in ,

Ploaie torenţială în Călărași, străzi inundate în câteva minute / VIDEO

În doar câteva minute, canalizările de pe mai multe străzi din municipiul Călărași nu au mai făcut față, iar câteva străzi au fost inundate. Călărașiul a fost cuprins de ploi. Timp de doar o oră a plouat puternic. Mai multe străzi din municipiu au fost inundate. Codul portocaliu a intrat în vigoare de la orele 17., fiind valabil până la orele 18. După o puternică ploaie ce nu a durat mai mult de o oră, străzile de la periferia orașului, dar și străzile centrale au fost acoperite de apă. Cantitatea de apă a fost impresionantă, a plouat chiar și cu 40 de litri pe metrul pătrat. 

Oamenii care locuiesc pe Bulevardul 1 Mai spun că s-au săturat să stea cu frică la fiecare ploaie mai serioasă. Spun că administrația locală este dezinteresată de problemele acestora. Aceștia ne spun că sunt nevoiță să desfunde canalizările de pe stradă.

Un vecin spune că este nevoit de fiecare dată să sune la 112 pentru a veni pompierii să-i scoată apa din casă. “E groaznic ceea ce se întâmplă aici!”

Mai mulți pomi au fost puși la pământ in timpul furtunii. Autoritățile locale au început să intervină pe străzile cu probleme pentru a degaja arborii căzuți și pentru a decongestiona trafiucul blocat.

 

 

 

Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție
Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție

 

 

Arbore căzut in zona Penny 2 -
Arbore căzut in zona Penny 2 –
str. Progresul / Călărași
str. Progresul / Călărași
str. Progresul / Călărași
str. Progresul / Călărași

In urma precipitatiilor abundente inregistrate astazi duminica 08.07.2018, pe raza Municipiului Calarasi, ECOAQUA SA Calarasi are in teren mobilizate 2 echipe de interventie, pentru zonele de locuinte afectate. De asemenea toate statiile de pompare care preiau apa pluviala sunt functionale. In anumite zone cum ar fi cartierul Caramidari, statiile de pompare au fost construite si dimensionate agregatele de pompare pentru debite de canalizare menajere si cu greu fac fata preluarii si a apelor pluviale.
Dorim sa aducem la cunostinta populatiei de pe raza Municipiului Calarasi, ca luam toate masurile necesare extragerii apei pluviale de pe strazi si din curtile locatarilor si daca intampina o problema de inundare a strazii sau gospodariei datorita ploilor, sa apleze Dispeceratul NON STOP ECOAQUA la numarul de telefon 0242 313 720 sau e mail:dispecerat.ecoaqua@yahoo.com –anunță ECOAQUA S.A.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

COD GALBEN de vreme rea în județul Călărași

Primăria Călărași: COMUNICAT DE PRESĂ