Connect with us

Știri

Pericol iminent pentru cetățenii din Modelu și Tonea din cauza lipsei unei pasarele peste canalul de irigații

Published

on

Paul Martac, un localnic din comuna Modelu, județul Călărași, care este și consilier local în cadrul Primăriei, a prezentat o situație îngrijorătoare pe o rețeaua de socializare. El a subliniat faptul că siguranța cetățenilor din satul Tonea și din Modelu este pusă în pericol de fiecare dată când aceștia doresc să circule între cele două sate, din cauza unui canal de irigații abandonat și plin de gunoaie, peste care ar fi trebuit amenajat o pasarelă pe care oamenii să traverseze, fără a fi expuși riscurilor de a fi loviți de mașini.

Paul Martac crede că actuala administrație a comunei nu s-a arătat interesată să găsească o soluție. Sau pentru a rezolva problema căii de traversare între cele două sate. El a avertizat că, într-un final, în acest loc se va întâmpla o tragedie, fiind momentul în care probabil autoritățile vor fi forțate să acționeze și să găsească o soluție pentru a rezolva problema.

Este îngrijorător faptul că cetățenii din această zonă sunt nevoiți să-și pună viața în pericol de fiecare dată când doresc să ajungă dintr-un sat în altul. Este responsabilitatea autorităților locale să ia măsurile necesare pentru a menține siguranța cetățenilor și pentru a rezolva această problemă urgent. Iată mesajul postat de consilierul Martac:

„Locul în care satul Modelu e rupt de satul Tonea! Douăzeci de ani de administrație incapabilă a rezolva o problemă de risc public !
Modelenii trebuie să urce pe carosabilul DN pentru a trece dintr-un sat într-altul al aceleiași comune! Pericolul la care se expun copiii școlari sau toți ceilalți bineînțeles nu poate fi comparabil cu satisfacția creată când arunci cu milionul pe finanțări ilegale ale unor entități private! Tonenii la rândul lor nu știu a-și cere drepturile și nici nu deranjează administrația locală de frica de a nu trezi ostilitățile unor oameni pe care tot ei îi perpetuează în funcțiile de conducere vremelnice.
Așteptăm să se întâmple drama, la fel ca și în cazul câinilor fără stăpân, pentru a ne da seama că stă în puterile noastre a schimba locurile în care conviețuim cu toții. Administrația locală își dă dimensiunea pe față când spune că investește total „imensa” sumă de 2 milioane lei în 2023. În condițiile în care suma ilegal aruncată către ong -ul de fotbal este de 1 milion lei. Matematica e clară. 2 milioane la investiții 2023, iar 1 milion la distracție! Bani cu care se puteau face podețe peste canalul de la Tonea, copiate fidel după cele din Paris de peste Sena!
Sforăiți liniștiți, administrația PNL veghează!” scrie Paul Martac pe Facebook.

Administrația locală din Modelu și Tonea ignoră problema siguranței cetățenilor?

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole