Connect with us

Știri

PNL / Ciprian Pandea: Ne dorim să dezvoltăm Călărașiul!

Published

on

Publicat la data 2 sept. 2021
Senatorul liberal Ciprian Pandea face o nouă postare pe Facebook prin care își arată interesul și implicarea față de dezvoltarea județului Călărași. Demnitarul susține că fiecare cetățean are nevoie de un trai mai bun, acest lucru fiind posibil doar prin modernizarea infrastructurii de bază.
Liberalul călărășean a mai precizat că proiectul urmărește eliminarea birocrației inutile, susținem finanțări transparente și prioritizate în funcție de necesități.
Senatorul PNL Ciprian Pandea: Ne dorim să dezvoltăm Călărașiul! Ne dorim să modernizăm România! Dezvoltarea județului nostru, prin modernizarea infrastructurii de bază necesară unui trai mai bun pentru fiecare călărășean, din fiecare sat, comună, oraș și municipiu, va deveni realitate și nu va rămâne doar la stadiu de intenții electorale. Acum avem un proiect care are la bază un document complet susținut de o finanțare istorică.
Acest proiect se numește Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Sunt 50 miliarde de lei până în 2028, bani pe care primarii îi pot accesa pentru drumuri, gaze, apă și canalizare.
Sunt lucruri de bază care, din păcate, nu pot fi finanțate prin fonduri europene, de redresare sau reziliență.
Susținem, prin acest proiect, eliminarea birocrației inutile, susținem finanțări transparente și prioritizate în funcție de necesități. Tot ce trebuie să facem este să susținem ca Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” să devină un act normativ și astfel să poată intra în vigoare.
Noi, PNL, susținem adoptarea Planului Național de Investiții „Anghel Saligny” în Guvern cât mai curând posibil. Pentru aceasta, avem nevoie de suportul tuturor și, în special, de cel al partenerilor de alianță. Provocarea unei crize politice ar fi total iresponsabilă și ne-ar aduce prejudicii grave pe termen lung. O guvernare stabilă înseamnă reforme, o economie consolidată și o gestionare eficientă a pandemiei. Noi vrem #stabilitate pentru că scopul nostru este dezvoltarea și modernizarea României.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.