Connect with us

Știri

Marius Dulce a semnat contractul pentru modernizarea cartierului Măgureni

Published

on

În prezenţa domnului Marcel – Alexandru Stoica, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, primarul Marius Dulce a semnat astăzi contractele de finanţare, în cadrul PNI Anghel Saligny, aferente proiectelor:

𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐌𝐚̆𝐠𝐮𝐫𝐞𝐧𝐢

Suma alocată de la bugetul de stat este de 9.434.130,47 lei (TVA inclus). Valoarea totală a obiectivului: 10.015.754,35 lei (TVA inclus). Diferenţa, de 581.623,88 lei (TVA inclus), va fi acoperită de la bugetul local.

Străzile care fac obiectul acestui proiect sunt: Păcii, Petroşani, Lupeni, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu, Intr. Păcii, Mircea Vodă, Vlad Ţepeş, Vasile Conta, Dimitrie Bolintineanu, Costache Negruzzi, Intr. Petroşani, Agricultori, Viilor, Prel. Vasile Conta. Total lungime: 4.435,45 metri.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în septembrie 2022. Urmează în cel mai scurt timp posibil să fie emis şi Ordinul de începere a lucrărilor.

𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̧𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐈𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̧𝐞𝐢, 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧 𝐬𝐭𝐫. 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐨𝐠𝐞𝐢 – 𝐬𝐭𝐫. 𝐏𝐚̆𝐜𝐢𝐢

Valoarea totală a obiectivului: 7.207.088,80 lei (TVA inclus)

Suma alocată: 6.842.053,45 lei (TVA inclus)

Contribuţia de la bugetul local: 365.035,35 lei (TVA inclus)

Lungime: 1.601,79 metri

Pe 28 martie 2023, a fost semnat şi contractul de finanţare aferent proiectului „Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2, municipiul Călăraşi”, în valoare totală de 19.937.764,27 lei (inclusiv TVA). Suma alocată de la bugetul de stat este de 19.062.090,15 lei (inclusiv TVA).

În acest moment, Primăria Municipiului Călăraşi are în portofoliu contracte de finanţare, prin PNI Anghel Saligny, în valoare totală de 37.160.607,42 lei (TVA inclus). Suma totală alocată de la bugetul de stat este de 35.388.274,07 lei (TVA inclus).

Veştile bune continuă. În viitorul apropiat se va semna şi contractul privind proiectul „Modernizare str. M. Kogălniceanu şi b-dul 1 Mai”, în valoare toală de 5,854.462,70 lei (TVA inclus).

Știri

Dinamo obține promovarea în Liga 1 într-un baraj plin de suspans!

Published

on

Dinamo triumfă în barajul de promovare/menținere în Liga 1, asigurându-și revenirea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în eșalonul secund!

Într-un meci plin de emoții desfășurat pe Arena Națională, echipa „câinilor” a avut parte de o provocare grea în deplasarea la Mioveni. FC Argeș a condus cu 2-0 și 4-1, dar odată cu eliminarea lui Calcan, bucureștenii au reușit să mai înscrie un gol, transformând misiunea trupei lui Bogdan Vintilă într-o sarcină aproape imposibilă. Astfel, sub comanda lui Ovidiu Burcă, Dinamo a reușit să obțină promovarea în prima ligă, o performanță complet neașteptată în acest sezon.

Dinamo se întoarce în Liga 1! La sfârșitul sezonului trecut, Dinamo a suferit retrogradarea pentru prima dată în istorie, în urma barajului cu U Cluj. Se prefigura un dezastru în Ștefan cel Mare, cu mari dificultăți financiare, un lot extrem de subțire și o lipsă de încredere din partea puținilor suporteri dinamoviști față de antrenorul echipei.

Mai mult decât atât, Dinamo a avut un început foarte slab în Liga 2 și părea să fie una dintre candidatele la retrogradare în Liga 3. Cu toate acestea, Burcă a reușit să trezească spiritul dinamovist în jucători, rezultând o serie de performanțe excelente. „Alb-roșii” s-au calificat în play-off și chiar au avut șansa de a promova direct înaintea ultimei etape.

Deși această oportunitate nu s-a concretizat, Dinamo revine acum în Liga 1 și așteaptă cu nerăbdare meciurile de derby cu FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, CFR sau U Cluj. Cu siguranță, pentru a se menține în elita fotbalului românesc, „câinii” vor trebui să-și consolideze semnificativ lotul.

Continue Reading

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Cele mai accesate articole