Connect with us

Administrație

Ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 26 iulie 2018, ora 13.00

Published

on

 Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă ordinară, la data de 26 Iulie 2018, ora 1300în sala de şedinţe a acestuia din municipiul Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr.1, cu următoare:

1.Proiect HCJ privind aprobarea executiei bugetului propriu al Judetului Calarasi la 30 iunie 2018

2.Proiect de hotarare pentru  modificarea si completarea  HCJ nr. 35/2018 privind aprobarea utilizării excedentului  bugetar rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2017, îxn exercitiul bugetar 2018; 

3.Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al Judetului Calarasi pe anul 2018

4.Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 111/2012 privind aprobarea solicitării de transmitere a unui imobil aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, prin U.M. 2547 Străuleşti, în proprietatea publică a judeţului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi

5.Proiect de hotărâre privind aprobarea de principiu, a transmiterii unui imobil din domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași

6.Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii nr. 39/1999 privind însusirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Judetului Călărași

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de rectificare a Cărții Funciare nr. 7099 a localității Călărași

8.Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 103/2008 pentru aprobarea Metodologiei–cadru privind vânzarea, prin licitaţie publică cu strigare, a bunurilor imobile din domeniul privat al judeţului Călăraşi

9.Proiect de hotărâre privind aprobarea/respingerea solicitării RER Ecologic Service București REBU S.A. pentru amânarea plății redevenței datorate conform Contractelor de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor, în zona 1 Lehliu Gară (nr. 2222/20.07.2017) și în zona 3 Călărași (nr. 2223/20.07.2017)

10.Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Județul Călărași și Colegiul Național ”Barbu Știrbei” privind realizarea proiectului de campanie EuroscolaRO2018 „Europa pentru noi”

11.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 222/2017 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Călăraşi în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi

12.Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcții al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Pompei Samarian Călărași”

13.Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcții al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași

14.Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcții al Direcției Județene de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Călărași

15.Diverse

 

  PREŞEDINTE,                                         

Vasile ILIUȚĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Administrație

Grădiștea | Revoluție în transportul școlar cu microbuze electrice

Published

on

Comuna Grădiștea a lansat un proiect inovator menit să revoluționeze transportul elevilor din zonă, adoptând o abordare ecologică și sustenabilă. La începutul acestei luni, într-o ședință extraordinară a consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea privind Acordul de Parteneriat între UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea. Scopul acestui parteneriat este implementarea unui proiect ambițios de dotare cu microbuze electrice cu eficiență energetică pentru transportul elevilor din întreg județul Călărași. Acest proiect are ca obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul școlar.

Potrivit prevederilor Hotărârii adoptate, Primăria Comunei Grădiștea s-a angajat să instaleze o stație de încărcare pentru microbuzele electrice până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, aceasta va asigura resursa umană necesară, inclusiv șoferi calificați, va acoperi costurile de reparații și întreținere a flotei de microbuze, precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în prezent, Consiliul Județean Călărași, sub conducerea lui Vasile Iliuță din partea Partidului Social Democrat, a făcut un pas hotărât către viitor, reușind să semneze contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor din 17 localități din județ. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunităților din Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare (1), Mânăstirea (2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1). Aceste microbuze electrice vor aduce beneficii nu doar mediului înconjurător, ci și siguranței și confortului elevilor care le vor folosi în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate