Connect with us

Știri

Noile reguli privind amplasarea radarelor: Șoferii pot evita amenzi nejustificate

Published

on

Potrivit unui proiect de lege, maşinile cu radar ale Poliţiei Rutiere vor trebui să stea numai în locuri vizibile. În caz contrar, şoferii vor fi scutiţi de amenda primită. Iniţiativa legislativă este, însă criticată de reprezentanţii poliţiştilor.

Potrivit proiectului adoptat tacit de Senat, dispozitivele de măsurare a vitezei maşinilor din circulaţie care nu sunt vizibile sau inscripționate cu însemnele Poliției nu mai pot fi utilizate. În timp ce unii şoferi răsuflă uşuraţi, alţii cred că asta nu va face decât să îi încurajeze mai departe pe şoferii vitezomani.

Potrivit proiectului, șoferii pot scăpa de amenzi dacă mașinile cu radar nu sunt poziționate vizibil și dacă acestea nu au însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

Reprezentanții polițiștilor critică proiectul.

Advertisement

”Avem nenumărate situații și în alte state în care aparatul radar este introdus în tomberoane, în care aparatul radar este mascat în diferite forme ca să nu fie vizibil sau avem situații în care autoturisme neinscripționate au în bara radiatorului aparatul radar și măsoară în mers, adică conducătorul auto nici măcar nu știe că are în spate un echipaj de Poliției în civil. În țările cu apă caldă, aceste forme sunt folosite în mod uzual. La noi, nici în momentul de față, nu avem polițiști în civil”, susține Cosmin Andreica, preşedinte, Sindicatul Europol.

Cele mai recente statistici arată că, în România, aproape o treime dintre accidentele rutiere au loc din cauza vitezei excesive.

”Singura metodă eficientă de supraveghere a traficului este cea în sistem mixt cu camere la vedere și camere ascunse. Numai așa putem fi eficienți, numai așa puteam crea acea percepție conducătorului auto că poate fi supravegheat oriunde, oricând și în situația în care va săvârși abateri, va putea fi sancționat”, a explicat Cătălin Codescu, preşedinte, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

Proiectul de lege este iniţiat de 18 deputaţi din toate grupurile parlamentare şi un deputat neafiliat. Raportul comun cu alte trei comisii de specialitate, adoptat cu amendamente, urmează să fie supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor – for decizional în acest caz.

Advertisement
Advertisement

Știri

Laurentiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

În urma demisiei lui Ionuț Stan din funcția de subprefect al județului Călărași, determinată de un scandal public provocat de apariția unor imagini controversate, Organizația Județeană a Partidului Social-Democrat (PSD) a decis să-l desemneze pe Laurentiu State în această poziție importantă.

Ionuț Stan a fost nevoit să renunțe la funcția de subprefect în urma unui scandal public de proporții. Acest scandal a izbucnit după ce în spațiul public au apărut imagini controversate cu Stan în diverse ipostaze, care au generat reacții vehemente și au adus critici aspre la adresa sa. Presiunea publică și necesitatea menținerii integrității instituției prefectului au condus la demisia sa, lăsând astfel locul vacant.

Cine este Laurentiu State?

Laurentiu State nu este un nume nou în administrația publică și managementul județului. Acesta a ocupat din 21 iulie 2021 funcția de director al sucursalei operatorului de apă Ecoaqua din zona municipiului Oltenița, județul Călărași. Experiența sa în acest rol a demonstrat abilități de leadership și capacitatea de a gestiona eficient resursele și personalul în cadrul unei organizații importante pentru comunitate.

Advertisement

Înainte de acest post, State a deținut funcția de Coordonator Conformitate în cadrul Ecoaqua S.A. Călărași – Sucursala Oltenița. Aici, a fost responsabil de asigurarea respectării normelor și reglementărilor în domeniul serviciilor de apă, un aspect important pentru sănătatea publică și protecția mediului.

De asemenea, State a activat ca Director Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Oltenița, Călărași. În această funcție, a coordonat proiecte de îmbunătățiri funciare, contribuind la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii agricole din județ.

Cu o vastă experiență în managementul public și o cunoaștere aprofundată a problemelor locale, Laurentiu State este văzut ca o alegere potrivită pentru funcția de subprefect al județului Călărași. Numirea sa vine într-un moment în care județul are nevoie de stabilitate și oameni competenți pentru a continua proiectele de dezvoltare și pentru a asigura bunăstarea cetățenilor.

Prin numirea lui State, PSD Călărași își propune să aducă un plus de profesionalism și integritate în administrația județeană.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cod Galben de ploi torențiale pentru partea de nord-est a județului Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben pentru averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Avertizarea este valabilă pentru partea de nord-est a județului, în intervalul 22 iulie 2024, orele 17:40-19:00. Se așteaptă precipitații care vor acumula 15-25 l/mp.

Continue Reading

Știri

Municipiul Călărași a găzduit primul turneu național de tenis de masă. 52 de echipe din toată țara au participat weekendul trecut

Published

on

Premieră la Călărași! Municipiul a găzduit weekendul trecut primul turneu național de tenis de masă. Nu mai puțin de 52 de echipe din toată țara au participat, împărțite pe trei categorii: Avansați, Elite și Open. Turneul a avut loc la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” și a organizat de Club Sportiv Top Team, Xiom România, DJST Călărași și Primăria Municipiului Călărași. Evenimentul l-a onorat pe regretatul notar Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă. 

Călărași a fost reprezentat de trei echipe, una la categoria Elite, formată din Doru Dincă, Alexandru Dincă, Laurențiu Faur și Alexandru Enciu, și două echipe la categoria Open, formate din Emil Vasilescu, Stelian Stanciu, Adrian Sandu, respectiv Ionel Bălan, Ionuț Donțu și Ionel Mândru. 

Turneul național organizat în orașul nostru a purtat numele notarului Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă și recunoscut drept „inima tenisului de masă călărășean”. Marius Dulce a avut onoarea de a-i înmâna doamnei Ceparu trofeul „întregii noastre recunoștințe”, a scris edilul pe pagina personală. 

Meciurile au avut loc în Sala Polivalentă în zilele de 20 și 21 iulie 2024, între orele 09:00 și 19:00. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate