Connect with us

Știri

Ploaie torenţială în Călărași, străzi inundate în câteva minute / VIDEO

Published

on

În doar câteva minute, canalizările de pe mai multe străzi din municipiul Călărași nu au mai făcut față, iar câteva străzi au fost inundate. Călărașiul a fost cuprins de ploi. Timp de doar o oră a plouat puternic. Mai multe străzi din municipiu au fost inundate. Codul portocaliu a intrat în vigoare de la orele 17., fiind valabil până la orele 18. După o puternică ploaie ce nu a durat mai mult de o oră, străzile de la periferia orașului, dar și străzile centrale au fost acoperite de apă. Cantitatea de apă a fost impresionantă, a plouat chiar și cu 40 de litri pe metrul pătrat. 

Oamenii care locuiesc pe Bulevardul 1 Mai spun că s-au săturat să stea cu frică la fiecare ploaie mai serioasă. Spun că administrația locală este dezinteresată de problemele acestora. Aceștia ne spun că sunt nevoiță să desfunde canalizările de pe stradă.

Un vecin spune că este nevoit de fiecare dată să sune la 112 pentru a veni pompierii să-i scoată apa din casă. „E groaznic ceea ce se întâmplă aici!”

https://www.youtube.com/watch?v=17nSq3gtIsQ&feature=youtu.be

Mai mulți pomi au fost puși la pământ in timpul furtunii. Autoritățile locale au început să intervină pe străzile cu probleme pentru a degaja arborii căzuți și pentru a decongestiona trafiucul blocat.

 

 

 

Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție

Foto: Cosmin Șuțu / intersecție str. Mușețelului și Victoriei / arbore căzut în intersecție

 

 

Arbore căzut in zona Penny 2 -

Arbore căzut in zona Penny 2 –

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

str. Progresul / Călărași

In urma precipitatiilor abundente inregistrate astazi duminica 08.07.2018, pe raza Municipiului Calarasi, ECOAQUA SA Calarasi are in teren mobilizate 2 echipe de interventie, pentru zonele de locuinte afectate. De asemenea toate statiile de pompare care preiau apa pluviala sunt functionale. In anumite zone cum ar fi cartierul Caramidari, statiile de pompare au fost construite si dimensionate agregatele de pompare pentru debite de canalizare menajere si cu greu fac fata preluarii si a apelor pluviale.
Dorim sa aducem la cunostinta populatiei de pe raza Municipiului Calarasi, ca luam toate masurile necesare extragerii apei pluviale de pe strazi si din curtile locatarilor si daca intampina o problema de inundare a strazii sau gospodariei datorita ploilor, sa apleze Dispeceratul NON STOP ECOAQUA la numarul de telefon 0242 313 720 sau e mail:dispecerat.ecoaqua@yahoo.com –anunță ECOAQUA S.A.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole