Connect with us

Știri

Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași are un nou prim-procuror

Published

on

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a convocat o ședință pe data de 24 octombrie, unde s-au luat mai multe hotărâri de mare importanță. Printre acestea, s-a remarcat și o decizie legată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași.

Delegarea în funcția de prim-procuror a Corneliei Manea

Delegarea în funcția de prim-procuror a Corneliei Manea

Concret, membrii secției pentru procurori au aprobat numirea Corneliei Manea în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, înlocuindu-l pe actualul prim-procuror adjunct. Această schimbare va intra în vigoare începând cu 15 noiembrie, data la care Cornelia Manea se va elibera din funcția sa curentă.

Cornelia Manea va asigura interimatul funcției de prim-procuror până la desemnarea unui nou titular prin intermediul unui concurs sau examen, însă acest mandat interimar nu va depăși șase luni.

Această decizie intervine într-un context în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a solicitat pensionarea, o cerere care a fost acceptată de secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și a fost înaintată Președintelui României, Klaus Iohannis.

Eliberare din funcție prin pensionare Purcărea Xenofonte

Eliberare din funcție prin pensionare Purcărea Xenofonte

Măsura vine în contextul în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a solicitat secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție, prin pensionare, cerere care a fost admisă și înaintată către președintele României, Klaus Iohannis.

Știri

Natalia Intotero, ministrul Familiei, în vizită la Călărași

Published

on

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost prezentă astăzi în Călărași, la invitația președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță. A mai fost prezent și Rareș-Petru Achiriloaie, secretar de stat și președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. 

Natalia Intotero a fost întâmpinată de autorități începând cu ora 11:00 în fața Consiliului Județean. 

Apoi, ministrul Familiei a vizitat Centrul Asociației „Mâini Deschise”, Centrul de Handicap Sever și Centrul Maternal din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), pentru a vedea în mod direct cum se desfășoară activitatea în domeniul asistenței sociale județene, potrivit PSD Călărași. 

La ora 15:30 s-a desfășurat o dezbatere la Sala „Barbu Știrbei”, unde doamna ministru a participat alături de femeile social-democrate. Temele principale discutate pe parcursul vizitei au fost educația, oportunitățile de angajare în rândul tinerilor, egalitatea de șanse și proiecte guvernamentale de sprijin pentru familiile tinere. 

La rândul său, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, scrie pe o rețea de socializare că vizita ministrului va fi „una cu ecou în viitor” în beneficiul familiilor, al copiilor și al mamelor. 

Continue Reading

Știri

Primăria anunță programul evenimentului pregătit pentru Ziua Națională a României

Published

on

Primăria Municipiului Călărași, în colaborare cu Centrul Militar Județean Călărași, organizează pe 1 decembrie, începând cu ora 11:30, o serie de activități dedicate Zilei Naționale a României. Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor Călărășeni din al Doilea Război Mondial, amplasat la intersecția str. Sloboziei cu B-dul Republicii. 

Tot cu ocazia zilei de 1 decembrie, primăria a pregătit 1000 de porții de fasole care vor fi oferite la Piața Big (Zona Foișor) și Zona Bălan (Foișorul din Parcul Intim). 

Iată programul activităților: 

  • 11:30 – Întâmpinarea prefectului Județului Călărași, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă, trecerea în revistă a formației și ocuparea locului în dispozitiv
  • 11:35 – Intonarea imnului național al României
  • 11:40 – Serviciul religios
  • 11:50 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României (mesaj transmis de prefectul județului, Valentin Barbu)
  • 12:00 – Program artistic susținut de un grup de elevi
  • 12:10 – Depunere de coroane, jerbe, buchete de flori la Monumentul Eroilor
  • 12:25 – Defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de intervenție
  • 12:40 – Program detașament ”Crucea Roșie”
  • 12:45 – Încheierea ceremonialului

Continue Reading

Știri

Școlile și grădinițele din Călărași rămân închise. ISJ a făcut anunțul

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Călărași informează că din cauza condițiilor meteorologice dificile, școlile din județul Călărași vor rămâne închise și astăzi, 28 noiembrie. Problemele întâmpinate includ lipsa energiei electrice, încălzirea precară și deficiențe în furnizarea apei potabile.

Ca urmare a solicitărilor directorilor, s-a decis suspendarea activității didactice pentru 28 noiembrie 2023 în 16 unități de învățământ cu personalitate juridică și 24 de structuri, conform anunțului reprezentanților ISJ Călărași. Lista completă a școlilor / grădinițelor AICI

Continue Reading

Cele mai vizualizate