in

Mesajul președintelui PSD, Iulian Iacomi, transmis în urma Congresul PSD de validare a candidaturii la prezidențiale a doamnei premier Viorica Dăncilă

Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidențiale: ”Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”

Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.

Cei prezenţi au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

La congresul extraordinar al PSD au fost prezenţi peste 1.000 de delegaţi din partea organizaţiilor social-democrate din teritoriu. Totodată, la congres s-a aflat şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Președintele PSD Viorica Dăncilă:

– Sunt un om ca oricare altul, un om între oameni. Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor de liceu.

– Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii și pensionari.

– Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși, ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii pentru că eu nu mă lupt împotriva nimănui.

– Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante și spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimic altceva decât muncă.

– Am fost consilier local și județean din partea PSD, am condus organizația de femei a PSD. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD. Știu că vom avea această putere și astăzi și de acum înainte. Asta este esența noastră, ne readaptăm, ne reinventăm, câștigăm cu forța și tăria din ultimii 30 de ani care ne-a făcut cel mai mare și puternic partid din Românua.

– Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. Președintele este dator să muncească pentru țară. Vreau pentru țara mea siguranță, ordine și lege. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia atunci când nimănui nu-i mai fi teamă pentru el sau altă persoană. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime sigure.

– Avem nevoie de servicii medicale de calitate atât la sate cât și la orașe. Reforma în sănătate a început prin numeroase proiecte de investiții și creșterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii să rămână în țară. Vreau să știu că românii se pot trata aici în țară.

– În România, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern. Copiii noștri sunt cea mai de preț resursă a țării și avem datoria să-i pregătim pentru viață. Vreau ca niciun român să mai fie lăsat în urmă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă și mai bine plătite. Guvernul pe care-l conduc a creat sute de mii de locuri de muncă.

– Am convingerea că am făcut bine oamenilor.

– Am arătat că putem coordona proiecte de interes pentru România. Președinția României la Consiliul UE a fost de succes. Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul UE.

– Suntem și pregătiți. Nu putem fi înfrânți așa ușor cum cred în aroganța lor. Noi avem ceva ce ei n-au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă bine în viața de zi cu zi. Noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră și a lor.

Președintele organizației județene a PSD Călărași, Iulian Iacomi, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare în urma Congresului PSD ce s-a desfășurat sâmbătă.

“Am avut astăzi onoarea, alături de ceilalți delegați ai organizației noastre județene, de a reprezenta voința pesediștilor călărășeni la Congresul PSD de validare a candidaturii la prezidențiale a doamnei premier Viorica Dăncilă.
Organizația noastră a susținut de la bun început candidatura președintelui PSD la alegerile din toamna aceasta. Așa cum am declarat public de fiecare dată, este o candidatură care reprezintă cea mai bună opțiune politică a Partidului Social Democrat pentru o campanie care se anunță mai disputată ca niciodată. 

Delegații la Congres, dar și românii care au fost conectați la eveniment prin intermediul televiziunii, au putut vedea că PSD are un candidat puternic, care crede în familie, în Dumnezeu, în muncă și cinste, un candidat care crede enorm în oameni și în puterea poporului român, un candidat care a performat în funcția de premier și care a adus România pe creștere economică. De un astfel de președinte are nevoie țara noastră, de un astfel de candidat avea nevoie partidul pentru ca toți membrii să se adune în jurul aceluiași crez: succesul organizației la prezidențiale.

Începem pregătirile. Uniți, vom putea câștiga în toamnă alegerile în Călărași!”

Cu prețuire,

Președintele PSD Călărași,

Iulian Iacomi


0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. În Vâlcelele primarul continuă asfaltarea străzilor și reabilitarea Căminului Cultural

I. Iacomi: PSD sprijină familiile tinere aflate la început de drum, oferind posibilitatea obținerii unei locuințe în condiții avantajoase