Connect with us

Știri

Ploaie torenţială în Călărași, străzi inundate în câteva minute / VIDEO

Published

on

În doar câteva minute, canalizările de pe mai multe străzi din municipiul Călărași nu au mai făcut față, iar câteva străzi au fost inundate. Călărașiul a fost cuprins de ploi. Timp de doar o oră a plouat puternic. Mai multe străzi din municipiu au fost inundate. Codul portocaliu a intrat în vigoare de la orele 17., fiind valabil până la orele 18. După o puternică ploaie ce nu a durat mai mult de o oră, străzile de la periferia orașului, dar și străzile centrale au fost acoperite de apă. Cantitatea de apă a fost impresionantă, a plouat chiar și cu 40 de litri pe metrul pătrat. 

Oamenii care locuiesc pe Bulevardul 1 Mai spun că s-au săturat să stea cu frică la fiecare ploaie mai serioasă. Spun că administrația locală este dezinteresată de problemele acestora. Aceștia ne spun că sunt nevoiță să desfunde canalizările de pe stradă.

Un vecin spune că este nevoit de fiecare dată să sune la 112 pentru a veni pompierii să-i scoată apa din casă. „E groaznic ceea ce se întâmplă aici!”

https://www.youtube.com/watch?v=17nSq3gtIsQ&feature=youtu.be

Mai mulți pomi au fost puși la pământ in timpul furtunii. Autoritățile locale au început să intervină pe străzile cu probleme pentru a degaja arborii căzuți și pentru a decongestiona trafiucul blocat.

 

 

 

Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție

Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție

 

 

Arbore căzut in zona Penny 2 -

Arbore căzut in zona Penny 2 –

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

In urma precipitatiilor abundente inregistrate astazi duminica 08.07.2018, pe raza Municipiului Calarasi, ECOAQUA SA Calarasi are in teren mobilizate 2 echipe de interventie, pentru zonele de locuinte afectate. De asemenea toate statiile de pompare care preiau apa pluviala sunt functionale. In anumite zone cum ar fi cartierul Caramidari, statiile de pompare au fost construite si dimensionate agregatele de pompare pentru debite de canalizare menajere si cu greu fac fata preluarii si a apelor pluviale.
Dorim sa aducem la cunostinta populatiei de pe raza Municipiului Calarasi, ca luam toate masurile necesare extragerii apei pluviale de pe strazi si din curtile locatarilor si daca intampina o problema de inundare a strazii sau gospodariei datorita ploilor, sa apleze Dispeceratul NON STOP ECOAQUA la numarul de telefon 0242 313 720 sau e mail:dispecerat.ecoaqua@yahoo.com –anunță ECOAQUA S.A.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole