Connect with us

Știri

Nicușor Cionoiu: PSD propune soluții pentru stoparea risipei banilor publici

Published

on

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu a atras atenția asupra importanței stopării risipei banilor publici în perioada dificilă din punct de vedere financiar prin care trecem. Potrivit acestuia, organizația politică din care face parte, Partidul Social Democrat, a propus în mod repetat soluții eficiente pentru gestionarea banilor publici într-un mod responsabil.
Cu toate acestea, senatorul Cionoiu a subliniat că pentru o abordare completă și corectă a acestei probleme, este necesară aplicarea unor soluții de echitate socială, cum ar fi interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul net. Aceasta ar contribui la o mai bună distribuție a resurselor și la un sistem mai echitabil pentru toți cetățenii.
PSD a propus în repetate rânduri soluții care să oprească risipa banilor publici, astfel încât să depășim cât mai repede această perioadă de incertitudini.
Sunt necesare aplicarea soluțiilor de echitate socială precum interzicerea cumulului pensiilor speciale cu salariul de la stat. Nu este normal ca un „tânăr pensionar” să ajungă la venituri lunare de la stat, de zeci de mii de lei lunar, în vreme ce oamenii obișnuiți își drămuiesc fiecare leu. Este o măsură încă în analiză, pentru că trebuie să se identifice varianta admisibilă constituțional, dar și cea mai potrivită pentru cetățeni.– se arată într-o postare pe o rețea de socializare.
În plus, senatorul a menționat și o altă propunere importantă a PSD, și anume reducerea numărului de membri din consiliile de administrare. Această măsură ar putea aduce o economie semnificativă de bani publici și ar permite o mai bună utilizare a acestor fonduri pentru nevoile reale ale cetățenilor.
O altă soluție propusă de PSD este reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație. PSD introduce ideea supraimpozitării veniturilor mari, adică de a pune impozit pe tot ce depășește 25.000 lei brut deoarece 30.574 de români au un salariu de bază brut mai mare decât al șefului statului, potrivit statisticilor de la Ministerul Muncii.” – scrie senatorul Nicușor Cionoiu.
În concluzie, senatorul Nicușor Cionoiu îndeamnă la o abordare responsabilă și echitabilă a problemelor financiare și la implementarea unor soluții eficiente și echitabile pentru gestionarea banilor publici.

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate