Connect with us

Știri

PMC. Călărașiul se îndatorează pentru proiectele europene: Marius Dulce explică necesitatea cheltuielilor suplimentare

Published

on

Marius Dulce discută despre gradul de îndatorare al Călărașiului, care a ajuns la 13,7%, și susține că acest procent va fi vârful de îndatorare în anul 2024 și apoi va scădea. El explică că aceste împrumuturi au fost făcute pentru a ajuta proiectele europene, dar pentru ca acestea să fie funcționale, sunt necesare și alte lucrări complementare care implică cheltuieli suplimentare. Marius Dulce afirmă că aceste cheltuieli vor trebui să fie susținute din noi împrumuturi, deoarece bugetul propriu nu este suficient.

El menționează că strada București nu este o lucrare foarte dificilă. Înainte de bulevardul Cuza Vodă, vor fi refăcute trotuarele și se va face o frezare de 6+4 în care se va asfalta și recondiționa ceea ce trebuie făcut. În continuare, pe tronsonul de la Cuza Vodă până la Frână, va fi o zonă de decopertare pentru a interveni pe trotuar și pentru a instala o canalizație de fibră optică pe carosabil. Marius Dulce precizează că trotuarele nu vor fi refăcute deoarece au fost făcute în urmă cu doi ani și sunt încă în garanție.

Marius Dulce: Gradul de îndatorare a ajuns undeva la 13,7%. Procentul acesta va fi în anul 2024 vârful de îndatorare, pentru că după aceea iarăși va scădea. Vreau să vă spun că aceste împrumuturi s-au făcut pentru a ajuta proiectele europene, dar să nu uităm ca pentru ca aceste proiecte să fie funcționale, avem nevoie de o serie de lucrări complementare de care n-a ținut nimeni seamă, iar asta înseamnă tot cheltuială. Cheltuiala trebuie susținută tot din împrumuturi, pentru că bugetul propriu nu ajută și în felul acesta, când acest mecanism de rambursare se va produce, după aceea o să avem nevoie pe aceste proiecte pe PNRR, pentru că trebuie să le mișcăm și pe astea foarte repede. Deja am început să facem documentațiile și trebuie să mișcăm lucrurile de așa natură, pentru că avem nevoie să atragem toți banii aceștia europeni la Călărași.

Din punctul meu de vedere, strada București nu este o lucrare extraordinar de grea. Până la bulevardul Cuza Vodă avem refacerea trotuarelor și o frezare de 6+4 în care o să asfaltăm și o să recondiționăm ceea ce avem de făcut și ce defecte găsim acolo. După aceea, pe tronsonul de la Cuza Vodă până la Frână o să fie o zonă de decopertare. Acolo au făcut anumite expertize și sunt anumite tasări. Există o zonă de decopertare, noi intervenim pe zona aceasta pe trotuar, pentru că o să ducem o canalizație tot de fibră optică pe carosabil. Nu e o lucrare extraordinar de grea. Trotuarele nu se refac, pentru că le-au făcut acum 2 ani și sunt în garanție.”

Știri

PMC | O arteră importantă din Călărași a intrat în reabilitare

Published

on

Reabilitarea străzii Viitor reprezintă o veste bună pentru locuitorii din Călărași. Această arteră importantă a fost mult timp într-o stare avansată de degradare, provocând disconfort și neplăceri în rândul șoferilor și pietonilor. Acum, cu demararea lucrărilor de asfaltare, se va îmbunătăți semnificativ starea acestei străzi, iar circulația va deveni mult mai fluidă și mai sigură.

 

Potrivit constructorului, lucrările de reabilitare a străzii Viitor vor fi finalizate la finele lunii aprilie. Acestea vor consta în înlocuirea asfaltului vechi, deteriorat și plin de gropi, cu unul nou și modern, care va rezista mai bine în fața intemperiilor și a traficului intens.

În plus, vor fi efectuate și alte lucrări de modernizare, cum ar fi refacerea trotuarelor, iluminatul public, semnalizarea rutieră și marcajele pentru trecerile de pietoni. Acestea vor aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc această arteră importantă din oraș.

Reabilitarea străzii Viitor este a treia mare lucrare de modernizare a unei artere importante din Călărași, după reabilitarea străzii Rahova și a străzii Plevna. Aceste proiecte sunt parte dintr-un program amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii din oraș, care va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii și pentru dezvoltarea economică a zonei.

„Astăzi după-amiază am demarat asfaltarea străzii Viitor. Potrivit constructorului, lucrările vor fi gata la finele lunii aprilie.
Strada Viitor este a 3-a arteră importantă reabilitată în acest mandat după Rahova și Plevna.” – transmite primarul Marius Dulce într-o postare pe Facebook
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Cele mai accesate articole