Connect with us

Cultură

Muzeul Dunării de Jos prezintă expoziția “Metamorfoze”

Published

on

Muzeul Dunării de Jos găzduiește expoziția “Metamorfoze”, prima expoziție personală a tânărului artist călărășean George Iulian Bădițescu.

George este absolvent al profilului de arte plastice al Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” din Călărași, unde a studiat cu profesorul Silviu Ioan Soare, acum fiind student în anul I, la Secția de artă monumentală a Universității Naționale de Arte din București, clasa profesorului Ionuț Achițenie.

” Tânărul nostru artist își continuă ucenicia artistică și demersul expozițional, prin care oferă publicului o parte dintre recentele lucrări, realizate pentru mapa de admitere la facultate și alte noi compoziții în care observăm pasiunea sa pentru pictură. În spatele demersului său stau exercițiul desenului, studiul de atelier, înțelegerea criteriilor de structurare a imaginii bidimensionale, care să confere expresivitate creației sale.
Așa cum observăm, expoziția lui George Iulian Bădițescu este o reconectare la genurile consecrate ale artei. Portretul, natura statică, peisajul redefinesc armoniile cromatice și variatele modalități de aplicare a tușei și petei de culoare, așezate în cadrul unui figurativ interpretat, de manieră modernă.
Aflat în plin proces de asimilare a gramaticii limbajului vizual și al tehnicilor de lucru, acesta este un tânăr care dorește în permanență să se perfectioneze și să descopere anevoiosul drum al artei”
, a precizat la vernisajul expoziței criticul de artă Ana Amelia Dincă.

George Iulian Bădițescu face parte din prima generație de absolvenți de profil artistic de la Liceul Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” din Călărași, a cărei temelie a fost pusă de prof. Vasilica Puran, director la acea vreme.
Evenimentul face parte dintr-un proiect amplu al Muzeului Dunării de Jos de promovare a tinerelor talente călărășene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cultură

„CALATORIND PRINTRE SUNETE”, Concursul National de Interpretare Pianistica – ediția a V-a

Published

on

Copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani vor dezmierda pianul vineri, 3 iunie începând cu ora 11 în Sala Barbu Știrbei și ne vor purta într-o călătorie printre sunete.

“Călătorind printre sunete” este Concursul Național de Interpretare Pianistică, ajuns la ediția a V-a, organizat de Palatul Copiilor nr.1 Călărași, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Consiliul Județean Călărași și Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Continue Reading

Cultură

VIDEO. CJCC aduce Lumea Disney la Călăraşi de Ziua Copilului

Published

on

Manager CJCC, Georgiana Teodorescu: Anul acesta, 1 iunie este „Lumea Disney”. Am ales această temă deoarece copiii vor fi surprinși de personajele îndrăgite din lumea Disney – Elsa, Maria, Alice, Sofia, mai avem câteva surprize, dar nu le vom dezvălui acum. Îi așteptăm pe cei micuți să le descopere singuri.
În acest eveniment avem parteneri, avem Muzeul Dunării de Jos care va fi alături de noi cu un atelier de modelaj în lut, avem Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, care va fi alături de noi cu trei ateliere de creație – un atelier de pictură, altul de bricolaj, unul de desen și unul de lectură. Avem și Palatul Copiilor care de asemenea vine cu ateliere de creație pentru copii, dar avem și foarte multe activități distractive – avem concursuri, jocuri, dansuri și bineînțeles vor fi prezente toate personajele îndrăgite Disney, care se vor juca cu micuții și vor face poze cu aceștia.
Așadar, îi așteptăm pe toți micuții din Călărași, în data de 1 iunie pe platoul Consiliului Județean, începând cu ora 15:00.

Continue Reading

Cultură

Atracția lunii aprilie la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Statueta antropomorfă feminină este vedeta lunii aprilie, la Muzeul Dunării de Jos Călărași. Aceasta este prezentată în cadrul proiectului “Exponatul lunii”, derulat de instituția de cultură de peste 4 ani. Muzeograful Andreea Parnic ne-a declarat că, prin acest proiect, se dorește ca atât comunitatea locală, cât și oamenii din toată țara să cunoască patrimoniul muzeului de pe malul Borcei, colecțiile de arheologie ale acestuia fiind extrem de valoroase.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.