Connect with us

Actualitate

Moment incredibil în Brazilia! Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro a fost lovită de un fulger imens

Published

on

O fotografie surprinzătoare și neașteptată a devenit virală pe internet, capturând un moment unic. În imagine, un fulger imens lovește celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro, Brazilia.

Un fotograf din Rio de Janeiro, Brazilia, a surprins o imagine uluitoare și, în același timp, terifiantă, în care un fulger imens a lovit statuia Mântuitorului Iisus Hristos.

Statuia celebră, simbol al orașului Rio de Janeiro, este cunoscută pe plan mondial, iar imaginile cu momentul în care este lovită puternic de un fulger au captivat atenția internetului, impresionând chiar și persoanele care nu sunt religioase.

Unele manifestări ale puterii naturii sunt cu adevărat spectaculoase. Un exemplu în acest sens este fulgerul neașteptat care a “luminat” celebra statuie a lui Iisus. Evenimentul a avut loc pe 10 februarie, când fulgerul a lovit partea de sus a statuii, mai precis capul.

Advertisement
Sursa: x.com

Sursa: x.com

Imaginea surprinzătoare a fost inițial postată pe Twitter și ulterior distribuită pe alte platforme de socializare. Fotograful Fernando Braga este autorul acestei imagini. Fotografia a devenit rapid virală, adunând peste 6 milioane de vizualizări și mai mult de 183.000 de aprecieri din partea internauților.

În comentarii, utilizatorii sunt profund uimiți și impresionați de acest eveniment, iar cei mai superstițioși interpretează incidentul ca pe un semn nefast. Nu este prima dată când statuia este implicată în fenomene meteorologice extreme, fiind amplasată la o înălțime considerabilă.

Statuia monumentală, înaltă de 38 de metri, a avut parte de alte incidente similare în trecut. În anul 2014, vârful de la degetul mare al mâinii drepte a fost distrus de mai multe fulgere în timpul unei furtuni. În aceeași perioadă, capul statuii și un alt deget au suferit daune din cauza acelorași fenomene meteorologice.

Statuia lui Iisus Mântuitorul a fost inaugurată în 1931 și a suferit o renovare completă în 2010, un proces care a implicat cheltuieli în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Accident rutier pe DJ 403 între Luica și Mănăstirea: Un microbuz și un autoturism s-au acroșat

Published

on

Astăzi, în jurul orelor 16:10, un accident rutier a avut loc pe Drumul Județean 403, între comuna Luica și comuna Mănăstirea. În incident au fost implicate un autoturism și un microbuz. În urma coliziunii, au intervenit de urgență o autospecială SMURD și un echipaj de descarcerare pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

Microbuzul, care transporta opt persoane, s-a acroșat cu autoturismul în care se aflau doi ocupanți.

La fața locului, echipajele de urgență au acționat pentru a evalua starea victimelor și a le transporta la spital, însă nu a fost necesar. Potrivit primelor evaluări, cel puțin două persoane au suferit răni ușoare care necesită îngrijiri medicale, fără ca persoanele să fie transportate la spital.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Primele indicii sugerează că o posibilă neadaptare a vitezei la condițiile de drum ar putea fi una dintre cauzele coliziunii, însă această ipoteză urmează să fie confirmată după finalizarea cercetărilor.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Avertizare meteo: Cod Galben de averse torențiale și vânt puternic în Călărași

Published

on

Locuitorii județului Călărași sunt avertizați să se pregătească pentru condiții meteorologice severe în următoarele 24 de ore. Începând cu ora 10:00 pe 24 iulie 2024 și până la ora 10:00 pe 25 iulie 2024, județul nostru se va afla sub incidența unui Cod Galben de averse torențiale, emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologică indică faptul că în acest interval se vor înregistra cantități semnificative de precipitații, între 20 și 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, sunt așteptate intensificări ale vântului și descărcări electrice frecvente, ceea ce poate crea condiții periculoase atât pentru traficul rutier cât și pentru cel pietonal.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași recomandă cetățenilor să ia toate măsurile necesare pentru a se proteja și a reduce riscul de accidente. Este esențial ca oamenii să evite deplasările pe cât posibil în timpul furtunilor și să fie atenți la alertele și recomandările transmise de autorități.

Sfaturi utile pentru populație:

Advertisement
  1. Evitați deplasările inutile: Pe durata avertizării, încercați să rămâneți în siguranța locuinței și să evitați deplasările neesențiale.
  2. Asigurați ferestrele și ușile: Închideți și asigurați ferestrele, ușile și alte deschideri pentru a preveni pagubele cauzate de vântul puternic.
  3. Deconectați aparatele electrice: Pentru a evita scurtcircuitele și alte incidente, deconectați aparatele electrice pe timpul furtunii.
  4. Evitați utilizarea dispozitivelor electronice în timpul descărcărilor electrice: Folosirea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice în aer liber pe timpul furtunii poate fi periculoasă.

Continue Reading

Actualitate

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași are noi polițiști

Published

on

La data de 22 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, a avut loc un eveniment important pentru comunitatea locală. Noii absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, promoția 2024, au fost prezenți pentru a-și prelua atribuțiile de serviciu.

Tinerii ofițeri de poliție își vor desfășura activitatea în diverse structuri ale IPJ Călărași, inclusiv în cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Investigații Criminale, Compartimentului Juridic și Biroului Control Intern. Pentru următorul an, acești noi ofițeri vor fi sub îndrumarea unui tutore experimentat, care le va ghida primii pași în cariera lor de polițiști.

Îi felicităm pentru alegerea de a urma această profesie și le dorim o carieră strălucită și mult succes!“, a transmis conducerea IPJ Călărași într-un mesaj de bun venit adresat noilor colegi.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate