Connect with us

Evenimente

VIDEO. Ministrul Agriculturii Petre Daea, în dialog cu fermierii călărășeni

Published

on

Petre Daea, ministrul Agriculturii a venit, luni, 4 decembrie la Călărași pentru a participa la evenimentul “Forumul fermierilor călărășeni”, eveniment organizat la un local select din municipiul Călărași.

În timpul evenimentului, fermierii călărășeni au luat parte la o serie de prezentări ce au vizat inovațiile în domeniul agricol. Totodată, ministrul Petre Daea a răspuns la aproape toate întrebările adresate de fermierii de top ai județului.

Din câte s-a văzut, evenimentul se poate considera un deplin succes datorită faptului că s-a reușit adunarea celor mai importanți agricultori ai județului Călărași.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1542053562552164/

Întâlnirea a fost organizată de către dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță, avându-i ca parteneri pe Vantage Balkans, Maria Invest Holding, Agro Est Muntenia, Valinst Agriculture, Timac Agro, firme ce și-au prezentat o parte din activitățile pe care le desfășoară.

Advertisement

Evenimentul a fost susținut și de prezența numeroaselor personalități precum președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță,  directorul general al APIA Călărași – Adrian Pintea, directorul general al AFIR – Adrian Chesnoiu, Ciprian Pandea – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului,  secretarul de stat din cadrul MADR – Dănuț Alexandru Potor și nu în cele din urmă, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea.

Este o plăcere, dar și o onoare să mă aflu printre cei care desfășoară activități într-un domeniu în care și eu am moștenit o adevărată pasiune. Agricultura a stat întotdeauna la baza dezvoltării noastre. Dumneavoastră, fermierii, prin dăruire și profesionalism, asigurați satisfacerea celei mai astringente nevoi, și anume hrana. Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele chiar dacă v-ați întrebat de ce această invitație vine din partea unui simplu fermier, care nu reprezintă nicio instituție a statului sau vreo formă de asociere în agricultură. Motivația începe de la dorința de a urma într-un fel activitățile tatălui meu, Ciulinaru Ion, dar și dintr-o promisiune pe care am făcut-o chiar în această locație, acum un an. Atunci mi-am luat angajamentul de a pune bazele unui eveniment cu teme agricole, care să reușească să aducă în fața dumneavoastră pe cei care hotărăsc destinele agriculturii româneștia afirmat – dr. ing. Denisa Ciulinaru, organizatoarea acestui eveniment.

Ceea ce a făcut ca evenimentul să fie interactiv, a fost faptul că ministrul Petre Daea le-a oferit răspunsuri pe loc tuturor fermierilor ce i-au adresat întrebări din domeniul agriculturii.

Aceștia, pe lângă întrebările adresate ministrului, și-au spus și nemulțumirile și nevoile pe care le-au întâmpinat în domeniul agriculturii.

Cei doi organizatori ai acestui eveniment, dr. ing. Denisa Ciulinaru și ing. Alexandru Chiriță și-au dorit să înființeze comunitatea fermierilor, totodată, aceștia speră că vor reușii să organizeze cel puțin o întâlnire anuală a acestei comunități pe care tocmai au creat-o.

 

Advertisement

Am venit de multe ori în Călărași și am stat de vorbă cu o parte dintre dumneavoastră. Dumneavoastră n-ați întârziat anul acesta ca să dați țării nota de respect în geografia aceasta agricolă a Uniunii Europene. Dumneavoastră ați fost cei care ați realizat una dintre cele mai mari producții ale țării. Sunteți unul dintre primele cinci județe ale țării ca performanță. Ați dat nota de respect a țării! Ați realizat anul acesta în condiții climatice favorabile cele mai mari producții din istoria țării la nouă culturi, iar celelalte culturi s-au înscris ca fiind în topul celor mai mari producții dintotdeauna. Este o mare mândrie să te întâlnești cu acești oameni și să discuți cu ei direct, cu răspunsuri exacte, fără ocolișuri. Administrația din agricultură este pusă în slujba fermierului și nu invers. Vă felicit pentru succesul formidabil pe care l-ați avut în acest an!” – a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.,

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Ziua Poliției Române sărbătorită la Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alături de cetățeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a sărbătorit Ziua Poliţiei Române în municipiile Oltenița și Călărași.

Sărbătoarea a fost un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni, aceștia familiarizându-se cu privire la specificul instituţiei, tehnica şi dotările folosite de oamenii legii în executarea misiunilor.
Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, precum laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, laboratorul de siguranță rutieră, autospecialele, tehnica și uniformele din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Totodată, a fost organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie.

De asemenea, au fost prezenți polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor care au dezbătut cu cei prezenți legislația specifică domeniului lor de activitate, un polițist negociator care a discutat despre activitatea sa și modul de gestionare a situațiilor de criză, precum și un intructor auto din cadrul Biroului Pregătire Profesională care a explicat tinerilor poziția corectă la volan.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Unirea sărbătorește ziua de 8 Martie în stil fastuos

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Comuna Unirea din județul Călărași a fost gazda unei petreceri de neuitat în onoarea Zilei Internaționale a Femeii. Evenimentul, organizat de primarul liberal Ciprian Andrei Olteanu, a adunat peste 200 de doamne și domnișoare din localitate pentru a celebra această zi specială.

Atmosfera a fost plină de bucurie și energie, iar participanții au avut parte de o seară fabuloasă, marcată de muzică, dans și râsete. Primarul Ciprian Andrei Olteanu a fost încântat de succesul evenimentului și a transmis un mesaj de mulțumire pe rețelele de socializare.

Ce seară fabuloasă am avut de 8 Martie în Unirea! Peste 200 de doamne și domnișoare s-au adunat pentru o petrecere memorabilă. Muzica, dansul, râsetele – totul a fost perfect! S-a simțit magia! Vă mulțumesc tuturor pentru energia și vibe-ul fantastic. Să repetăm?” – a scris primarul pe pagina sa de socializare.


Evenimentul a fost prilejul perfect pentru comunitatea din Unirea de a se reuni și de a celebra contribuția femeilor. Oamenii spun că ceastă seară va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți, iar primarul și-a exprimat dorința de a organiza astfel de evenimente și în viitor.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Cupa Mărțișor de Aur, la final. Gest emoționant făcut de echipa câștigătoare

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 1-10 martie, municipiul Călărași a fost gazda unui eveniment deosebit în lumea fotbalului local, Cupa Mărțișor de Aur. 16 echipe din Călărași s-au întrecut pentru a câștiga titlul suprem și a ridica trofeul Mărțișorului de Aur.

Finala și festivitatea de premiere au avut loc pe 10 martie, pe terenul de minifotbal din incinta Hestia Hotel, unde suspansul și emoțiile au atins cote înalte. Primele patru echipe din clasament, Komora, Drunk Team, Saint Gobain și FC United, au fost răsplătite cu mingi, medalii, diplome de participare și excelență, dar și cu premii în bani.

Tudor Marian de la FC United a fost desemnat cel mai tehnic jucător, Cojocaru Andrei de la Saint Gobain s-a remarcat ca golgheter, iar MVP-ul turneului a fost Gheorghe Marius de la Komora. Performanța excelentă a lui Jecu Adrian de la Saint Gobain l-a consacrat drept cel mai bun portar al competiției.

Dar momentul care a adus lacrimi și emoții a fost când trofeul de debut și fair-play a fost înmânat către United Călărași, iar echipa Komora a decis să doneze premiul cel mare acestei echipe. Gestul lor nobil a fost apreciat și aplaudat de toți cei prezenți, subliniind spiritul de fair-play care caracterizează sportul.

Advertisement

În spatele acestei competiții reușite stau eforturile organizatorilor, AUR Călărași, cu deputatul Daniel Florea în frunte și Marian Dumitru care au susținut și promovat acest eveniment deosebit, consolidând comunitatea sportivă locală și promovând valorile esențiale ale sportului: fair-play și performanță.

Continue Reading

Cele mai vizualizate