Connect with us

Știri

OFSD Călăraşi aduce bucurie în casele familior trainice din Independenţa

Published

on

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită în fiecare an pe 15 mai, a fost o ocazie specială pentru organizația femeilor social-democrate din Călărași, care au marcat această zi într-un mod deosebit. Organizația politică a  femeilor social democrate (OFSD) a avut un rol important în promovarea valorilor familiei și a căsniciei durabile în comunitate.

Președinta OFSD, Marinela Voivozeanu, a fost în centrul atenției, vizitând mai multe familii din județul Călărași care au reușit să păstreze căsnicia ca pe o comoară în viețile lor. Aceste povești de succes pot fi considerate basme moderne, cu trăiri emoționante și cu un puternic simbolism al călătoriei prin caruselul vieții, cu toate încercările pe care le-a adus.

Cu inima plină de emoții și cu o bucurie interioară greu de exprimat în cuvinte, cuplurile care au trecut de cartea vieții zeci de primăveri au fost felicitate de lidera formațiunii politice care a pășit alături de Sorica Roman, consilier local și președinte OFSD Independența pentru a le înmâna o diplomă și o atenție dulce.

Aceștia au profitat de atenția acordată și nu au ezitat să-și împărtășească fragmente din aventurile lor comune. Partenerii de viață au povestit că au trăit împreună momente de bucurie și de tristețe, care i-au învățat să treacă peste obstacolele și provocările vieții și au crescut împreună în iubire și înțelegere.

Fiecare familie vizitată de președinta Marinela Voivozeanu a avut o poveste unică. Mulți dintre acești soți și soții și-au clădit relația pe respect reciproc, pe comunicare deschisă și pe susținerea necondiționată a partenerului de viață. Au trecut prin încercări grele, dar au reușit să rămână uniți și să se bucure de frumusețea unei căsnicii de lungă durată.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole