Connect with us

Politică

LIVE – PSD Călărași prezintă noii subprefecți ai județului

Published

on

Județul Călărași are, începând de astăzi, doi subprefecți noi. Virgil Diaconu si Eugen Ilie fac parte din Partidul Social Democrat. Evenimentul de învestire a celor doi s-a desfășurat la sediul Prefecturii Călărași.

Numirea celor doi subprefecți face parte din protocolul coaliției de guvernare, prin care cele doua funcții să fie atribuite membrilor PSD. După ceremonia de la Prefectură cei doi au susținut declarații la sediul organizației județene a PSD Călărași.

PRESA NU A AVUT ACCES 

Presa venită la Prefectura pentru a participa la evenimentul de învestire a noilor subprefecți a fost ținută la ușă. Prefectul Valentin Barbu știa foarte clar că este pandemie și presa are nevoie de condiții pentru a nu se crea aglomerări de persoane. Chiar și așa, prefectul a decis să nu permită accesul jurnaliștilor în instituție. Astfel, toți reporterii și cameramanii au fost nevoiți să se înghesuie pe scări pentru a obține imagini și declarații.

Constantin Tudor: Urmăresc scena politică locală, ca orice om interesat de soarta cetății și am constatat în mai multe rânduri, cu părere de rău, faptul că Prefectura, dincolo de litera legii, a faultat unele inițiative în interesul județului Călărași. Fără să dau nume aici, consider că prefectul, chiar dacă este numit politic, pentru că și eu în două rânduri am fost numit politic. Văd aici câțiva reprezentanți ai mass-media locală care nu o dată mă tachinau cu întrebările lor și nu mi-a fost jenă niciodată să răspund acestor întrebări. Amintiți-vă că ne întâlneam săptămânal și tot ce se afla în județ, aflați primii. Acesta este și rolul al reprezentantului Guvernului în teritoriu și bineînțeles al mediei locale.
Cred că trebuie depășite orice patimi politice. Mai ales acum într-o coaliție în care două partide importante, PSD și PNL, și-au asumat o mare responsabilitate. Sper ca cei doi colegi, eu spun colegi, pentru că prima dragoste nu se uită niciodată. Sper ca cei doi colegi să reușească să facă o echipă la nivelul prefecturii județului Călărași. Dacă cineva mai are și urechi să audă, aș spune doar atât: în momentul în care am revenit la Inspectoratul Școlar General, în funcția de adjunct, cineva i-a spus inspectoarei generale în funcție la vremea respectivă „vezi, lui Tudor să nu-i dai nicio atribuție”. Doamna respectivă, pentru că este o doamnă, i-a replicat doar atât: „păi credeți că lui Tudor trebuie să-i dau eu atribuții, ăsta și le ea singur”.
Sper ca din ceea ce v-am povestit astăzi, cei doi colegi să tragă concluziile de rigoare. Legea prevede niște lucruri, dar dincolo de ce prevede legea, trebuie să fie respectul foarte de cetățean. Funcția de subprefect este o funcție cu mari responsabilități și cred că trebuie să ți le asumi și să le exerciți cu bună credință.
Eugen Ilie: E o funcție cu multe responsabilități și care implică așa multă determinare. Ne propunem să ne aducem și noi aportul în interesul cetățeanului și cumva să îmbunătățim relația cu Prefectura în acest moment. Discursul meu va fi unul scurt, o să vă țin la curent cu ce se va întâmpla acolo și cu ce vom întâmpina pe parcurs. Eu consider că această investirea a mea și a colegului meu, Virgil Diaconu, este de bun augur și cu siguranță ne vom aduce reportul așa cum am mai spus în interesul cetățeanului, pentru că ăsta este și trendul în echipa noastră, să ajutăm să se miște lucrurile într-o direcție bună.

Virgil Diaconu: “E o căsătorie din interes, nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lu’ socră-miu”

“Azi este 13,  ziua care mie îmi aduce noroc pentru prima oară de când fac politică. Este o zi mare pentru mine. Sunt mândru că partidul s-a orientat către mine. În schimb, simt o mare povară și o mare obligație. Mă știți un om vesel și un de echipă. Din acest moment, am devenit persoană juridică, nu prea mai sunt persoană fizică și va trebui să facem ceva și pentru orașul ăsta. Eu vin în prefectură cu mâna întinsă către prefectul Barbu. Nu am niciun război personal cu dumnealui și vreau să înțeleagă că dacă nu vom face echipă, nu vom face decât rău județului Călărași. Noi suntem într-o luptă acerbă cu celelalte județe ca să accesăm banii din PNRR. Dacă nu vom putea face echipă împreună, vor lua alte județe acești bani. Avem obligația morală să fim uniți și să putem ajuta UAT-urile, Consiliului Județean și tot ce înseamnă județul Călărași să smulgem câți mai mulți bani europeni. Știți că au intrat ieri 1,9 miliarde de euro. Noi stăm bine ca proiecte, județul Călărași. Nu mai avem nevoie de frâne puse și de Instituția Prefectului. De aceea, vreau să îl rog pe domnul Barbu să primească prietenia noastră și să aibă  încredere.
E o căsătorie din interes, nu-mi place nici mie mireasa, dar îmi plac banii lui socri-miu. Îi întind o mână prietenească, vreau să îl ajut. Sper să înțeleagă mesajul meu. Are toată susținerea mea. Eu, împreună cu colegul meu Eugen, vom face decât să îl ajutăm și să ne ajutăm în a duce orașul ăsta mai departe.

FOSTUL SUBPREFECT, NICOLAE DUMITRU SE VEDE TOT ÎN ECHIPA VALENTIN BARBU

“Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin” a declarat Nicolae Dumitru.

Reacția fostului subprefect de Călărași, Nicolae Dumitru, nu a întârziat să apară după numirea celor doi subprefecți ai PSD.Dumitru a reacționat pe Facebook imediat după publicarea schimbării sale în Monitorul Oficial.

”În acești doi ani de pandemie și vremuri tulburi, am încercat ca întreaga mea activitate să ducă la îmbunătățirea actului administrativ și la crearea unui climat prielnic pentru performanță în administrația locală. Am conștientizat, încă de la început, că am o obligație față de cetățenii acestui județ și grija față de aceștia să fie veritabilă, ferindu-mă de acțiuni populiste și lozinci ieftine. Traversăm o perioadă dificilă, cu provocări fără precedent și greutăți pentru cetățenii acestei țări, astfel încât este nevoie, mai mult ca oricând, de o administrație orientată către aceștia, cu bun simț, corectitudine și respectarea legilor. Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în demersul politic și administrativ: Guvernului României, domnului președinte Ciprian Pandea și implicit organizației județene PNL – Călărași pentru încrederea acordată, colegilor din cadrul Instituției Prefectului, conducerii instituțiilor deconcentrate, primarilor, secretarilor, și nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc celor doi oameni valoroși, domnul general Marian Stoica, fost prefect al județului, și domnul Barbu Valentin, actual prefect al județului Călărași, pentru înțelegere, prietenie, sprijin și profesionalism.”, a scris pe Facebook Dumitru care a mai precizat că “Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

Ultimă oră! Cod roșu în PNL! Patru primari au ajuns la PSD

Published

on

Mișcările de trupe în rândul primarilor din județul Călărași au început. Primele “amenințări” au apărut în urmă cu aproximativ o săptămână, când  mai multe surse au început să confirme intențiile a mai mulți primari care spun că nu se înțeleg cu actuala conducere a PNL Călărași – Ciprian Pandea & Co. Vinovat sau nu, Pandea pierde primii patru primari. 

Întrebat în ultima conferință de presă despre zvonurile care au pornit din partid, Iliuță a ezitat să spună numele primarilor care intenționează să facă migrația dintr-o tabără în alta, însă a întors cuțitul în rană și a precizat că nu ar fi vorba de patru primari, ci de mai mulți.

“Eu cred un singur lucru: nu cei patru primari sunt astăzi în discuție cu mine, sunt toți primarii PNL cărora le-am făcut oferta de a veni în echipa PSD, să vină lângă mine pentru că avem un proiect comun, proiectul de dezvoltare al jud. Călărași. Eu cred că de săptămâna viitoare o să vă fac surprize peste surprize. O să vin în conferința de presă și o să vi-i arăt pe cei care optează în rândurile PSD. Eu le-am făcut o ofertă tuturor primarilor PNL pentru a veni lângă mine. Nu vă spun astăzi niciunul, vi-i prezint în conferința viitoare de joi.” – a precizat Vasile Iliuță în conferința PSD de joi, 4 august 2022.

Acum, la câteva zile de la primele informații confirmate, liderul social-democraților sparge gheața și merge la președintele PSD Marcel Ciolacu însoțit de cei patru muschetari din armata galbenă.

Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu- Gară, Ion Iacomi, primarul din Dor Mărunt, Nelu Negoiță, fost primar din localitatea Ulmu și Alin Ploieșteanu de la Frăsinet sunt cei care întra primii în arena de gladiatori ai lui Iliuță.

Se pare că joi, 11 august, aflăm mai multe date în conferința PSD CĂLĂRAȘI.

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marinela Voivozeanu și-a anunțat intrarea în cursa pentru șefia în OFSD

Published

on

Marinela Voivozeanu, omul de imagine din umbra președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, și-a anunțat joi decizia de a candida la președinția Organizației Județene a Femeilor Social Democrate. 

Prezentă și cunoscută în toate acțiunile politice și sociale din cadrul PSD Călărași, Voivozeanu a fost încurajată și susținută de Vasile Iliuță  să facă acest pas în față.

Prezentă de această dată în fața camerelor de filmat, Voivozeanu și-a descris viziunea politică pe care dorește să o transforme în realitate, totul cu ajutorul echipei.

“Într-adevăr m-am înscris pentru cursa pentru șefia Organizației Județene a Femeilor Democrate Călărași, în speranța că această organizație este puternică, facem parte din cea mai importantă organizație de femei din țară și putem duce în fiecare localitate mesajul politicilor PSD, și anume protecție socială, atât pentru femei, mame și copii. În 42 de localități din 55 am identificat președinte în fiecare localitate, femei cu valoare, femei puternice, determinate să începem acțiunile pe care ni le-am propus în proiectul politic. Mandatul meu pentru șefia organizației județene a femeilor democrate va fi unul de acțiune, unul în care nu vom exista doar pe hârtie, ci vom fi niște femei ale faptelor. Vom încerca imediat după congresul județean de alegeri, care va avea loc în data de 13 septembrie, o școală politică pentru doamnele care sunt deja în administrația locală. Vreau să vă spun că la nivelul jud. Călărași avem 39 de doamne care sunt consiliere locale, avem 3 consiliere locale la nivelul mun. Călărași și 3 viceprimărițe în jud. Călărași. Vorbim aici de doamna Ivan Steluța de la Fundeni, de Vicuța Nica de la Grădiștea și de Radu Nicoleta de la Gălbinași. Sunt femei determinate, care vor să începem acțiunile în județ. Nu vom sta deoparte, suntem implicate în toate acțiunile atât la nivel central, cât și la nivel județean. Eu zic că împreună putem face o echipă sudată, o echipă de doamne care să reprezinte într-adevăr politica de la Călărași.
Femeia în politică poartă o etichetă. Eu vreau să dăm la o parte această etichetă, să folosim încălțămintea potrivită pentru a merge peste tot, pe fiecare stradă a județului și să avem echipa potrivită cu care să mergem să identificăm mame cu probleme, femei care au nevoie de noi și de ce nu, copii care au nevoie de ajutor.” – a declarat Marinela Voivozeanu în cadrul conferinței PSD de joi, 4 august.

Continue Reading

Politică

Ciprian Pandea: O treime din proiectele finanțate ale primarilor PNL se referă la lucrări de apă și canalizare, iar restul este destinat asfaltării drumurilor

Published

on

Președinte PNL, senator Ciprian Pandea: Săptămâna trecută, domnul ministru Cseke Atilla a semnat ordinul de ministru privind proiectele finanțate prin Programul Național de Investiții. În județul Călărași avem 93 de proiecte cu o valoare de 1.197.029.761,25 lei. Primarii PNL au finanțate 46 de proiecte cu o valoare de 502 milioane. Aproximativ o treime din proiectele finanțate ale primarilor PNL se referă la lucrări de apă și canalizare, iar restul este destinat asfaltării drumurilor.

SE DESCHIDE PLATFORMA AFERENTĂ DEPUNERII DOCUMENTELOR DECESARE SEMNĂRII CONTRACTELOR

Vreau să mai anunț că luni, 18 iulie, ministerul va deschide platforma aferentă depunerii documentelor necesare semnării contractelor de finanțare. Cu cât depun mai repede documentele, cu atât vor semna mai repede aceste contracte de finanțare. Unii dintre ei au făcut deja licitațiile cu clauză suspensivă, astfel că imediat după semnarea contractelor de finanțare pot demara lucrările, de asfaltare, respectiv alimentare cu apă și canal. Așteptăm totodată și consultarea noastră privind finanțarea proiectelor de gaz. După cum știți, județul Călărași a avut un singur proiect de gaz finanțat prin POIM, cel al comunelor Jegălia, Unirea și Dichiseni. Apoi au fost finanțate proiectele declarate eligibile pe POIM, prin PNI Anghel Saligny, cele ale comunelor Roseți și Grădiștea. În perioada următoare, prin PNI Anghel Saligny, pentru o sumă de aproximativ 160 de milioane de lei, vor fi publicate restul proiectelor finanțate.

SENATORUL PANDEA, DESPRE PROIECTUL ECOAQUA CĂLĂRAȘI DE PESTE 300 DE MILIOANE DE EURO

Vreau să salut și că județul Călărași, respectiv operatorul regional EcoAqua, a semnat contractul de finanțare, sper să fie implementat conform graficului și locuitorii județului Călărași să beneficieze de condiții optime în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare.

ÎNCEPE START-UP NAȚION

Mai vreau să anunț că de săptămâna viitoare, mai exact de marți, 19 iulie, ora 10.00, se va lansa programul național Start-up Nation, cu un buget total de 520 de milioane de lei, din care 20 de milioane pentru cei din diaspora. Ca finanțare avem maxim 100.000 de lei pentru crearea unui loc de muncă și maxim 200.000 de lei pentru crearea a două locuri de muncă. Beneficiarii sunt microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii înființate după 01.01.2020, iar înscrierea în acest program este sută la sută digitalizată.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro