Connect with us

Știri

Măsurile adoptate de autorități începând cu 1 iulie 2020

Published

on

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, la 29 iunie 2020 că în contextul creşterii numărului de cazuri noi cu COVID-19, Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie. Din declaraţiile autorităţilor, de la 1 iulie 2020, urmau să se deschidă restaurantele şi să se permită desfăşurarea evenimentelor private în interior şi aer liber cu mai mult de 20, respectiv 50 de persoane.

Tot la 29 iunie 2020, în contextul stării de alertă, prelungite pe întreg teritoriul ţării la 17 iunie 2020, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o nouă hotărâre prin care modifică şi completează măsurile de prevenire şi control a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai/18 mai 2020, o serie de restricţii impuse în starea de urgenţă au fost ridicate, gradual, din două în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Până în prezent, în contextul stării de alertă, au fost aplicate trei valuri de relaxare: 15 mai, 1 iunie, 17 iunie 2020.

Măsuri anunţate de la 1 iulie 2020

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nr. 32 din 29 iunie 2020 arată că lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării/carantinei – stabilită la 13 iunie, completată şi actualizată ulterior -, îşi menţine valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

Advertisement

Astfel, ţările din aşa-numita zonă verde, exceptate de la măsurile carantinării/izolării sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, potrivit listei publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Sănătate publică, http://www.cnscbt.ro/

Persoanelor asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională (ţările din zona galbenă) dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate, li se aplică izolarea, mai scrie site-ul http://www.cnscbt.ro/.

Printre noile măsuri prevăzute de Hotărârea CNSU se numără:

* activitatea centrelor rezidenţiale de îngrijire pentru persoanele vârstnice, a centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi se va desfăşura după un program de lucru avizat de direcţiile judeţene de sănătate publică.

* instituirea sancţiunii complementare a suspendării autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor în care regulile de siguranţă sanitară nu sunt respectate.

* permiterea organizării şi desfăşurării antrenamentelor şi cantonamentelor colective, în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori.

Advertisement

* permiterea organizării de cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, precum şi a celor organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 persoane.

* permiterea organizării şi desfăşurării activităţilor specifice din domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice desfăşurate în aer liber, cu participarea a maximum 200 de persoane.

* permiterea organizării şi desfăşurării activităţilor specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor, în aer liber, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare participant.

* înlocuirea noţiunii de „triaj epidemiologic” cu „triaj” în privinţa activităţilor desfăşurate de instituţiile şi autorităţilor publice, operatorii economici şi profesioniştii, la intrarea în sediul acestora.

Toate aceste măsuri se aplică cu respectarea regulilor de distanţare socială şi de protecţie sanitară, conform Hotărârii CNSU.

Măsuri de restricţie menţinute după 1 iulie 2020, prevăzute de HG 394/2020 şi Legea 55/2020

Advertisement

HG nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă şi Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 conţin restricţiile care se menţin după data de 1 iulie 2020.

Astfel, se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă (art. 1 din Anexa nr. 2 a HG 394/2020).

Se menţine obligaţia instituţiilor şi a operatorilor economici de a asigura, la intrarea în sediu, a triajului şi a dezinfectării obligatorii a mâinilor. (art. 9, alin. 3 din Anexa nr. 3 a HG 394/2020).

Se menţine suspendarea consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor (art. 6, alin. 1, Anexa 3 din HG 394/2020).

Se menţin închise spaţiile de joacă pentru copii (art.9, alin. 1, Anexa 3 din HG 394/2020).

sursa www.agerpres.ro

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

DORNA AGRI S.A. din Roseți angajează tractorist

Published

on

SC DORNA AGRI S.A. din Roseți, punct de lucru Balta Roseți, angajează în condițiile legii:

Tractorist

Contact:

SC DORNA AGRI S.A.
Roseți, punct de lucru Balta Roseți
Tel: 0749.101.009

Advertisement
Continue Reading

Știri

Un ghid pas cu pas pentru a vă dezvolta încrederea financiară

Published

on

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea. Cu toate acestea, înțelegerea abilităților tale financiare, construirea unei baze financiare solide și crearea unui portofoliu de investiții cuprinzător reprezintă o modalitate sigură de a cumpăra liniște și bucurie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie mai întâi să vă recunoașteți adevărata situație economică, să vă dezvoltați cunoștințele în materie de concepte economice și să știți de unde să vă adresați pentru îndrumare financiară. O sursă excelentă de informații financiare sunt blogurile găsite pe horacredit.ro, care te ajută să înțelegi cum să-ți gestionezi finanțele și să-ți crești investițiile. De asemenea, poți accesa împrumuturi flexibile și instantanee pentru a-ți dezvolta afacerea și a depăși provocările legate de bani.

Ce este încrederea financiară și cum ți-o construiești?

Încrederea financiară este un aspect important al bunăstării unei persoane, dar, în mod ironic, majoritatea oamenilor se găsesc nesiguri și anxioși în legătură cu învățarea modului de a-și gestiona banii. Experții din domeniu nu au ajuns încă la un acord asupra unei definiții unificate a încrederii financiare din cauza suprapunerii metodelor științifice de măsurare. Cu toate acestea, se convine că înțelegerea modului în care funcționează sistemul financiar generează încredere și încredere în indivizi și influențează puternic procesul de luare a deciziilor economice ale acestora. Iată câteva modalități prin care vă puteți spori încrederea financiară.

1. Creșteți-vă cunoștințele despre industria financiară și de investiții

Una dintre cheile abilitării financiare este căutarea constantă a cunoștințelor din domeniu. Petreceți ceva timp pentru a vă educa în ceea ce privește elementele de bază ale finanțelor personale, ale bugetului, ale investițiilor adecvate și ale gestionării datoriilor; există numeroase resurse digitale, inclusiv bloguri, cărți, cursuri și forumuri de discuții care oferă informații valoroase despre educația financiară. De asemenea, puteți participa la webinarii financiare sau la evenimente în persoană pentru a afla mai multe despre gestionarea banilor și investiții. Cu cât vă dezvoltați mai mult înțelegerea finanțelor, cu atât veți căpăta mai multă încredere pentru a lua decizii în cunoștință de cauză care implică banii dumneavoastră. Experții financiari spun că persoanele care înțeleg conceptele financiare au mai multe șanse să își atingă obiectivele financiare.

Advertisement

2. Trăiți în limita mijloacelor dvs.

Viața frugală nu înseamnă să vă refuzați toate plăcerile vieții. Aceasta implică gestionarea finanțelor dvs. într-un mod care creează sustenabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, acest lucru se poate dovedi destul de dificil pentru cheltuitorii ambițioși care preferă să trăiască zgomotos și luxos pe moment, fără să țină cont de viitor. Cu toate acestea, pentru a-ți asigura viitorul, trebuie să fii mai precaut și mai conștient de valurile economice în schimbare și de modul în care acestea îți afectează finanțele. Trăind în limita posibilităților dumneavoastră, puteți să vă îndepliniți obligațiile financiare și să economisiți totuși ceva bani pentru viitor. Cheia pentru aceasta este bugetarea și automatizarea economiilor pentru a evita cheltuirea banilor destinați constituirii unei rezerve de numerar pentru viitor.

3. Concentrați-vă asupra viitorului

În multe elemente ale vieții unui om, există principii generale și obiceiuri necesare pentru a atinge anumite obiective. De exemplu, exercițiile fizice și consumul de mese sănătoase sunt obiceiuri care ajută la atingerea unui obiectiv de greutate, în timp ce studierea și atingerea obiectivelor educaționale. Planificarea pentru viitor pare o sarcină copleșitoare, iar aceasta este o mentalitate alimentată de teama de necunoscut, mai ales că oamenii sunt înclinați să prefere satisfacția imediată. Cu toate acestea, prin învățarea metodelor adecvate de investiții, puteți începe călătoria de creare a bogăției cu obiective pe termen lung în minte și puteți investi sume mici în mod constant pe termen lung.

4. Construiește-ți rezervele de numerar

Mulți oameni se simt în siguranță atunci când au un cont de economii solid pe care îl pot accesa cu ușurință atunci când se confruntă cu o urgență. Deși este important și recomandabil să aveți un fond de urgență, asigurați-vă că acel cont acumulează dobânzi pentru a vă proteja banii de factori economici precum inflația. Puteți face acest lucru economisind banii de urgență într-un cont cu randament ridicat. Fondul de urgență ar trebui să vă acopere suficient de bine cheltuielile pentru aproximativ șase luni.

Advertisement

5. Căutați consiliere financiară profesională

Consilierii financiari sunt o resursă importantă în călătoria dvs. de investiții și de responsabilizare financiară. Ei vă ajută să înțelegeți jargonul financiar complex și intimidant și vă oferă îndrumări valoroase. Consilierii financiari oferă, de asemenea, consiliere personalizată care vă ajută să înțelegeți strategiile de investiții care vi se potrivesc cel mai bine și creează planuri personalizate pentru a vă ajuta să accesați câștiguri maxime pe piața investițiilor.

6. Diversificați-vă canalele de venit

Pentru a vă construi încrederea financiară, aveți nevoie de mai multe fluxuri de venit. Acest lucru vă pune la adăpost de stresul mental, emoțional și financiar asociat cu pierderea veniturilor. Faptul de a avea mai multe puncte de venit vă crește, de asemenea, rezistența financiară, ceea ce vă permite, la rândul său, să explorați mai multe opțiuni de investiții, indiferent de factorul de risc. Puteți explora diverse canale de venit care includ freelancing, activități secundare sau crearea de fluxuri de venit pasive.

