in

Lucrările Complexului Pescăresc se desfășoară în ritm susținut

Autoritățile din Jegălia continuă învestițiile în dezvoltare. Lângă Parcul Tematic din Jegălia, proiect finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit,  Axa prioritară 4 – Dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti, măsura 2.1.1, administrația se bucură de implementarea unui alt proiect spectaculos – Centrului multifuncțional, complex pescăresc pentru educație și recreere. 
Proiectul ambițios demarat de autoritățile locale din comuna Jegălia pentru realizarea Centrului multifuncțional, complex pescăresc pentru educație și recreere se desfășoară în ritm susținut.

Construcția Complexului Pescăresc de educație și recreere ce a fost demarat în satul Iezeru, comuna Jegălia din județul Călărași a ajuns la tracut de jumătate. Constructia nou propusă, ce va adăposti funcțiunea de centru multifunctional/ complex pescaresc pentru educație si recreere, va fi suspendata deasupra luciului apei, susţinuta pe piloni, la inaltimea de 1.5 m faţă de fundul iazului.

Primarul Vasile Aurel declara în urmă cu câteva luni: Va fi un loc unde cetățenii vor putea să de bucure de natură. Este vorba de o sală foarte mare, 4 apartamente de cazare, cu bucătărie și anexe. Un loc de prezentare și preparare a produselor piscicole cu un grătar unde se pot delecta 36 persoane. Începem să creem o zonă de pescuit și un parc modern incluse în circuitul turistic și piscicultura. Mai avemo firmă anume Marina Borcea cu restaurant, locuri pentru dormit.

Nivelul apei, în cea mai mare parte a anului, pe terenul studiat, este la 50 cm deasupra fundului Complexul multifunctional va cuprinde opt camere de cazare, o zona pentru servirea mesei si o zona de ponton pentru ce va deservi circulatia (inclusiv o zona pentru gratar).

Construcția nou propusă va fi susținută pe piloni din beton armat și va fi finisată cu lemn lamelar. Malul de vest al terenului studiat, pe unde se face si accesul in clădirea nou propusă, va fi sistematizat pe o latime de 5 m, astfel incat in aceasta zona sa se poata amenaja o parcare, un bazin vidanjabil si, eventual, un put forat la adancime. indicii urbanistici propuşi pentru terenul studiat sunt:

  • Suprafață teren studiat=10000mp;
  • Suprafaţa construită=345mp;
  • Suprafaţa desfăşurată=470mp

Perioada de implementare propusa este de aproximativ 2 ani. Capacitatea maxima a zonei de cazare este de 16 locuri. Capacitatea maxima a zonei de servit masa este de 36 locuri.

DETALII

Bucătăria ce deservește salonul de mese, este prevazută a fi o bucătărie de tip catering. Mâncarea preparată in prealabil, într-o alta locație din comuna Jegalia, va fi adusă in bucătarie pe latura de sud-est a construcției nou propuse. Ulterior va fi depozitata in bucatarie, dupa care va fi incalzita (cea care necesita incalzire) si montata pe platouri. Alimentarea cu energie electrica se va realiza din reteaua electrica publica. Racordul electric la reteaua furnizorului se va face printr-un cofret de bransament. Distributia se realizeaza prin intermediul unui tablou electric T.E. , amplasat in parterul complexului; din acest tablou se alimenteaza toti consumatorii electrici.

Proiectul de racord electric la reteaua furnizorului se va comanda de beneficiar la unitatea de proiectare a furnizorului local.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Razie la Olteniţa şi Budeşti. Poliţia a organizat 84 de filtre rutiere, 310 autovehicule și 84 de societăți comerciale verificate

Aldis SRL | Gustul Mezelurilor Romanesti de Calitate