Connect with us

Evenimente

VIDEO. Ministrul Agriculturii Petre Daea, în dialog cu fermierii călărășeni

Published

on

Petre Daea, ministrul Agriculturii a venit, luni, 4 decembrie la Călărași pentru a participa la evenimentul “Forumul fermierilor călărășeni”, eveniment organizat la un local select din municipiul Călărași.

În timpul evenimentului, fermierii călărășeni au luat parte la o serie de prezentări ce au vizat inovațiile în domeniul agricol. Totodată, ministrul Petre Daea a răspuns la aproape toate întrebările adresate de fermierii de top ai județului.

Din câte s-a văzut, evenimentul se poate considera un deplin succes datorită faptului că s-a reușit adunarea celor mai importanți agricultori ai județului Călărași.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1542053562552164/

Întâlnirea a fost organizată de către dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță, avându-i ca parteneri pe Vantage Balkans, Maria Invest Holding, Agro Est Muntenia, Valinst Agriculture, Timac Agro, firme ce și-au prezentat o parte din activitățile pe care le desfășoară.

Evenimentul a fost susținut și de prezența numeroaselor personalități precum președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță,  directorul general al APIA Călărași – Adrian Pintea, directorul general al AFIR – Adrian Chesnoiu, Ciprian Pandea – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului,  secretarul de stat din cadrul MADR – Dănuț Alexandru Potor și nu în cele din urmă, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea.

Este o plăcere, dar și o onoare să mă aflu printre cei care desfășoară activități într-un domeniu în care și eu am moștenit o adevărată pasiune. Agricultura a stat întotdeauna la baza dezvoltării noastre. Dumneavoastră, fermierii, prin dăruire și profesionalism, asigurați satisfacerea celei mai astringente nevoi, și anume hrana. Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele chiar dacă v-ați întrebat de ce această invitație vine din partea unui simplu fermier, care nu reprezintă nicio instituție a statului sau vreo formă de asociere în agricultură. Motivația începe de la dorința de a urma într-un fel activitățile tatălui meu, Ciulinaru Ion, dar și dintr-o promisiune pe care am făcut-o chiar în această locație, acum un an. Atunci mi-am luat angajamentul de a pune bazele unui eveniment cu teme agricole, care să reușească să aducă în fața dumneavoastră pe cei care hotărăsc destinele agriculturii româneștia afirmat – dr. ing. Denisa Ciulinaru, organizatoarea acestui eveniment.

Ceea ce a făcut ca evenimentul să fie interactiv, a fost faptul că ministrul Petre Daea le-a oferit răspunsuri pe loc tuturor fermierilor ce i-au adresat întrebări din domeniul agriculturii.

Aceștia, pe lângă întrebările adresate ministrului, și-au spus și nemulțumirile și nevoile pe care le-au întâmpinat în domeniul agriculturii.

Cei doi organizatori ai acestui eveniment, dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță și-au dorit să înființeze comunitatea fermierilor, totodată, aceștia speră că vor reușii să organizeze cel puțin o întâlnire anuală a acestei comunități pe care tocmai au creat-o.

 

Am venit de multe ori în Călărași și am stat de vorbă cu o parte dintre dumneavoastră. Dumneavoastră n-ați întârziat anul acesta ca să dați țării nota de respect în geografia aceasta agricolă a Uniunii Europene. Dumneavoastră ați fost cei care ați realizat una dintre cele mai mari producții ale țării. Sunteți unul dintre primele cinci județe ale țării ca performanță. Ați dat nota de respect a țării! Ați realizat anul acesta în condiții climatice favorabile cele mai mari producții din istoria țării la nouă culturi, iar celelalte culturi s-au înscris ca fiind în topul celor mai mari producții dintotdeauna. Este o mare mândrie să te întâlnești cu acești oameni și să discuți cu ei direct, cu răspunsuri exacte, fără ocolișuri. Administrația din agricultură este pusă în slujba fermierului și nu invers. Vă felicit pentru succesul formidabil pe care l-ați avut în acest an!” – a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.,

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Târgul de Crăciun de la Călărași fără grătare și tarabe

Published

on

Autoritățile din Călărași au decis! Târgul de Crăciun ce va avea loc pe esplanada Consiliului Județean Călărași, ce se va deschide începând cu 1 Decembrie, va funcționa respectând o serie de reguli stabilite de organizatorii evenimentului. Ghirlandele colorate vor putea fi admirate începând cu prima zi din Decembrie, începând cu orele 18:00.

Târgul de Crăciun va funcționa până pe data de 9 Ianuarie 2023. Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași promite un Crăciun de poveste pentru cei care aleg să și-l petreacă în aer liber, alături de artiștii care vor face atmosferă pe scena amenajată în fața Consiliului Județean Călărași. Perioada a fost prelungită pentru a putea prinde și Sărbătoarea Bobotezei în cadrul acestui eveniment.

La târg vor fi căsuţe din lemn cu produse realizate de meşteşugari, artişti plastici şi artizani, mâncare tradiţională, , concerte, spectacole şi, nu în ultimul rând, întâlniri magice cu Moş Crăciun.

Totodată, Târgul de Crăciun din Călărași propune anul acesta o componentă specială. Cei mici îi pot trimite scrisorile lui Moș Crăciun direct în căsuța poștală din foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație, pe care Moșul le va citi și trimite în fabrica de jucării, unde elfii și ștrumfii vor avea grijă ca fiecare copil ascultător să primească ceea ce și-a dorit.

Moș Crăciun va veni în casa din foaierul CJCC în perioada 19-23 decembrie, moment în care cei mici trebuie să-l convingă pe bărbos dacă au fost ascultători și merită să primească ce au cerut în scrisoare.

Spre surprinderea multora, organizatorii au luat decizia pentru acest eveniment ca activitatea comercianților cu tarabe și grătare să nu se desfășoare în cadrul acestei perioade. Autoritățile au decis să interzică amplasarea standurilor care nu fac parte din organizarea Târgului de Crăciun.

„Ne dorim să ne viziteze și orașele și județele învecinate. Câteva condiții care nu au fost impuse până acum operatorilor economici, pe care, de data asta, le-am impus. Acceptăm doar rulote și căsuțe. Acceptăm corturi doar pentru cei care au Kurtos, pentru că acest produs nu se poate face decât în cort. Trebuie să ținem cont și de faptul că Târgul durează foarte mult, nu știu cum va fi vremea.

Poate să plouă, să ningă, să bată vântul, din acest motiv ne dorim să fie bine organizat, plus că va avea alt aspect în momentul în care eliminăm corturile de toate culorile. Bineînțeles, fără foc deschis, fără fum, produse alimentare tradiționale, care au legătură cu târgul.” a precizat în ședința tehică de organizare a Târgului de Crăciun, Georgiana Teodorescu, managera CJCC.

Pentru buna desfăşurare a Târgului, în perioada de desfășurare a evenimentului, pe tronsonul cuprins între strada Sloboziei, București și Progresu, se va restricţiona traficul rutier.

Târgul de Crăciun al municipiului Călărași este organizat de Consiliul Județean Călărași prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, alături de Primăria Municipiului Călărași.

 

Continue Reading

Evenimente

Filarmonica de comedie – 27 octombrie ora 19:00 Sala Barbu Știrbei

Published

on

„Filarmonica de comedie” este un spectacol de miniaturi umoristice, scrise de Radu Gabriel si avându-i ca interpreți principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante si Gheorghe Ifrim, trei actori de comedie cunoscuți din aparițiile de pe micul ecran (grupul Vouă, serialele “Las Fierbinți”, ” Pariu cu viața”, “Ultimul stinge lumina”) cărora li se alătură Leonid Doni și Mihai Munteniță.
Autorul spectacolului, Radu Gabriel, ne-a spus câteva cuvinte despre acest proiect: „De-a lungul timpului am scris pentru televiziune peste 400 de scheciuri, scenete, miniaturi satirice. Unele au rămas în amintirea telespectatorilor, altele au rămas pe YouTube… Cele mai multe au fost uitate… Dar oricare ar fi fost soarta lor, fiind niște produse de televiziune, nu au trecut niciodată prin proba de foc a întâlnirii directe cu publicul. Am făcut acest spectacol-cocktail pentru a da ocazia celor care le-au văzut să le revadă pe scenă, iar celor care erau prea tineri, ori prea ocupați ca să se uite la televizor să le prilejuim o întâlnire cu comedii scurte, cu și despre români”.

Vrajba vecinilor dintr-un bloc, milionarul de carton care cumpără o filarmonică, provincialul care caută să răzbească în București, muncitori cu probleme metafizice… Satira unei lumi pestrițe, cu țâfnele, candoarea și gândirea abisală a eternului locatar din spațiul Carpato- Danubiano- Pontic.
Un spectacol de Radu Gabriel
Cu: Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel, Leonid Doni, Mihai Munteniță

27 octombrie ora 19.00, Sala Barbu Știrbei
Biletele se pot achiziționa online de la https://www.iabilet.ro/bilete-calarasi-filarmonica-de…/

Continue Reading

Evenimente

VIDEO. Ziua Educației marcată de Consiliul Județean Călărași

Published

on

În fiecare an, data de 5 octombrie este dedicată educației, în această zi fiind sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Călărașiul nu face excepție de la regulă și acordă o atenție deosebită acestei zile. Generația de aur, oamenii care ne-au plămădit caracterele și ne-au format ca oameni au fost prezenți astăzi, în sala de ședință a Consiliului Județean Călărași, la ora 11:00, unde autoritățile locale și-au arătat recunoștința față de munca pe care aceștia o depun, scrie CanalSUD.ro

Un cadru didactic își lasă amprenta în viața oricărui elev. Datorită acestora învățământul se clasează pe o treaptă superioară, și cu această ocazie dorim să le mulțumim pentru ajutor, eforturi, credința și răbdare, preciează sursa citată.

“Evenimentul a fost pe măsura așteptărilor noastre. La Consiliul Județean încercăm să bifăm fiecare zi națională în orice domeniu. Ziua de 5 octombrie este una specială deoarece am reușit să aducem cadrele didactice din Călărași. Suntem mândri că am reușit să îl scoatem din casă pe domnul profesor de limba și literatura română, Ilie Ștefan Rădulescu, care ne-a învățat pe toți să vorbim și să scriem corect din punct de vedere gramatical. De altfel, au fost prezente și alte personalități importante: familia Stoianovici, familia Dorobanțu, doamna Berheci, domnișoara Eugenia Ioniță și multe alte cadre didactice. A fost o zi frumoasă, plină de emoție, pe care o să ne-o amintim în timp” a declarat Marinela Voivozeanu, purtătorul de cuvânt al Consiuliului Județean Călărași.

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole