Connect with us

Politică

Mihai Toader (USR), acuzații grave aduse Primăriei Călărași

Published

on

În urma demersuri efectuate de reprezentanții USR Călărași, s-a descoperit că Primăria Călărași a cheltuit 37.500 lei pentru închirierea unei toalete ecologice de la societatea TOALETE MOBILE LUX SRL, în perioada Sărbătorilor de iarnă din 2022.

„Anul trecut, când probabil aveam mai mulți bani, s-a închiriat cu 375 de milioane de lei vechi o toaletăspune Mihai Toader într-un material video postat pe TikTok.

Potrivit acestora, costul este de 9 ori mai mare decât prețul obișnuit de pe piață, ridicând semne de întrebare cu privire la gestiunea eficientă a banilor publici.

Mihai Toader, unul dintre reprezentanții USR Călărași, a subliniat că, potrivit informațiilor disponibile, costul pentru astfel de servicii nu depășește 4.500 lei, făcând achiziția municipalității aparent nejustificată.

Acea firmă de la care s-a închiriat acea toaletă nenorocită are cifra de afaceri cât 6 închirieri de 6 toalete. Deci a mai găsit 5 fraieri, pe lângă noi de la Călărași, le-au luat banii pe închiriere și au făcut cifra de afaceri de două miliarde 200″ a indicat reprezentantul USR Călărași, Mihai Toader.

Advertisement

În ciuda acestei constatări, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, susține că aceste servicii sunt esențiale pentru desfășurarea în condiții decente a evenimentelor anuale.

„Toaletele vin la pachet cu toate serviciile: curățenie, igienizare și de pază, om, toți ce vreți dumneavoastră. Acolo e în permanență cineva. Cred că dânșii nu au habar despre ce vorbesc. Dacă confundă această toaletă modernă, curată pe care am folosit-o, cu o toaletă ecologică fără chiuvetă, fără nimic acolo… O toaletă ecologică simplă, fără chiuvetă, cred că este undeva la 4000 de lei. Sunt niște toalete de lux. Nu sunt racordate la rețeaua publică de apă, dar în schimb au bazine de apă. De aceea am închiriat. Înseamnă 1000 sau 1000 și ceva de lei pe zi” – a explicat primarul Călărașiului, Marius Dulce.

  • Mihai Toader: Acea firmă de închirieri de toalete de lux, să sublinem de lux, nu este nici măcar plătitor de TVA.
  • Marius Dulce: După ce ai luat acele toalete, trebuie să mai iei un echipament și un serviciu special de igienizare.
  • Mihai Toader: Firma aia nu are decât un angajat.

„Dacă vă uitați pe SICAP sau pe net, dacă e să închiriem toalete ecologice simple, fără servicii de curățenie, costă 100 sau 200 de lei pe zi, fără nimic. Avem toalete ecologice, dar s-au deteriorat. Pentru că la fiecare festival, tot urcându-le în remorci, s-au mai ciobit, s-au lovit, s-au spart bazinele. Cea mai mare problemă a noastră este că trebuie să le vidanjezi. TRebuie să ai niște probleme mai complexe – să le curețe, să fie în permanență cineva acolo care trebuie să le întrețină. Atunci am optat pentru această variantă, pentru că este mult mai ieftin” a mai precizat edilul Călărașiului, Marius Dulce.

Răspunsul edilului este contrazis de către Mihai Toader care îi reamintește actualului primar promisiunea din campania electorală a anului 2020 în care acesta susținea ca dorește să instaleze astfel de toatele în municipiul Călărași.

 

Advertisement

Politică

D. Coarnă: Partidul România Puternică a primit peste 100 de cereri de înscriere în câteva zile. Ce spune depuatul Dumitru Coarnă

Published

on

Dumitru Coarnă

Deputatul și președinte al Partidului România Puternică Călărași, Dumitru Coarnă, spune că a primit peste 100 de cereri de înscriere în partid în două zile. „Sunteți singurul parlamentar care a reprezentat corect locuitorii județului Călărași”, ar spune călărășenii despre Dumitru Coarnă, așa cum chiar acesta a precizat într-o conferință de presă.

Președintele PRP Călărași a mai vorbit despre profilul candidatului ideal și a oferit informații despre candidatul propus pentru primăria Călărași.

PRP Călărași a avut peste 100 de cereri de înscriere în partid în doar două zile

„Deja avem o sută și de cereri în două zile. Oltenița 40, din localitățile rurale din zona Olteniței încă 30, și din zona municipiului Călărași. Suntem într-o continuă căutare. Oamenii vin, chiar dimineață când am venit la cabinet, erau cetățeni simpli din Călărași, care zic, domnul Coarnă, noi vrem să ne înscriem în Partidul România Puternică, vrem să fim alături de dumneavoastră, pentru că sunteți singurul parlamentar care practic a reprezentat corect locuitorii județului Călărași, adică circumscripția 12, unde eu am fost deputat. Doamne ajută, vin”, a spus Dumitru Coarnă.

Profilul candidatului ideal al Partidului România Puternică

„Profilul e simplu, să fie oameni de caracter, să fie oameni care stăpânesc sistemele respective, pentru că sunt mai multe domenii de activitate și trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. Să fie oameni cu credință și oameni cu curaj. Noi suntem un partid extrem de autentic din zona asta suveranistă și vom maximiza toți oamenii din toate zonele sociale. Nu avem o țintă să fie neapărat un intelectual de rasă. Poate să fie și un profesionist bun dintr-un sistem de referință pe care noi îl gestionăm la un moment dat. Practic, trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. În învățământ, în sănătate, în armată, în poliție, în energie, în economie și așa mai departe. Avem această căutare pentru profilul omului care corespunde acelei specialități”, a transmis deputatul.

Dumitru Coarnă a mai vorbit și despre faptul că este independent în luarea deciziilor privind candidații și nu trebuie să aibă acordul Bucureștiului, făcând aluzie la candidații surpriză ai AUR Călărași.

Advertisement

Daniel Florea, coordonatorul AUR Călărași, a declarat zilele trecute că nu poate dezvălui încă numele candidaților fiindcă nu au fost validate de centru.

„Acest partid reprezintă în mod clar interesele fiecărei comunități, iar comunitatea respectivă, în funcție de nevoile și de personalul pe care îl au la de mână, își maximizează candidații. Nu există această discuție în Partidul România Puternică. Noi suntem oameni așezați, oameni simpli, cu respectarea nevoilor fiecărei comunități”, a mai declarat Coarnă.

Cu toate astea, Dumitru Coarnă nu are încă numele candidatului pentru funcția de primar a municipiului Călărași.

Suntem în căutare și eu sunt un om corect cu dumneavoastră. În maxim două săptămâni. Avem deja Oltenița, avem Radovanu, Borcea, Belciugatele. Avem profilul, avem candidatul, avem echipa formată 100%. Avem aproape 10 localități, în acest moment, pe Partidul România Puternică, cu candidații foarte bine definiți și cu șanse reale”, a spus acesta. „Avem mai multe variante. Avem unul care face politică, încă doi care nu fac încă politică. Dar au făcut politică. Încă o dată vă spun, e greu să vă dau un răspuns, ca să nu greșesc și să nu intru în logica asta politicianistă”.

Dumitru Coarnă va candida la rândul său la alegerile locale ce vor avea loc pe 9 iunie 2024 pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă despre cursa pentru conducerea Consiliului Județean Călărași: „Vreau să le ofer locuitorilor un alt profil de candidat”

Published

on

Dumitru Coarnă, președintele organizației județene Călărași a Partidului România Puternică, a vorbit despre neregulile pe care le-a găsit în județ și spune că pentru fiecare problemă ridicată, are cel puțin trei soluții care ar putea fi aplicate în maxim 180 de zile. De asemenea, politicianul a mai vorbit și despre activitatea actualului primar al municipiului Călărași, Marius Dulce, dar și despre Vasile Iliuță și înscrierea în lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Întrebat despre neregulile pe care le-a găsit în județ, Dumitru Coarnă provoacă partidele PSD, PNL, UDMR și AUR la o dezbatere publică despre „starea actuală a societății românești, de la utilități, la neconstituționalitate”, a spus acesta. „Eu vin cu soluții pentru fiecare problemă. Eu pentru fiecare problemă ridicată am cel puțin trei soluții. Când vorbim despre justiție, când vorbim despre utilități, când vorbim de energie, când vorbim de economie, am cel puțin trei soluții pentru fiecare problemă. Soluții pe care le putem aplica în maxim 180 de zile de la momentul preluării Guvernării”.

Deputatul mai critică activitatea lui Marius Dulce, mai exact modul în care a implementat proiectele și disconfortul creat pentru călărășeni, deși consideră că lucrările sunt necesare.

Nu înțeleg de ce a trebuit să facă lucrul ăsta, ca să creezi o stare de disconfort în ceea ce privește traficul rutier, pentru că puteau sistematiza. Ele sunt necesare, sunt obligatorii, sunt utile, sunt oportune, dar trebuie făcută într-o anumită ierarhie. Este un haos total ceea ce a făcut domnul primar Dulce. Sigur, acum este responsabilitatea dumnealui. Probabil, în 9 iunie, o să primească și votul cuvenit pentru această administrare haotică, spun eu”, a mai transmis.

Despre lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean, Dumitru Coarnă spune că s-a înscris pentru a le oferi locuitorilor din județ o altă variantă, „un alt profil de candidat”. Dacă ar câștiga, Coarnă spune că își dorește să continue proiectele începute de Vasile Iliuță.

Advertisement

„Tot ceea ce este bun voi continua. Doamne ajută să fie proiecte bune, minunate. Voi continua toate cele proiecte. Sigur că mă voi uita cu multă atenție la cheltuieli. Că acolo trebuie să ai și valoarea asta bine dimensionată. Adică nu supraevaluări, așa cum unele proiecte sunt gestionate astăzi în județul Călărași și nu numai”, a spus Coarnă.

Continue Reading

Politică

Daniel Florea „Nu dorim să folosim AUR și posibilitatea de a candida pentru AUR ca metodă de negociere ca să obțină funcții pe aici

Published

on

Înainte de debutul unei noi etape în arena politică, politicienii din Călărași se găsesc sub lumina reflectoarelor, iar unele dintre relațiile lor de prietenie stârnesc controverse în spațiul public. În ciuda apartenenței lor la partide politice diferite, există legături personale între unii dintre aceștia, alimentând speculații și îngrijorări în rândul alegătorilor.

Daniel Florea, coordonatorul AUR Călărași, a fost întrebat despre natura relației sale cu Vasile Iliuță, unul dintre cei mai mari vânători politici ai regiunii. 
Într-o conferință de presă susținută joi, 22 februarie, Florea a clarificat situația, afirmând că, deși există relații amicale cu Vasile Iliuță și cu Marius Dulce, nu au avut întâlniri legate de alegeri sau negocieri politice. „Nu există în afară de respect reciproc niciun fel de altă înțelegere cu el”, a subliniat deputatul.

În plus, Florea a fost întrebat despre procesul de recrutare a membrilor în cadrul AUR Călărași. Acesta a dezvăluit că, deși au primit numeroase apeluri din partea celor interesați să candideze, au avut și dezamăgiri. Unii aspiranți la funcții politice s-au apropiat de partid cu intenții ulterioare, dorind să obțină avantaje personale în administrația locală sau județeană. „Nu dorim să folosim AUR și posibilitatea de a candida pentru AUR ca metodă de negociere ca să obțină funcții pe aici, a declarat Florea, subliniind că partidul preferă să construiască organizații solide din temelii, în loc să devină instrumentul unor interese personale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate