in

Pădurarii vor fi înarmați și vor primi cinci salarii compensatorii la ieșirea la pensie, a decis Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal, transmite Agerpres.

Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic.

Una dintre modificări prevede că „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”.

Un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat şi urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

 

Deputatul călărășean al PSD, Sorin Vrăjitoru, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care spus că această lege a fost modificată pentru a încuraja și proteja personalul silvic. Iată postarea redată integral:

“Pentru cresterea sigurantei padurarilor, astazi, in cadrul Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, noi am propus modificarea legii! Astfel, “in exercitarea atributiilor de serviciu, personalul silvic cu atributii de paza fondului forestier national, a fondului cinegetic national si a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armanent de serviciu letal sau neletal si poate face uz de arma, in conditiile regelementarilor privind regimul armelor si munitiilor”.
Modificarea legislativa ajunge acum la Comisia Juridica pentru ca mai apoi sa mearga in plenul Camerei Deputatilor.
Siguranta cetatenilor este extrem de importanta, de aceea sper ca aceasta reglementare privind statutul personalului silvic va ajunge curand la vot si va fi adoptata.” – scrie deputatul S. Vrăjitorul pe pagina personala de facebook

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

CJ Călărași a încheiat proiectul ,,Îmbunătățirea capacității administrației publice locale de a furniza servicii în baza principiilor de etică, transparență și integritate, cod SIPOCA 452/MySmis 118879

Belciugatele: Primarul Gurlui a rebotezat numele unei străzi care a primit numele celebrul scriitor Nedelciu Mircea, motivul fiind gradul de rudenie dintre personalitate și fostul edil Dinei