Connect with us

Alegeri 2024

Mă scuzați, eu cu cine votez?

Published

on

În mai puțin de două zile, pe 9 iunie, românii votează pentru a alege europarlamentarii, primarii și consiliile locale. În România sunt organizate aproape 19.000 de secții de votare, arondate alegătorilor în funcție de domiciliu

În contextul acestor alegeri, mulți călărășeni se întreabă: “Eu cu cine votez?”. Aceasta este o întrebare esențială, deoarece alegerea unui lider competent și integru este importantă pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității.

Sfaturi pentru alegători

1. Informați-vă despre candidați:

Advertisement

Primul pas în procesul de votare este să vă informați temeinic despre candidații înscriși pe liste. Citiți programele lor electorale, participați la dezbateri și întâlniri publice, urmăriți interviurile și materialele informative. Este important să înțelegeți viziunea fiecărui candidat pentru oraș și modul în care intenționează să implementeze proiectele propuse.

2. Verificați integritatea candidaților:

Integritatea și moralitatea candidaților sunt aspecte cruciale. Verificați trecutul lor profesional și personal, asigurați-vă că nu au fost implicați în acte de corupție sau alte infracțiuni. Un lider integru va contribui la o administrație transparentă și eficientă.

3. Refuzați mita și influențele externe:

Este ilegal și imoral ca un candidat să ofere bani sau alte avantaje materiale în schimbul votului. Dacă sunteți abordați cu astfel de oferte, refuzați-le ferm și raportați incidentul autorităților competente. Votul dumneavoastră trebuie să fie o reflectare a voinței libere și informate, nu rezultatul unei influențe corupte.

Advertisement

4. Participați activ la procesul electoral:

Fiecare vot contează! Participarea la alegeri este nu doar un drept, ci și o responsabilitate civică. Prin prezența la urne, contribuiți la consolidarea democrației și la dezvoltarea comunității.

5. Fiți atenți la promisiuni:

Analizați cu atenție promisiunile făcute de candidați. Unele pot fi nerealiste sau imposibil de realizat. Alegeți un candidat care prezintă soluții concrete și fezabile pentru problemele orașului.

Corectitudinea votului

Advertisement

Alegerile trebuie să fie un proces transparent și corect. Este esențial ca toți participanții să respecte regulile jocului democratic. Candidații care încearcă să influențeze votul prin metode neortodoxe trebuie sancționați, iar cetățenii trebuie să fie vigilenți și să își exercite dreptul de vot în mod responsabil.

Alegerile din 9 iunie reprezintă un moment important și pentru județul Călărași. Printr-o alegere informată și corectă, fiecare cetățean contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru comunitate.

Alegeri 2024

PSD domină scena politică din Județul Călărași. Cum arată harta politică a primarilor

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au reconfirmat predominanța Partidului Social Democrat (PSD) în județul Călărași. După numărarea voturilor, PSD a obținut majoritatea în 35 dintre cele 55 de unități administrativ teritoriale, consolidându-și astfel poziția dominantă.

Victoria PSD

În Călărași, PSD a câștigat în localitățile: municipiul Călărași, Oltenița, orașul Fundulea, orașul Lehliu-Gară, Belciugatele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Căscioarele, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Frumușani, Frăsinet, Fundeni, Grădiștea, Gurbănești, Gălbinași, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Nicolae Bălcescu, Perișoru, Plătărești, Sărulești, Tămădău Mare, Ulmeni, Ulmu, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Șoldanu și Ștefan Vodă.

Trei localități au avut un singur candidat. Frasinet, Gurbănești și Vâlcelele au câștigat

Advertisement

Candidaturile unice din comunele Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele au asigurat victoria PSD încă dinainte de începerea scrutinului.

Rezultatele PNL

Pe de altă parte, Partidul Național Liberal (PNL) a reușit să se impună în 20 de localități: Budești, Alexandru Odobescu, Borcea, Chiselet, Curcani, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanțu, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Luica, Mitreni, Modelu, Radovanu, Roseți, Sohatu, Spanțov, Unirea și Ștefan cel Mare.

Aceste rezultate reflectă o divizare clară a preferințelor politice în județul Călărași, cu PSD dominând majoritatea localităților, în timp ce PNL își păstrează influența în anumite zone cheie.

Pentru PSD, aceste rezultate reprezintă un mandat clar de continuare a proiectelor locale și de implementare a noilor politici care să sprijine dezvoltarea județului Călărași. În același timp, PNL va trebui să analizeze în detaliu aceste rezultate și să-și ajusteze strategiile pentru a-și întări poziția în viitoarele scrutinuri.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

George Chiriță este noul primar al comunei Roseți

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie au adus un val de schimbări semnificative în județul Călărași, unde cetățenii și-au ales primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, precum și reprezentanții pentru Parlamentul European.

În multe localități, rezultatele au reflectat dorința alegătorilor pentru schimbare și reînnoire. Una dintre cele mai remarcabile schimbări s-a petrecut în Comuna Roseti, unde George Chiriță, candidat din partea Partidului Național Liberal (PNL), a reușit să preia primăria de la social-democratul Nicolae Rîjnoveanu. Acesta din urmă a fost primar timp de șapte mandate consecutive, administrând localitatea cu o mână de fier.

Schimbare după șapte mandate socialdemocrate

Nicolae Rîjnoveanu a dominat politica locală din Roseti timp de aproape trei decenii. Totuși, în alegerile din 9 iunie, locuitorii au decis că este timpul pentru o nouă direcție, votând masiv pentru George Chiriță.

Advertisement

Chiriță, actual director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a câștigat inimile alegătorilor prin promisiunile sale de modernizare și susținere a agriculturii locale.

Instituție  a fost concentrat pe dezvoltarea infrastructurii rurale și pe oferirea de sprijin consistent agricultorilor, un segment cheie pentru economia locală.

Promisiuni pentru un viitor prosper

În discursul său de după victorie, George Chiriță a subliniat importanța colaborării și transparenței în administrație. “Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Promit să aduc schimbări pozitive și să fac tot posibilul pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din Roseti,” a declarat noul primar.

Chiriță a mai adăugat că, în calitatea sa de director al AFIR, a văzut de-a lungul timpului care sunt nevoile și provocările cu care se confruntă agricultorii, și va continua să lucreze pentru a crea programe și proiecte care să sprijine acest sector vital.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

Victorie la Platarești pentru Ene Sorin

Published

on

Pe 9 iunie 2024, cetățenii județului Călărași și-au exercitat dreptul de vot pentru a-și alege primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, dar și reprezentanții în Parlamentul European. În comuna Plătărești, alegerile locale au fost câștigate detașat de către Ene Sorin Adrian, viceprimar în funcție, susținut de echipa Vasile Iliuță și de Partidul Social-Democrat, organizația județeană.

Sorin Ene și-a făcut un nume prin implicarea sa activă în comunitate și prin proiectele pe care le-a inițiat și deblocat în cei patru ani de mandat, a reușit să câștige încrederea majorității alegătorilor din Plătărești. Printre realizările sale notabile se numără modernizarea infrastructurii locale, inițiativele pentru dezvoltarea economică și programele sociale care au îmbunătățit considerabil calitatea vieții în comuna pe care o conduce.

Victoria lui Sorin Ene reflectă nu doar satisfacția cetățenilor față de munca sa, ci și sprijinul puternic al echipei Partidului Social-Democrat, condusă la nivel județean de Vasile Iliuță. Această reușită electorală subliniază și capacitatea echipei de a mobiliza comunitatea în jurul unui program de dezvoltare sustenabilă și progresistă.

În urma acestor alegeri, cetățenii din județul Călărași așteaptă continuarea proiectelor de succes și inițierea unor noi demersuri care să contribuie la dezvoltarea durabilă a județului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate