in

PNL/ Ciprian Pandea: Dezbatem deciziile ANRE, pentru a fi siguri că acestea sunt corecte și de ele să beneficieze toți românii

ANRE verifică dacă piața de energie este manipulată. Ce noi sancțiuni riscă operatorii economici

Operatorii care manipulează piaţa de energie riscă sancţiuni din cifra de afaceri, cuprinse între 5 şi 10%, a declarat, joi, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), la prezentarea raportului de activitate pe anul 2019.

Senatorul liberal de Călărași, Ciprian Pandea, a participat la ședința comună a Comisiei de buget finanțe ce s-a desfășurat joi, 10 iunie a.c., pentru a dezbate și aproba Raportul de activitate al ANRE, pe anul 2019.

Senator Ciprian Pandea: “Sunt prezent, în acest moment, la ședința comună a Comisiei de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, a Comisiei economice, industrii și servicii și a Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, pentru a dezbate și aproba Raportul de activitate al ANRE, pe anul 2019.
Așteptările românilor din partea acestei instituții sunt unele foarte mari, de activitatea ANRE depinzând formarea unor prețuri corecte pentru consumatori, concomitent cu reglementarea unui set de reguli necesar dezvoltării durabile a sectorului energiei.
Dezbatem deciziile ANRE, pentru a fi siguri că acestea sunt corecte și de ele să beneficieze toți românii, mai ales în contextul liberalizării complete a pieței gazelor și energiei electrice.”

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță, a dat detalii privind controalele efectuate de structurile instituției, inclusiv în domeniul manipulării pieței de energie.

„Împreună cu Consiliul Concurenţei şi Ministerul Energiei, acţionăm pe trei direcţii acolo unde legea ne şi permite: să verificăm dacă sunt respectate regulile de concurenţă, să verificăm dacă piaţa este manipulată – şi deschid o paranteză aici şi vreau să vă spun că şi în anul 2019 am constatat că au existat fenomene de manipulare a pieţei de tipul – A vinde lui B, B vinde lui A aceeaşi cantitate de energie la preţuri diferite, fapt care a condus în final la creşteri de preţuri. Sancţiunile pe care le-am dat erau la nivelul a 10.000 de lei. Acum, dacă se mai întâmplă manipularea pieţei, sancţiunile vor fi din cifra de afaceri, între 5 şi 10%. Şi dacă cineva îşi mai permite să facă manipularea pieţei, va primi fără niciun fel de rezerve această sancţiune”, a precizat Dumitru Chiriţă, citat de Agerpres, la prezentarea raportului ANRE pe 2019 în cadrul comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Primăria Călărași va dota 19 unități de învățământ cu echipamente de protecție și dispozitive medicale pentru combaterea răspândirii COVID-19

ITM Călărași desfășoară noi verificări în diverse domenii de activitate. Vezi ce sancțiuni au fost aplicate de inspectorii în muncă