in

O tânără din Călărași a fost depistată pozitiv cu COVID-19 în Ialomița. Fata a venit din Anglia luna aceasta

O tânăra de 18 ani din localitatea Dor Mărunt a fost depistata pozitiv in județul Ialomița. Fata a venit din Anglia pe data de 15 martie și s-a dus la prietenul ei care locuia intr-o localitate mărginașă Ialomiței.

Tânăra a locuit la iubitul ei in localitatea Rasi, comuna Salcioara, iar ieri s-a prezentat la spitalul din Slobozia cu simptome specifice corona virus și a fost transferată la spitalul Victor Babeș. La acest moment 7 contacti ai tinerei sunt in autoizolare, 5 persoane in Rasi (rude ale iubitului) si 2 persoane in Călărași, părinții fetei pe care aceasta i-a vizitat la întoarcere.

DSP CALARASI INFORMEAZĂ

Vă informăm că în județul Călărași, până la această oră, nu există nici un caz de boală COVID – 19.

În seara zilei de 19.03.2020 am fost notificați că un caz confirmat azi cu COVID – 19, pe raza altui județ și care locuiește în alt județ, a fost în vizită la rude în data de 15.03.2020. Echipa Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași s-a deplasat în teren, în localitatea Înfrățirea, stabilind contacții direcți, care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă există sau nu persoane infectate.

Menționăm că toate persoanele identificate sunt asimptomatice la data prezentă și au o stare bună de sănătate.

Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași monitorizează împreună cu medicii de familie un număr de  311 persoane izolate la domiciliu și 37 de persoane pentru care s-a instituit carantina.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași dispune de suficiente materiale pentru efectuarea recoltărilor de probe.

Facem din nou apel  la cetățeni să evite deplasările care nu sunt necesare, să respecte măsurile impuse și recomadările autorităților, de asemenea îi rugăm să se informeze doar din surse oficiale.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 13

Upvotes: 6

Upvotes percentage: 46.153846%

Downvotes: 7

Downvotes percentage: 53.846154%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Deputatul Sorin Vrăjitoru: Romania are nevoie de masuri urgente!

PSD/ Deputatul Cristian Sefer a votat electronic Hotărârea Parlamentului pentru incuviintarea stării de urgență