Connect with us

Știri

Petrecere cu Personaje de Poveste: Ziua Copilului în Călărași

Published

on

Anul acesta de 1 Iunie, călărășenii – copii și adulți, se vor putea bucura de participarea la Ziua Internațională a Copilului implicându-se în evenimente și activități captivante menite să îi încânte și să îi antreneze.
Primăria Municipiului Călărași pregătește, și de această dată, multe surprize și concursuri pentru copii, principala atracție fiind Carnavalul personajelor de poveste la care toți sunt invitați să participe, costumați în personajul favorit.
Petrecerea începe la ora 9:30 în zona scenei situată în Parcul Dumbrava, unde mascote diverse, inclusiv din Jurassik Park, aduc și anul acesta magia poveștilor. De asemenea, parada de început a personajelor Disney – dotate cu instrumente zgomotoase, tobe, trompetă, tamburină, îi va aduna pe copii într-un marș vesel prin parc, copiii învățând, împreună cu personajele, un imn al copilăriei, creat special pentru acest eveniment.
Câteva dintre cele mai atractive evenimente organizate cu această ocazie, zi plină de magie și entuziasm pentru toți copiii din oraș, sunt oglinda foto, camera 360, pictură pe față, baloane modelabile, standuri ale instituțiilor invitate.
Animatorii – coordonatori ai întregului eveniment, vor crea o atmosferă veselă, de sărbătoare, vor anunța activitățile evenimentului, parcul va deveni un loc de joacă plin de distracție și aventură, de culoare și surprize care îi așteaptă pe cei mici, oferindu-le ocazia de a se distra și de a explora activități noi și interesante.
Primăria a pregatit și surprize dulci care vor fi oferite tuturor participanților la standurile organizate în perimetrul evenimentului. Cea mai mare surpriză va fi cea de final, pe care vă invităm să nu o ratați!
Invitația se adresează tuturor copiilor municipiului pe care îi așteptăm cu nerăbdare!

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole