Connect with us

Știri

PNL | Ciprian Pandea: Peste 11,3 milioane de lei au fost decontați în județul Călărași

Published

on

Publicat la data de 28.09.2021

Senatorul Ciprian Pandea anunță că la finalul săptămânii trecute, peste 11,3 milioane de lei au fost decontați în județul Călărași. Ministerul Dezvoltării este la zi cu plata facturilor în acest sens, iar proiectele derulate de autoritățile locale din Călărași prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) continuă să fie implementate, precizează președintele PNL Călărași.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, în data de 24 septembrie 2021, suma de 385.213.702,84 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 573 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Pentru etapa I – a fost achitată suma de 34.047.981,87 de lei pentru 58 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de 351.165.720,97 de lei pentru 515 obiective.

La nivelul județului nostru, Consiliul Judeţean Călăraşi şi 13 unităţi administrativ-teritoriale au primit bani prin intermediul acestui program, astfel:

 • comuna Căscioarele – 849,954.08 lei;
 • comuna Ciocăneşti – 161,265.43 de lei;
 • comuna Crivăţ – 355,464.64 de lei;
 • comuna Curcani – 301,721.80 de lei;
 • comuna Dichiseni – 309,018.82 de lei;
 • oraşul Fundulea – 1,179,288.92 de lei;
 • comuna Gălbinaşi – 243,114.73 de lei;
 • comuna Jegălia – 69,433.57 de lei;
 • Consiliul Judeţean Călăraşi – 3,090,978.03 lei;
 • Lehliu Gară – 588,320.30 de lei;
 • comuna Nana – 79,817.11 lei;
 • comuna Săruleşti – 2,027,928.94 de lei;
 • comuna Şoldanu – 1,784,991.38 de lei;
 • comuna Ştefan Vodă – 293,456.81 de lei.

Lista cu plățile PNDL efectuate în fiecare comună până la 24 septembrie 2021, mai jos:

 

Demnitarul liberal a transmin printr-o postare pe Facebook, un scurt mesaj: Ciprian Pandea menționează că primarii călărășeni se pregătesc să obțină finanțare și prin Proiectul Național de Investiții „Anghel Saligny”: „Eu voi susține orice proiect de dezvoltare bine argumentat și care să răspundă nevoilor comunităților. Dezvoltăm Călărașiul, împreună!”, încheie senatorul declarația.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro