Politică

Nicușor Cionoiu: PSD propune taxarea BOGĂȚIEI și LUXULUI în România!

Published

on

Publicat la data de 16.11.2021

Nicușor Cionoiu, senator PSD de Călărași aduce la cunoștință faptul că PSD propune taxarea BOGĂȚIEI și LUXULUI în România.

Social-democrații insistă cu impozitarea progresivă a veniturilor, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spunând, după negocierile cu PNL și UDMR pe capitolul Economie-Finanțe din programul de guvernare, că PSD a propus “taxarea luxului”: “Vrei iaht, plăteşti în plus!”. Potrivit datelor oficiale, în România sunt circa 8.000 de iahturi private, dar foarte puține stau în țară (la Limanu), cele mai multe fiind andocate în porturile din alte țări (Grecia, Spania sau Monte Carlo, cazul lui Țiriac).
Nicușor Cionoiu: PSD propune taxarea BOGĂȚIEI și LUXULUI în România!
Trebuie să adoptăm o taxare mai consistentă a bogaților pentru a ne permite sprijinirea persoanelor cu venituri mici!
Actualul sistem de impozitare nu ajută deloc la reducerea inegalităților. Dimpotrivă, observăm că inegalitățile sociale s-au adâncit în ultimii 2 ani în România pe fondul situației pandemice! Doar Bulgaria, Letonia, Ungaria și România mai păstrează acest sistem de impozitare.
În ultima perioadă, oamenii cu venituri reduse, au fost în pericolul de a-şi pierde locul de muncă şi salariul, fiind obligați să reziste în fața unui val devastator al scumpirilor. Cei bogați, însă, nu au resimțit aproape deloc aceste schimbări.
Susținem taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene!
Cei bogați și-au cam recuperat deja pierderile provocate de pandemie, pe când cei săraci vor avea nevoie de zece ani pentru a ieși la lumină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version