in

Marius Dulce: Trebuie să decretăm, zic eu, o stare de urgență în cartierele mărginașe, zone afectate de precipitații

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarat, într-o conferință de presă desfășurată la data de 3 iunie 2021, că terenul destinat pentru realizarea Promenadei și a Portului de ambarcațiuni ușoare nu va fi utilizat în scopuri personale, în ciuda zvonurilor. De asemenea, Marius Dulce a asigurat cetățenii că drumul de la Siderca se va realiza, dar și că vor începe lucrările de reparație ale iluminatului public din acea zonă.

Marius Dulce: Vreau să liniștim puțin apele pentru că sunt destul de multe vorbe în târg. Am început demolarea acolo unde trebuie să fie făcut proiectul promenada și portul de ambarcațiuni ușoare de care se ocupă Consiliul Județean. Avem finanțare, iar ce este neeligibil este clar că va suporta atât Consiliul Județean, cât și Primăria Municipiului Călărași. Acolo nu-și va face nimeni case, vom face promenada și o să fie un proiect frumos.

O săptămână ploioasă ne-a arătat ineficiența canalizărilor făcute, poate au fost sub debitate, poate nu au fost făcute cum trebuie, dar este clar că trebuie luate în considerare aceste schimbări climatice și să mărim preluarea apelor pluviale din comunitatea noastră. Avem nevoie de ajutorul tuturor forțelor politice, pentru că trebuie să decretăm, zic eu, o stare de urgență în cartierele mărginașe. Mă refer aici la faptul că avem cartierul Mircea Vodă pe care trebuie să-l asfaltăm – degeaba avem guri de captare a apelor pluviale pentru că acestea, când plouă, se umple cu noroi, nu sunt eficiente și apar problemele care au apărut și în această săptămână. Dacă decretăm o stare de urgență în aceste cartiere și putem face lucrul acesta prin intermediul Prefecturii, avem toate documentele la CNI prin care putem obține această finanțare de asfaltare a acestor cartiere, în special cartierul Mircea Vodă. Pregătim documentația pentru cartierul Măgureni, pentru că și acolo este o situație complicată. Nu am apucat să punem în aplicare proiectul întârziat de canalizare pluvială și menajeră, timpul a fost împotriva noastră, dar cred că în luna iulie terminăm și mai scăpăm de acest disconfort. S-a produs foarte mult noroi și deranj, dar mergem înainte cu susținerea Consiliului Județean. Drept urmare, fac apel încă o dată la Prefectul județului Călărași să ne ajute pe această zonă ca să putem obține mai ușor această finanțare de la CNI pentru că avem documentele depuse de anul trecut.

Drumul de la Siderca se va face, avem buget de o lună și jumătate, a trebuit să facem documentațiile, a trebuit să începem să dăm drumul la atribuire. Noi nu avem o putere foarte mare de a face cu forțe proprii și trebuie să licităm acest proiect, să angajam un antreprenor pentru realizarea acestui drum. Ba mai mult, vom merge și cu reparația iluminatului public în zona respectivă. Aveți răbdare, noi construim orașul, nu îl dărâmăm așa cum a fost până acum.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ITM Călărași a efectuat noi controale

VIDEO. Senatorul Nicușor Cionoiu, despre candidații PSD pentru alegerile din 27 iunie 2021