Connect with us

Știri

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, are planuri mari. „Până în 2026, avem proiecte de implementat în valoare de 72 de milioane de euro”

Published

on

Foto CălărașiPRESS.ro/ Marius Dulce, edilul municipiului Călărași

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, anunță un an nou plin de proiecte, iar pe termen lung dorește să implementeze în jur de 72 de milioane de euro până în 2026. De la proiecte de infrastructură, modernizarea fostului Cinematograf Victoria, un nou teren de fotbal lângă restaurantul H20, până la alte proiecte pentru cei mici – creșă, locuri de joacă și modernizarea parcurilor. 

„Avem gânduri mari pentru Călărași. Până în 2026, avem proiecte de implementat în valoare de 72 de milioane de euro. Trebuie să ne mobilizăm și nu este foarte ușor.  Despre ce ne dorim în noul an, avem proiecte de infrastructură, mai avem 11 km de străzi care sunt perpendiculare cu str. București. Avem noul Cinema Victoria, pentru care trebuie să încercăm mai mult la CNI pentru a obține finanțare. Avem un nou teren de sport lângă H20 unde avem deja proiectarea terminată”, a transmis primarul într-o conferință de presă. 

Marius Dulce spune că prioritatea conducerii sunt cei mici. 

„Nu ne oprim aici, pentru că prioritatea noastră sunt copiii. Avem creșa și o să o începem și pe a doua. Vrem să facem locuri de joacă în continuare. Vrem să modernizăm parcurile. Avem foarte multe lucruri de făcut. Așa cum vă spuneam, 72 de milioane de euro nu sunt bani puțini”, a continuat acesta. 

Primarul își mai dorește să atragă turiștii în municipiul Călărași, de aceea plănuiește să înceapă lucrările la intrările în oraș. 

Advertisement

„Împreună putem face lucruri frumoase pentru Călărași. Vrem să facem un Călărași modern și un județ modern. Pe viitor, fiind aproape de București, vrem să-i aducem la Călărași în calitate de turiști, să-i facem să se simtă bine. Trebuie să avem o infrastructură foarte bine pusă la punct, ca să-i putem direcționa pe turiști acolo unde am creat locurile de agrement. Nu vom uita de intrarea de la Tenaris. Anul acesta avem în plan să începem lucrările și la intrarea de pe Sloboziei. Orice intrare de municipiu este o carte de vizită”, a declarat Marius Dulce. 

Pe final, Marius Dulce spune că a îndeplinit 80% din promisiunile făcute în campania electorală din 2020, iar restul speră că le va îndeplini anul acesta. 

„Sunt multe proiecte, iar din punct de vedere politic suntem pregătiți. Preluăm problemele din toate cartierele și suntem atenți la ce ne sugerează și la lucrurile pe care și le doresc. Încercăm să atingem ceea ce atingem ce ne-am propus în 2020. Noi cred că am ajuns undeva la 80% din ce am promis. Restul de 20%, cred că anul acesta. De săptămâna viitoare am înțeles că se îmbunătățește timpul. Prioritar este strada București. O să începem și în Mircea Vodă. Să lucrează în Măgureni. Avem foarte multe proiecte de infrastructură și ne dorim și mai multe”, a încheiat Marius Dulce.

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate