in ,

Nou exerciţiu de verificare a sistemelor de alarmare publică, miercuri 7 noiembrie

Autorităţile locale vor efectua un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei. Exercițiul va avea loc miercuri, 7 noiembrie 2018.

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” are loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din ţară vor emite semnalul “prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului. În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

IGSU spune că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei. Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Accident grav de dimineață în comuna Borcea. Trei persoane rănite, dintre care o victimă încarcerată

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența alcoolului