Connect with us

Știri

Parcometrele din Călărași, puse în funcțiune din luna februarie. Unde sunt montate și ce obligații au șoferii

Published

on

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că începând cu data de 13 februarie 2023 vor deveni operaţionale cele 3 parcometre, amplasate în zona Pieţei Big, după cum urmează:
– Strada Ştirbei Vodă
– Strada Belşugului (parcarea din dreptul florăriilor)
– Strada Belşugului (parcare de la Aldis)
Taxa de parcare este de maxim 3 ore şi se plăteşte utilizând:
◾️ Parcometrele care funcţionează pe bază de: monede, card bancar
În acest caz, oprirea/staţionarea/parcarea autovehiculelor este permisă numai cu tichetele eliberate de parcometre şi afişate la loc vizibil în interiorul autovehiculului în aşa fel încât toate datele înscrise pe acestea să fie vizibile.
◾️ Telefonul mobil prin aplicația mobilă UPPARK (cu card bancar sau SMS)
◾️ SMS de pe telefon cu:
▶️ Codul CL1+numărul de înmatriculare al autovehiculului la nr. 7442 pentru parcarea de 1h.
▶️ Codul CL2+numărul de înmatriculare al autovehiculului la nr. 7442 pentru parcarea de 2h.
▶️ Codul CL3+numărul de înmatriculare al autovehiculului la nr. 7442 pentru parcarea de 3h.
Exemplu SMS: CL1 CL00FPK.
◾️ Taxa de parcare se achită pentru intervalele orare:
Luni – Vineri: orele 07:00 – 18:00
Sâmbătă – Duminică: 07:00 – 14:00

Consiliul Local din Călărași încă nu a luat o hotărâre pentru stabilirea formei în care se vor aplica sancțiunile pentru șoferii care nu respecta noul sistem de taxare. 

Autoritățile locale îndeamnă toți șoferii să respecte aceste reguli și să contribuie la crearea unui mediu de circulație sigur și organizat pentru toți participanții la trafic

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole