Connect with us

Evenimente

VIDEO. Ministrul Agriculturii Petre Daea, în dialog cu fermierii călărășeni

Published

on

Petre Daea, ministrul Agriculturii a venit, luni, 4 decembrie la Călărași pentru a participa la evenimentul “Forumul fermierilor călărășeni”, eveniment organizat la un local select din municipiul Călărași.

În timpul evenimentului, fermierii călărășeni au luat parte la o serie de prezentări ce au vizat inovațiile în domeniul agricol. Totodată, ministrul Petre Daea a răspuns la aproape toate întrebările adresate de fermierii de top ai județului.

Din câte s-a văzut, evenimentul se poate considera un deplin succes datorită faptului că s-a reușit adunarea celor mai importanți agricultori ai județului Călărași.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1542053562552164/

Întâlnirea a fost organizată de către dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță, avându-i ca parteneri pe Vantage Balkans, Maria Invest Holding, Agro Est Muntenia, Valinst Agriculture, Timac Agro, firme ce și-au prezentat o parte din activitățile pe care le desfășoară.

Evenimentul a fost susținut și de prezența numeroaselor personalități precum președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță,  directorul general al APIA Călărași – Adrian Pintea, directorul general al AFIR – Adrian Chesnoiu, Ciprian Pandea – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului,  secretarul de stat din cadrul MADR – Dănuț Alexandru Potor și nu în cele din urmă, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea.

Este o plăcere, dar și o onoare să mă aflu printre cei care desfășoară activități într-un domeniu în care și eu am moștenit o adevărată pasiune. Agricultura a stat întotdeauna la baza dezvoltării noastre. Dumneavoastră, fermierii, prin dăruire și profesionalism, asigurați satisfacerea celei mai astringente nevoi, și anume hrana. Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele chiar dacă v-ați întrebat de ce această invitație vine din partea unui simplu fermier, care nu reprezintă nicio instituție a statului sau vreo formă de asociere în agricultură. Motivația începe de la dorința de a urma într-un fel activitățile tatălui meu, Ciulinaru Ion, dar și dintr-o promisiune pe care am făcut-o chiar în această locație, acum un an. Atunci mi-am luat angajamentul de a pune bazele unui eveniment cu teme agricole, care să reușească să aducă în fața dumneavoastră pe cei care hotărăsc destinele agriculturii româneștia afirmat – dr. ing. Denisa Ciulinaru, organizatoarea acestui eveniment.

Ceea ce a făcut ca evenimentul să fie interactiv, a fost faptul că ministrul Petre Daea le-a oferit răspunsuri pe loc tuturor fermierilor ce i-au adresat întrebări din domeniul agriculturii.

Aceștia, pe lângă întrebările adresate ministrului, și-au spus și nemulțumirile și nevoile pe care le-au întâmpinat în domeniul agriculturii.

Cei doi organizatori ai acestui eveniment, dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță și-au dorit să înființeze comunitatea fermierilor, totodată, aceștia speră că vor reușii să organizeze cel puțin o întâlnire anuală a acestei comunități pe care tocmai au creat-o.

 

Am venit de multe ori în Călărași și am stat de vorbă cu o parte dintre dumneavoastră. Dumneavoastră n-ați întârziat anul acesta ca să dați țării nota de respect în geografia aceasta agricolă a Uniunii Europene. Dumneavoastră ați fost cei care ați realizat una dintre cele mai mari producții ale țării. Sunteți unul dintre primele cinci județe ale țării ca performanță. Ați dat nota de respect a țării! Ați realizat anul acesta în condiții climatice favorabile cele mai mari producții din istoria țării la nouă culturi, iar celelalte culturi s-au înscris ca fiind în topul celor mai mari producții dintotdeauna. Este o mare mândrie să te întâlnești cu acești oameni și să discuți cu ei direct, cu răspunsuri exacte, fără ocolișuri. Administrația din agricultură este pusă în slujba fermierului și nu invers. Vă felicit pentru succesul formidabil pe care l-ați avut în acest an!” – a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.,

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Încep “Zilele Municipiului Călărași”. Vezi programul complet

Published

on

Primăria și Consiliul Local Municipal pregătesc un eveniment special în zilele de 22 și 23 septembrie sub numele de „Zilele Municipiului Călărași”, marcând astfel 428 de ani de atestare documentară și 190 de ani de când orașul a devenit reședință de județ. Iată programul detaliat al acestor festivități:

Vinerea, 22 septembrie 2023

– 09.00 – Expoziția „190 de ani de când Călărașiul a devenit capitală de județ” va fi deschisă pe platoul din fața Primăriei, prezentând documente și fotografii din colecții și arhive, organizată de Muzeul Municipal.

– 10.30 – 12.30 – La Muzeul Municipal (Primăria veche):

  – Ceremonia oficială de deschidere;

  – Premierea tinerilor călărășeni pentru rezultatele lor deosebite;

  – Acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Călărași”;

  – Recital susținut de soprana Irina Baianț.

– 13.30 – La Restaurantul D’all Class: „Nunta de Aur” în onoarea cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.

– 18.00 – 20.00 – Scena din Parcul Dumbrava va găzdui un program artistic folcloric cu ansamblurile de copii participanți la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului”.

– 20.00 – 23.00 – Pe scena din Parcul Dumbrava, vă puteți bucura de spectacole oferite de Catinca Leu, Cătălina Tudorache, Mariana Ionescu Căpitănescu, Greek 4U, urmat de un concert extraordinar cu Florin Ristei & Freestay Band.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023

– 10.00 – 12.30 – Scena din Parcul Dumbrava va găzdui demonstrații sportive (box, karate, culturism).

– 10.00 – 12.30 – Pe platoul Piața Big, va avea loc un concurs de table și un program artistic folcloric prezentat de participanții la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului”.

– 11.00 – La Muzeul Municipal Călărași, va avea loc lansarea cărții „Apusul stelelor de tinichea” de Dan Bițuică.

– 18.00 – 20.00 – Scena din Parcul Dumbrava va fi dedicată unui program artistic folcloric susținut de participanții la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului” (Gala).

– 20.00 – 23.00 – Pe scena din Parcul Dumbrava, puteți urmări spectacole susținute de Adriana Gavrilă, CoSma, Gelu Voicu și taraful, cu un concert extraordinar oferit de Ștefan Bănică jr.

Evenimentul se va încheia într-un mod spectaculos cu un spectacol de artificii. În plus, pe data de 25 septembrie, festivități speciale vor avea loc pentru a sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice începând cu ora 16.00.

Continue Reading

Evenimente

OFSD a demarat acțiunea ” Împreună Dăruim Bucurie”

Published

on

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate a demarat o acțiune intitulată cu mândrie ” Împreună Dăruim Bucurie”. Lidera lor, Ioana Ichim, a adus acest proiect în fața presei în cadrul unei conferințe, punând în valoare angajamentul și devotamentul membrilor săi.

„Săptămâna aceasta, împreună cu colegele mele de la Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate, avem o acțiune numită Dăruim Bucurie. Această acțiune a fost susținută de către domnul președinte al PSD, Vasile Iliuță, căruia îi mulțumim. A fost un maraton de 3 zile. 25 de localități, peste 400 de pachete – de rechizite și ghiozdane. Toate acestea au fost recompensate, cumva. Noi am dăruit bucurie și am primit înapoi zâmbete. Am primit emoție din partea părinților. Pentru familiile copiilor, ni s-a spus, a fost o gură de aer, acum la început de an școlar. Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă. Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați, ” a orecizat Ioana Ichim, lidera OFSD Călărași.

„Maratonul bucuriei” a durat 3 zile și a cuprins nu mai puțin de 25 de localități din județ. Efortul lor a constat în pregătirea și distribuirea a peste 400 de pachete, conținând rechizite și ghiozdane, către copiii din comunitate. Este un efort impresionant și demn de apreciat, dar, așa cum spune Ioana Ichim, lidera femeilor social-democrate, „toate acestea au fost recompensate, cumva.”

Bucuria sinceră din ochii copiilor și emoțiile sincere ale părinților au fost răsplata cea mai de preț pentru această organizație politică. Pentru mulți dintre acești copii și familiile lor, aceste pachete au însemnat mult mai mult decât simple obiecte școlare. A fost o rază de lumină într-un moment dificil, la începutul anului școlar. Ioana Ichim a subliniat: „Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă.”

Această acțiune nu a fost doar despre a oferi rechizite, ci despre a aduce bucurie și speranță în viețile copiilor și familiilor vulnerabile. Ea a adăugat: „Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați.”

Continue Reading

Actualitate

Ecoaqua și Consiliul Județean oferă burse de merit liceenilor călărășeni

Published

on

Ecoaqua, operatorul călărășean de apă și canal, în parteneriat cu Consiliul Județean, oferă 38 de burse de merit liceenilor cu rezultate excepționale la învățătură. Cei premiați vor beneficia de 1000 de lei lunar pe o perioadă de un an, adică un sprijin financiar de 12.000 de lei.

Potrivit Ecoaqua și Consiliului Județean, acest program de burse este menit să promoveze educația de calitate și să stimuleze elevii să-și dezvolte potențialul într-un mediu favorabil învățării.

„Tinerii vor fi resursa umană de mâine, iar Călărașiul are nevoie de această resursă. Are nevoie ca voi să învățați carte, pentru că singura variantă de reușită este știința de carte. Vă felicit că sunteți aici, pentru rezultatele pe care le-ați obținut și sunt convins că o veți ține tot așa”, a declarat Eduard Grama, directorul general Ecoaqua.

„E lăudabil ceea ce face Ecoaqua. Cred că trebuie să continuăm să facem lucruri minunate pentru generația viitoare. Generația viitoare sunteți voi, premianții care astăzi primiți aceste burse”, a transmis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Elevii prezenți la premiere au părut entuziasmați de această oportunitate: „Mi se pare o activitate extrem de ajutătoare pentru elevii Călărașiului și sunt foarte recunoscătoare, atât domnului director al Ecoaqua, cât și domnului de la Consiliul Județean”, a spus unul dintre ei.

Beneficiarii acestor burse de merit sunt liceenii cu nota 10 la purtare pe întreg anul școlar 2022-2023 și care au obținut media generală de cel puțin 9,90 (la orice profil). Cei 38 de elevi au fost aleși în ordinea descrescătoare a mediilor.

În urma acordării burselor de merit Ecoaqua, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, dorim să îi felicităm pe cei 38 de elevi care au obținut media 10 la finalul acestui an școlar!
Dima Maria Alexia
Ciocoi Evelin Estera
Năstase Andrei Dumitru
Petcu Andrei Teodor
Iurașcu Anamaria Gabriela
Dima Alexandra Ioana
Grămadă Nicu Cosmin
Luiceanu Elisa
Necula Luana
Bucur Maria
Reziuc Amalia Maria
Moldoveanu Cristina
Manea Miruna
Adam Alexandru
Chiru Ștefania
Ștefan Ionuț
Hațieganu Oana
Dumitrașcu Riana
Dumitru Gabriela
Tudorache Ștefan
Chiru Corina
Ulmeanu Andreea
Pascu Sara
Cioarec Lorena
Mladen Daria
Dulce Andrei
Ciuciur Alessia
Constantin Mario
Grosu Maria
Neicu Alexandra
Roșu Alexandra
Moise Zamfir
Decu Vlad
Corsetti Serena
Părăușanu Victor
Petre Sabin
Pârvu Rareș
Mitea Alexia

Continue Reading

Cele mai vizualizate