in ,

VIDEO. Marius Dulce: PSD cere tuturor partidelor să susțină creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 Martie

Primarul Marius Dulce: Așa cum știți, PSD-ul a fost și a rămas aproape de oameni. Ați văzut că de fiecare dată când am fost la guvernare ne-am preocupat îndeaproape de problemele oamenilor. Astăzi, PSD se gândește la copiii noștri. Copiii noștri înseamnă viitor. Viitorul nostru, al tuturor. PSD lansează un amendament și o campanie prin care se adresează tuturor cetățenilor, tuturor românilor, să facă o petiție către toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să susținem creșterea alocațiilor așa cum a fost prevăzută în Legea 14/2020. Drept, urmare, PSD cere tuturor partidelor să susțină creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 Martie după cum urmează, și anume de la 214 la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani. De la 427 de lei la 600 de lei pentru copii sub doi ani și copii cu dizabilități. Chiar dacă PSD este în opoziție și nu are majoritate în Parlament, face tot ce îi stă în putință pentru a sprijini acești copii. Totodată, PSD face apel la toți parlamentarii PNL, USR, UDMR, USR PLUS să dea dovadă de umanitate și să nu pedepsească copii. Au fost destul de încercați acum cu această pandemie, unde au fost obligați să stea în singurătate, să stea în mediul online. Studiile au arătat că deja au crescut problemele copiilor, au crescut problemele de vedere – miopie, care este foarte grea. Atunci, trebuie să avem grijă de copii noștri. Încă o dată, PSD face apel la toate partidele parlamentare ca să sprijine acest amendament și de la 1 Martie să putem da alocațiile, așa cum am spus, mărite.
PSD nu este preocupat nu numai de copii. PSD a fost și este preocupat de seniorii noștri, de bătrâni. În fiecare zi, vin bătrâni la audiență și ne spun să-i ajutăm să putem să mărim pensiile, să se respecte legea. Ne întreabă pe noi „ce putem să facem să facem acest Guvern să respecte legea, să mărească pensiile cu 40%?”. Ei sunt hotărâți să se afilieze în asociații de seniori în care să dea Guvernul în judecată pentru a respecta legislația în vigoare. Noi o să îi susținem pentru că este un drept al lor, și noi vom îmbătrâni, și atunci vom dori și noi să ne fie respectate drepturile. Haideți să facem front comun, haideți să ajutăm aceste categorii de oameni pentru că mai devreme sau mai târziu cu toții ajungem în vârstă.

ADMINISTRAȚIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI

Din punct de vedere administrativ, timpul ne permite. Am mai deschis un șantier, în speță pe strada Luceafărului ne apucăm de treabă să facem reparațiile respective. De pe 15 martie vom începe să dăm drumul și la stația de asfalt. Vom începe cu trotuarele de pe strada Zefirului, de pe strada Luceafărului. Mergem în continuare și pe strada Plevna. Ne grăbim pentru că vrem să pregătim anul acesta terenul pentru viitoarele proiecte pe care le vom implementa. Vom interveni pe strada București, de la Combinat până la Modelu, la limita de graniță până la Prefab. Atunci, trebuie neapărat să avem această mobilitate prin cartiere ca atunci când blocăm strada București să ne putem deplasa în siguranță pe străzile dintre blocuri și să avem descărcarea respectivă în Libertății.
În acest buget, pe anul acesta, vreau să prindem 500.000 pentru modernizarea parcurilor. Tot timpul am spus că nu sunt de acord cu acele pietricele – parcurile în care copii noștri se joacă în pietricele. De aceea, am gândit să schimbăm aceste structuri și vom face în fiecare an locuri de joacă care să fie cu tartan turnat pentru protecția copiilor noștri.

BUGETUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI, REDUS CU 50%

În rest, ne pregătim pentru a interveni în forță în acest an. Dacă bugetul Consiliilor Județene a fost diminuat cu 50%, de 93 de milioane de euro la 53 de mil. euro, clar că toate aceste sume care vor veni către UAT-uri pentru cofinanțări vor fi diminuate și ele cu 50%. În acest sens, deja studiem diferite programe pentru că cu siguranță vom ajunge să contractăm un împrumut ca să susținem proiectele viitoare în implementarea lor și pentru a avea o rapiditate de execuție. Suntem obligații ca toate aceste proiecte europene să le încheiem până în decembrie 2023.
Trebuie să le cer scuze cetățenilor din cartierul Măgureni, pentru că a trebuit să lucrăm în această iarnă și într-un ritm foarte rapid. Trebuie să terminăm acest proiect de canalizare menajeră și pluvială din Măgureni până în luna iulie. Dacă nu forțăm lucrurile, Primăria Călărași a fost „penalizată” de către CEC, în sensul că dacă anul trecut prognozele de trageri din împrumut nu au fost îndeplinite, anul acesta am fost „pedepsiți” cu șase milioane de lei pe care nu n-i vor mai da anul ăsta decât dacă nu au alte cereri și dacă le rămâne o rezervă, atunci vom vedea spre sfârșitul anului dacă ne vor mai da banii ăștia. O să ne dea banii tocmai anul viitor, ceea ce ne încurcă puțin deoarece pentru lucrările pe care le-am antamat avem un deficit de șapte milioane de lei. Trebuie să găsim din alte surse ca să putem închide acest pachet de lucrări și vom găsi resursele respective.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Un tânăr din Modelu a furat mașina unui vecin apoi a abandonat-o pe câmp

Dragoș Coman nu mai este secretar de stat în cadrul MTS