in ,

VIDEO. Ministrul Agriculturii Petre Daea, în dialog cu fermierii călărășeni

Ministrul Agriculturii a fost prezent la “Forumul fermierilor călărășeni” – eveniment organizat de dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță

Petre Daea, ministrul Agriculturii a venit, luni, 4 decembrie la Călărași pentru a participa la evenimentul “Forumul fermierilor călărășeni”, eveniment organizat la un local select din municipiul Călărași.

În timpul evenimentului, fermierii călărășeni au luat parte la o serie de prezentări ce au vizat inovațiile în domeniul agricol. Totodată, ministrul Petre Daea a răspuns la aproape toate întrebările adresate de fermierii de top ai județului.

Din câte s-a văzut, evenimentul se poate considera un deplin succes datorită faptului că s-a reușit adunarea celor mai importanți agricultori ai județului Călărași.

Ministrul Agriculturii Petre Daea, în dialog cu fermierii călă…

Petre Daea, ministrul Agriculturii a venit, luni, 4 decembrie la Călărași pentru a participa la evenimentul “Forumul fermierilor călărășeni”, eveniment organizat la un local select din municipiul Călărași.Mai multe pe: https://calarasipress.ro/ministrul-agriculturii-petre-daea-in-dialog-cu-fermierii-calaraseni/

Posted by Călărași News – www.calarasipress.ro on Wednesday, 13 December 2017

Întâlnirea a fost organizată de către dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță, avându-i ca parteneri pe Vantage Balkans, Maria Invest Holding, Agro Est Muntenia, Valinst Agriculture, Timac Agro, firme ce și-au prezentat o parte din activitățile pe care le desfășoară.

Evenimentul a fost susținut și de prezența numeroaselor personalități precum președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță,  directorul general al APIA Călărași – Adrian Pintea, directorul general al AFIR – Adrian Chesnoiu, Ciprian Pandea – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului,  secretarul de stat din cadrul MADR – Dănuț Alexandru Potor și nu în cele din urmă, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea.

Este o plăcere, dar și o onoare să mă aflu printre cei care desfășoară activități într-un domeniu în care și eu am moștenit o adevărată pasiune. Agricultura a stat întotdeauna la baza dezvoltării noastre. Dumneavoastră, fermierii, prin dăruire și profesionalism, asigurați satisfacerea celei mai astringente nevoi, și anume hrana. Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele chiar dacă v-ați întrebat de ce această invitație vine din partea unui simplu fermier, care nu reprezintă nicio instituție a statului sau vreo formă de asociere în agricultură. Motivația începe de la dorința de a urma într-un fel activitățile tatălui meu, Ciulinaru Ion, dar și dintr-o promisiune pe care am făcut-o chiar în această locație, acum un an. Atunci mi-am luat angajamentul de a pune bazele unui eveniment cu teme agricole, care să reușească să aducă în fața dumneavoastră pe cei care hotărăsc destinele agriculturii româneștia afirmat – dr. ing. Denisa Ciulinaru, organizatoarea acestui eveniment.

Ceea ce a făcut ca evenimentul să fie interactiv, a fost faptul că ministrul Petre Daea le-a oferit răspunsuri pe loc tuturor fermierilor ce i-au adresat întrebări din domeniul agriculturii.

Aceștia, pe lângă întrebările adresate ministrului, și-au spus și nemulțumirile și nevoile pe care le-au întâmpinat în domeniul agriculturii.

Cei doi organizatori ai acestui eveniment, dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță și-au dorit să înființeze comunitatea fermierilor, totodată, aceștia speră că vor reușii să organizeze cel puțin o întâlnire anuală a acestei comunități pe care tocmai au creat-o.

 

Am venit de multe ori în Călărași și am stat de vorbă cu o parte dintre dumneavoastră. Dumneavoastră n-ați întârziat anul acesta ca să dați țării nota de respect în geografia aceasta agricolă a Uniunii Europene. Dumneavoastră ați fost cei care ați realizat una dintre cele mai mari producții ale țării. Sunteți unul dintre primele cinci județe ale țării ca performanță. Ați dat nota de respect a țării! Ați realizat anul acesta în condiții climatice favorabile cele mai mari producții din istoria țării la nouă culturi, iar celelalte culturi s-au înscris ca fiind în topul celor mai mari producții dintotdeauna. Este o mare mândrie să te întâlnești cu acești oameni și să discuți cu ei direct, cu răspunsuri exacte, fără ocolișuri. Administrația din agricultură este pusă în slujba fermierului și nu invers. Vă felicit pentru succesul formidabil pe care l-ați avut în acest an!” – a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.,

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Sincere condoleanțe…

Explozie puternică in comuna Dorobanțu