7. Aveți un portofoliu de investiții echilibrat

Atunci când creați un portofoliu de investiții, aveți nevoie de un echilibru sănătos de investiții cu risc ridicat, cu risc mediu și cu risc scăzut. Cel mai bine ar fi dacă ați avea și investiții pe diferite termene, deoarece acestea oferă beneficii diferite. Investițiile cu risc ridicat oferă randamente de mare valoare, în timp ce investițiile cu risc scăzut oferă randamente mai mici. Pentru a evita să vă pierdeți banii, aveți un portofoliu diversificat care să aibă performanțe la diferite niveluri și termene. În plus, a avea un mix de soluții financiare de creștere și de protecție este esențial pentru a vă consolida încrederea financiară. Un consilier financiar vă poate ajuta să identificați o asigurare care să vă despăgubească investițiile cu risc ridicat și economiile pe termen lung.

Advertisement

8. Monitorizați și sărbătoriți progresul dvs. financiar

Urmăriți-vă în mod regulat progresul și recunoașteți-vă realizările prin utilizarea instrumentelor de urmărire financiară pentru a vă vizualiza cheltuielile și pentru a vă crește economiile și performanța investițiilor. Sărbătoriți întotdeauna reperele și realizările dumneavoastră, deoarece acestea vă motivează să continuați să luați decizii financiare pozitive.

Concluzie

Construirea încrederii financiare nu este o chestiune de perfecțiune; este vorba despre angajament, educație, progres și o mentalitate pozitivă față de gestionarea banilor. Odată ce vă stabiliți obiectivele financiare, creați un buget realist și vă dezvoltați continuu cunoștințele de management financiar, sunteți pe drumul cel bun către managementul financiar. Pe măsură ce aplicați sfaturile de aici, veți observa că luați decizii financiare mai bune și căpătați din ce în ce mai multă încredere.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cum să faceți turul Europei cu puțini bani?

Published

on

Odată cu începutul fiecărui an nou promiți că anul acesta vei merge în Italia, Spania, Germania și în fiecare an promisiunea rămâne la stadiul de promisiune.

Da, în primele zile chiar începi să te uiți la vacanțe și excursii, îți faci planuri, dar la final renunți pur și simplu pentru că nu poți strânge suficienți bani pentru a face excursia de vis.

Ei bine, dacă faptul că nu găsești bani rapid este singurul lucru care te îngrijorează, dacă este singurul lucru care te face să dai un pas înapoi și să-ți amâni călătoria în fiecare an, iată cum poți călători prin Europa cu bani puțini.

Planificați-vă călătoria

Desigur, dacă contactați o agenție de turism nu va trebui să vă ocupați de organizarea călătoriei. Din păcate, călătoria prin agenție va fi mai scumpă, iar scopul acestui articol este să vă arate cum să călătoriți prin Europa cu cât mai puțini bani.

Prin urmare, stabiliți bugetul de care veți avea nevoie pentru a călători. Alegeți o destinație, timpul pe care vrei să îl petreci acolo și faceți un exemplu de plan de călătorie.

Advertisement

Dacă nu puteți cheltui destui bani, luați în considerare împrumuturi rapide online.

Ați spune că solicitarea unui împrumut de vacanță nu este o opțiune?

Bine, întrebați-vă când veți avea suficient timp și bani pentru a vă permite să călătoriți? Întotdeauna va fi ceva mai important, vor exista întotdeauna costuri surprinzătoare, iar călătoria ta va fi mereu în spate.

În momentul de față, împrumuturile rapide fără garanții, precum cele oferite de companiile de credit, au condiții foarte favorabile, astfel încât nu trebuie să vă amânați din nou călătoria prin Europa.

(Dacă doriți ca împrumutul să fie și mai profitabil, puteți căuta un împrumut rapid fără dobândă și economisiți și mai mult pe cheltuieli.)

Caută transport ieftin

Există două opțiuni aici – să călătorești cu mașina sau să cauți bilete de avion ieftine. Transportul propriu este o opțiune bună dacă călătoriți într-o țară vecină sau sunteți cu prieteni cu care puteți împărți cheltuielile de transport. Cu toate acestea, când vine vorba de destinații mai îndepărtate, avionul este soluția mai bună (dar și mult mai scumpă).

Economisiți banii de cazare

Veți spune că nu există nicio modalitate de a salva bani de cazare, pentru că mai trebuie să și dormi undeva? Da, dar în loc să stai în hoteluri de 3 sau 4 stele din centrul orașului, poți găsi un hostel sau un mic hotel la marginea orașului sau într-un oraș învecinat, unde vei plăti de câteva ori mai puțin pe noapte.

Advertisement

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate