Connect with us

Știri

Medic pediatru nou, la Spitalul Județean de Urgență din Călărași

Published

on

Cea mai importantă unitate medicală de urgență din județul Călărași se află într-o continua transformare, cu acțiunile și fapte lăudabile, cat și situații mai puțin plăcute care au loc în spital, semnalate de cele mai multe ori chiar de pacienți.

Spitalul Județean are, la acest moment, potrivit unei declarații a președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, aproximativ 50 de medici care fac naveta. O bună parte a cadrelor medicale sunt din județul Călărași, iar alții s-au mutat aici, pentru a avea un confort ridicat, primind chiar o locuință din partea autoritățile în blocurile ANL dedicate specialiștilor din sănătate.

Una dintre nevoile unității medicale de lângă Borcea era un specialist în secția de pediatrie. Acest aspect a fost analizat de conducerea unității medicale, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

CINE ESTE NOUL MEDIC PEDIATRU 

Noul medic pediatru, doamna doctor Radu Roxana, a decis să se mute în municipiul Călărași pentru a fi cât mai aproape de nevoile pacienților și pentru a-și aduce contribuția la îmbunătățirea sistemului medical. Decizia acesteia este una admirabilă, deoarece nu este ușor să renunți la confortul și stabilitatea unui oraș mare pentru a te muta într-un oraș mai mic, dar cu nevoi medicale mari.

Însă, medicul specialist pediatru Radu Roxana a ales să facă acest pas și să își dedice timpul și energia pentru a avea grijă de sănătatea copiilor din Călărași și din împrejurimi.

Fostul manager al spitalului, Bogdan Mihai, a remarcat faptul că noul medic are o atitudine primitoare și un vibe pozitiv, care va contribui la crearea unei legături strânse cu pacienții. Iată ce mesaj a postat pe o rețea socială:

“Acum câteva săptămâni v-am spus că mai aveam o discuție cu un medic de pe o specialitate rară și care ne va aduce o stabilitate pe o zonă grea, dacă se concretiza. Azi, vă pot spune că echipa noastră s-a mărit cu un nou medic specialist pediatru. Și în plus, doamna doctor Radu Roxana s-a alăturat și comunității noastre, mutându-se deja la noi în oraș. Și vă mai spun ceva. Are un vibe atât de bun, încât sunt sigur că va crea o legătură puternică cu fiecare om cu care va interacționa. Bine ați venit! Vă așteptam de ceva timp.” a fost mesajul transmis de fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărasi, Bogdan Mihai, actual administrator public al județului Călărași în cadrul Consiliului Județean  Călărași.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole