in

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Călărași, stopate de noua conducere a CJ. Directoarea Drumuri și Poduri rupe tăcerea

Drumuri si Poduri Călărași a stopat

Surse din Societatea Drumuri și Poduri Călărași, direcție subordonată CJ Călărași susțin ca toate lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere desfășurate la nivelul județului au fost stopate din cauza celor ce gestionează in prezent activitatea Consiliului Județean Călărași. Tot sursele noastre de încredere spun că Valentin Barbu i-ar fi cerut demisia directoarei Mirela Drăgan fără a argumenta această “propunere”.

 

Administrația PNL oprește lucrările de dezvoltare a infrastructurii rutiere din județul Călărași. Mirela Drăgan, directoarea societății Drumuri și Poduri face declarații în exclusivitate

Perioada electorală din această toamnă a tulburat activitatea mai multor instituții subordonate administrației județene. Vasile Iliuță și-a pierdut funcția de președinte în data de 31 Iulie 2020, atunci când prefectul liberal Marian Stoica a emis un Ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier județean, înainte de termen…pe motiv că Vasile Iliuță și-a pierdut calitatea de membru al PNL Călărași. Vicepreședintele Valentin Barbu a preluat conducerea instituției până 27 Septembrie 2020.

Drăgan Mirela, directoarea societății Drumuri și Poduri Călărași a fost contactată telefonic de reacția noastră pentru a-și expune punctul de vedere privind situația din societatea pe care o coordonează încă din anul 2019.

 

Călărași PRESS: Din informațiile pe care le avem, mare parte a lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere la nivelul județului Călărași au fost stopate de actuala conducere a Consiliului Județean.

Mirela Drăgan: Într-adevăr, lucrările de întreținere și reparații drumuri pe care noi le aveam în derulare au fost oprite. Am făcut adrese către conducerea actuală să ne lase să le facem pe cele deja începute pentru a le duce în stadiul de conservare, să asigurăm circulația în condiții normale, lucru care nu s-a materializat.

Călărași PRESS: De cât timp există această problemă?

Mirela Drăgan: De la jumătatea lunii august, undeva între 10-15 august.

Călărași PRESS: Bănuiesc că ați avut deja o discuție cu cei care coordonează în momentul de față Consiliul Județean. Ce i-ați întrebat și care a fost răspunsul lor?

Mirela Drăgan: Am făcut un schimb de corespondențe legat de aceste lucrări și de altele care se impuneau în baza contractului de delegare a serviciului de administrare a drumurilor județene, delegat societății Drumuri și Poduri. În aceste condiții, obligația contractuală a societății Drumuri și Poduri este de a menține drumurile județene în stare viabilă și corespunzătoare din punct de vedere tehnic, motiv pentru care am căutat, împreună cu colegii mei, soluții pentru a începe lucrări cu alte societăți sau cu alte instituții cu scopul de a evita șomajul tehnic al salariaților societății. Pentru câțiva dintre aceștia am programat concedii de odihnă, pentru cei care mai aveau zile de concediu de odihnă, și cu ceilalți am găsit soluții să lucrăm astfel încât să evităm șomajul tehnic. Vrem să nu existe un impact asupra societății din acest punct de vedere.

Revenind la prima parte a discuției, nu ați găsit nicio soluție până în momentul de față?
Mirela Drăgan: Nu. Sistarea a avut loc la data pe care am menționat-o, undeva la jumătatea lunii august. Lucrurile au rămas așa.

Călărași PRESS: Vorbeam mai devreme despre situația salariaților din societatea Drumuri și Poduri Călarași. Ce ne puteți spune?

Mirela Drăgan: De la sfârșitul lunii august, nemaiavând lucrări în derulare, am trimis personalul în concediu de odihnă. Am căutat în toată această perioadă a concediului de odihnă a salariaților, împreună cu departamentul tehnic, să găsim soluții pentru a contracta lucrări în sectorul privat cu scopul de a evita șomajul tehnic. La această dată, am reușit și am semnat contractul cu o societate privată, motiv pentru care am rechemat din concediu personalul productiv pentru a putea desfășura lucrările pe care le-am contractat.

Călărași PRESS:Ce măsuri a luat actuala conducere a Consiliului Județean pentru a evita această situație?

Mirela Drăgan: Nu au luat nicio măsură.

Călărași PRESS: Domnul Valentin Barbu v-a cerut demisia din funcția de director?

Mirela Drăgan: Da, mi-a fost solicitată demisia verbal. Mi-a spus că ar fi mai bine să demisionez, că dumnealui nu poate lucra cu mine, nu are nimic personal cu mine. Nici măcar nu a încercat să lucreze cu mine. Nu știu cum a realizat că nu se poate lucra cu mine.

Călărași PRESS: Bănuiesc că aveți un contract în derulare de management în care aveți anumite obligații cu criterii de îndeplinit.

Mirela Drăgan: Am un contract de mandat pe o perioadă determinată, valabil până la 30 septembrie. I-am comunicat în scris răspunsul la această solicitare, cerându-i motivele temeinice pentru care să fiu revocată deoarece eu nu aș fi demisionat. Doresc să duc până la capăt contractul de mandat și să-mi asum rezultatele si obligațiile.

Valentin Barbu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tânără din Fetești, sechestrată 4 zile în Dragalina, după ce și-a dat întâlnire cu un bărbat de 41 de ani

Vasile Iliuță: Guvernul PNL folosește DSP-urile ca arme politice