapte, produs în jurul orei 20.50 la intersecția Bd. Timișoara cu Str. Romancierilor. Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112. 

Din primele date, conducătorul unei motociclete, care se deplasa pe Bd. Timișoara dinspre Str. Brașov către Str. Valea Oltului, când a ajuns la intersecția cu Str. Romancierilor, a surprins si accidentat  un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile. Din impact motocicleta a fost proiectată într-un autovehicul, care se afla parcat.

În urma accidentului rutier, a rezultat decesul pietonului și rănirea motociclistului care a fost transportat la spital in vederea acordării de îngrijiri medicale.

Traficul rutier este restricționat pe Bd. Timisoara dinspre Str. Romancierilor către Str. Valea Oltului.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Continue Reading

Știri

Borcea: Aniel Pațurcă: “Am reușit să facem eforturi și să nu mărim prețul la apă, chiar dacă majoritatea au făcut-o”

Published

on

Tot mai mulți primari din județul Călărași încep să acorde o atenție mai mare fenomenului generat de seceta pedologică. Efectele sunt vizibile în agricultură și afectează, printre altele, sistemul de apă curentă din propriile localități. Oamenii folosesc, în lipsa ploilor, apa din rețeaua publică pentru udatul grădinilor, lucru care, în mod evident îngreunează activitatea sistemului public de alimentare de apă.
“În această perioadă de secetă fără precedent în ultimii 70 ani în care nivelul Dunării a scăzut la o cotă alarmantă, chiar și pentru reactorul de la Cernavodă, îi mulțumim lui Dumnezeu că este alături de borceni. Reușim să mulțumim majoritatea oamenilor, furnizând apă potabilă 24 din 24 ore cu mici excepții punctuale. (întrerupere energie electrică, pompe defecte sau arse, incidente nedorite – de ex, spargerea conductei ca urmare a săpăturile la conducta de gaze).” anunță primarul Aniel Pațurcă într-o postare pe Facebook.
Primarul  Aniel Pațurcă a stopat activitatea RAJA, iar situația generată de scăderea cotelor alarmante ale Dunării, chiar lipsa ploilor,  nu au fost înregistrate probleme în localitate.
“Atenție! Am reușit să facem eforturi și să nu mărim prețul, chiar dacă majoritatea au făcut-o deja. Am demonstrat că se poate!
Am rămas uimit când am văzut acum la știri ce se întâmplă în țară și cum un primar era foarte revoltat pe cei care udă culturile și în comuna respectivă apa este dată 2 ore cu program și nu ajunge pentru băut sau uz casnic. La noi în comunitate nu a venit niciodată primarul să îi certe pe cei care consumă apa pe irigat, dar culmea ironiei și tupeului, cei care au solarii și vând roșii la piață, se plâng că nu au apă , doar că au ei ceva personal cu primarul comunei.” a mai punctat punctat primarul Aniel.
“Cum vă explicați? Unii oameni ne fac plângere pe la Sanepid, Mediu etc., doar să pierdem licența de funcționare a serviciului public de apă și poate vine RAJA, sau un alt operator regional de apă să ne preia.
Îi asigur pe cârcotași că apa este pe mâini bune și, cât voi fi eu, RAJA este deja istorie pentru Borcea. Cu islazul nu au reușit nimic din toate plângerile și scandalul creat artificial, iar acum se încearcă tot felul de lucruri urâte cu serviciul de Apă.”a scrie primarul din Borcea, Theodor Nedelcu Aniel Pațurcă, pe rețea de socializare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro