Connect with us

Știri

Peste 3 milioane de români își pot plăti de luni facturile, folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei

Published

on

Peste 3 milioane de români își pot plăti de astăzi facturile folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei, iar acum a fost virată prima tranșă, în valoare de 700 de lei. A doua tranșă de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie. Cardurile de energie vor expira la 1 februarie 2024, astfel că întreaga sumă trebuie folosită, până la finalul anului.

Directorul Poştei Române: Aproximativ 1.000 de plăţi în oficiile poştale realizate de beneficiarii cardurilor de energie

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, luni, că de la 8:00 la 10:00 s-au înregistrat 1.000 de plăţi la facturi prin Poşta Română efectuate de beneficiarii cardurilor de energie. Cei 1.400 de lei pot fi folosiți pentru energie electrică, gaze, butelii, lemne de foc, energie termică centralizată sau alte materiale de încălzire.

Cum se folosesc cardurile de energie

Beneficiarii pot folosi banii prin trei modalități: la orice oficiu poștal, direct la poștaș sau prin aplicația online pusă la dispoziție de Poșta Română. Se pot plăti facturi curente sau restante, dar numai pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Printre beneficiari se numără: pensionarii, cu vârsta mai mare de 60 de ani și ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei net pe lună, persoanele încadrate în grad de handicap grav sau familiile monoparentale.

De pe listă au fost excluse 500.000 de persoane, deoarece locuiesc cu locatari care câștigă mai mult de 2.000 de lei net pe lună. Încă 550.000 de oameni așteaptă să afle dacă pot folosi aceste carduri sau nu.

Advertisement

Reprezentanții Poștei Române le transmit oamenilor să nu se înghesuie la ghișee încă din prima zi, pentru a nu se forma cozi uriașe. Mai ales că banii de pe carduri pot fi folosiți și online, nu doar la ghișeele poștale.

„Ne-am bucura dacă ar exista o oarecare reținere în a veni încă din prima zi. Deoarece nu am vrea să avem un flux foarte mare de beneficiari în oficiile poștale. Și ăsta este motivul pentru care recomand să vină treptat. Poate nu de luni, poate nu de marți sau chiar de miercuri. Mai ales că valabilitatea acestor carduri de energie e până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Oamenii pot plăti oricâte facturi au, cât timp nu depășesc suma de 1.400 de lei pe tot anul 2023”, a transmis directul Poștei Române, Valentin Ștefan, pentru Euronews.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate