Connect with us

Știri

Mesajul președintelui PSD, Iulian Iacomi, transmis în urma Congresul PSD de validare a candidaturii la prezidențiale a doamnei premier Viorica Dăncilă

Published

on

Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidențiale: ”Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”

Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.

Cei prezenţi au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

La congresul extraordinar al PSD au fost prezenţi peste 1.000 de delegaţi din partea organizaţiilor social-democrate din teritoriu. Totodată, la congres s-a aflat şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Președintele PSD Viorica Dăncilă:

– Sunt un om ca oricare altul, un om între oameni. Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor de liceu.

– Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii și pensionari.

– Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși, ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii pentru că eu nu mă lupt împotriva nimănui.

– Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante și spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimic altceva decât muncă.

– Am fost consilier local și județean din partea PSD, am condus organizația de femei a PSD. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD. Știu că vom avea această putere și astăzi și de acum înainte. Asta este esența noastră, ne readaptăm, ne reinventăm, câștigăm cu forța și tăria din ultimii 30 de ani care ne-a făcut cel mai mare și puternic partid din Românua.

– Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. Președintele este dator să muncească pentru țară. Vreau pentru țara mea siguranță, ordine și lege. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia atunci când nimănui nu-i mai fi teamă pentru el sau altă persoană. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime sigure.

– Avem nevoie de servicii medicale de calitate atât la sate cât și la orașe. Reforma în sănătate a început prin numeroase proiecte de investiții și creșterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii să rămână în țară. Vreau să știu că românii se pot trata aici în țară.

– În România, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern. Copiii noștri sunt cea mai de preț resursă a țării și avem datoria să-i pregătim pentru viață. Vreau ca niciun român să mai fie lăsat în urmă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă și mai bine plătite. Guvernul pe care-l conduc a creat sute de mii de locuri de muncă.

– Am convingerea că am făcut bine oamenilor.

– Am arătat că putem coordona proiecte de interes pentru România. Președinția României la Consiliul UE a fost de succes. Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul UE.

– Suntem și pregătiți. Nu putem fi înfrânți așa ușor cum cred în aroganța lor. Noi avem ceva ce ei n-au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă bine în viața de zi cu zi. Noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră și a lor.

Președintele organizației județene a PSD Călărași, Iulian Iacomi, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare în urma Congresului PSD ce s-a desfășurat sâmbătă.

„Am avut astăzi onoarea, alături de ceilalți delegați ai organizației noastre județene, de a reprezenta voința pesediștilor călărășeni la Congresul PSD de validare a candidaturii la prezidențiale a doamnei premier Viorica Dăncilă.
Organizația noastră a susținut de la bun început candidatura președintelui PSD la alegerile din toamna aceasta. Așa cum am declarat public de fiecare dată, este o candidatură care reprezintă cea mai bună opțiune politică a Partidului Social Democrat pentru o campanie care se anunță mai disputată ca niciodată. 

Delegații la Congres, dar și românii care au fost conectați la eveniment prin intermediul televiziunii, au putut vedea că PSD are un candidat puternic, care crede în familie, în Dumnezeu, în muncă și cinste, un candidat care crede enorm în oameni și în puterea poporului român, un candidat care a performat în funcția de premier și care a adus România pe creștere economică. De un astfel de președinte are nevoie țara noastră, de un astfel de candidat avea nevoie partidul pentru ca toți membrii să se adune în jurul aceluiași crez: succesul organizației la prezidențiale.

Începem pregătirile. Uniți, vom putea câștiga în toamnă alegerile în Călărași!”

Cu prețuire,

Președintele PSD Călărași,

Iulian Iacomi


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro