Connect with us

Știri

Peste 3 milioane de români își pot plăti de luni facturile, folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei

Published

on

Peste 3 milioane de români își pot plăti de astăzi facturile folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei, iar acum a fost virată prima tranșă, în valoare de 700 de lei. A doua tranșă de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie. Cardurile de energie vor expira la 1 februarie 2024, astfel că întreaga sumă trebuie folosită, până la finalul anului.

Directorul Poştei Române: Aproximativ 1.000 de plăţi în oficiile poştale realizate de beneficiarii cardurilor de energie

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, luni, că de la 8:00 la 10:00 s-au înregistrat 1.000 de plăţi la facturi prin Poşta Română efectuate de beneficiarii cardurilor de energie. Cei 1.400 de lei pot fi folosiți pentru energie electrică, gaze, butelii, lemne de foc, energie termică centralizată sau alte materiale de încălzire.

Cum se folosesc cardurile de energie

Beneficiarii pot folosi banii prin trei modalități: la orice oficiu poștal, direct la poștaș sau prin aplicația online pusă la dispoziție de Poșta Română. Se pot plăti facturi curente sau restante, dar numai pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Printre beneficiari se numără: pensionarii, cu vârsta mai mare de 60 de ani și ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei net pe lună, persoanele încadrate în grad de handicap grav sau familiile monoparentale.

De pe listă au fost excluse 500.000 de persoane, deoarece locuiesc cu locatari care câștigă mai mult de 2.000 de lei net pe lună. Încă 550.000 de oameni așteaptă să afle dacă pot folosi aceste carduri sau nu.

Reprezentanții Poștei Române le transmit oamenilor să nu se înghesuie la ghișee încă din prima zi, pentru a nu se forma cozi uriașe. Mai ales că banii de pe carduri pot fi folosiți și online, nu doar la ghișeele poștale.

„Ne-am bucura dacă ar exista o oarecare reținere în a veni încă din prima zi. Deoarece nu am vrea să avem un flux foarte mare de beneficiari în oficiile poștale. Și ăsta este motivul pentru care recomand să vină treptat. Poate nu de luni, poate nu de marți sau chiar de miercuri. Mai ales că valabilitatea acestor carduri de energie e până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Oamenii pot plăti oricâte facturi au, cât timp nu depășesc suma de 1.400 de lei pe tot anul 2023”, a transmis directul Poștei Române, Valentin Ștefan, pentru Euronews.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.


Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Cele mai accesate articole