in ,

LIVE – PSD Călărași prezintă noii subprefecți ai județului

Județul Călărași are, începând de astăzi, doi subprefecți noi. Virgil Diaconu si Eugen Ilie fac parte din Partidul Social Democrat. Evenimentul de învestire a celor doi s-a desfășurat la sediul Prefecturii Călărași.

Numirea celor doi subprefecți face parte din protocolul coaliției de guvernare, prin care cele doua funcții să fie atribuite membrilor PSD. După ceremonia de la Prefectură cei doi au susținut declarații la sediul organizației județene a PSD Călărași.

PRESA NU A AVUT ACCES 

Presa venită la Prefectura pentru a participa la evenimentul de învestire a noilor subprefecți a fost ținută la ușă. Prefectul Valentin Barbu știa foarte clar că este pandemie și presa are nevoie de condiții pentru a nu se crea aglomerări de persoane. Chiar și așa, prefectul a decis să nu permită accesul jurnaliștilor în instituție. Astfel, toți reporterii și cameramanii au fost nevoiți să se înghesuie pe scări pentru a obține imagini și declarații.

Constantin Tudor: Urmăresc scena politică locală, ca orice om interesat de soarta cetății și am constatat în mai multe rânduri, cu părere de rău, faptul că Prefectura, dincolo de litera legii, a faultat unele inițiative în interesul județului Călărași. Fără să dau nume aici, consider că prefectul, chiar dacă este numit politic, pentru că și eu în două rânduri am fost numit politic. Văd aici câțiva reprezentanți ai mass-media locală care nu o dată mă tachinau cu întrebările lor și nu mi-a fost jenă niciodată să răspund acestor întrebări. Amintiți-vă că ne întâlneam săptămânal și tot ce se afla în județ, aflați primii. Acesta este și rolul al reprezentantului Guvernului în teritoriu și bineînțeles al mediei locale.
Cred că trebuie depășite orice patimi politice. Mai ales acum într-o coaliție în care două partide importante, PSD și PNL, și-au asumat o mare responsabilitate. Sper ca cei doi colegi, eu spun colegi, pentru că prima dragoste nu se uită niciodată. Sper ca cei doi colegi să reușească să facă o echipă la nivelul prefecturii județului Călărași. Dacă cineva mai are și urechi să audă, aș spune doar atât: în momentul în care am revenit la Inspectoratul Școlar General, în funcția de adjunct, cineva i-a spus inspectoarei generale în funcție la vremea respectivă „vezi, lui Tudor să nu-i dai nicio atribuție”. Doamna respectivă, pentru că este o doamnă, i-a replicat doar atât: „păi credeți că lui Tudor trebuie să-i dau eu atribuții, ăsta și le ea singur”.
Sper ca din ceea ce v-am povestit astăzi, cei doi colegi să tragă concluziile de rigoare. Legea prevede niște lucruri, dar dincolo de ce prevede legea, trebuie să fie respectul foarte de cetățean. Funcția de subprefect este o funcție cu mari responsabilități și cred că trebuie să ți le asumi și să le exerciți cu bună credință.
Eugen Ilie: E o funcție cu multe responsabilități și care implică așa multă determinare. Ne propunem să ne aducem și noi aportul în interesul cetățeanului și cumva să îmbunătățim relația cu Prefectura în acest moment. Discursul meu va fi unul scurt, o să vă țin la curent cu ce se va întâmpla acolo și cu ce vom întâmpina pe parcurs. Eu consider că această investirea a mea și a colegului meu, Virgil Diaconu, este de bun augur și cu siguranță ne vom aduce reportul așa cum am mai spus în interesul cetățeanului, pentru că ăsta este și trendul în echipa noastră, să ajutăm să se miște lucrurile într-o direcție bună.

Virgil Diaconu: “E o căsătorie din interes, nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lu’ socră-miu”

“Azi este 13,  ziua care mie îmi aduce noroc pentru prima oară de când fac politică. Este o zi mare pentru mine. Sunt mândru că partidul s-a orientat către mine. În schimb, simt o mare povară și o mare obligație. Mă știți un om vesel și un de echipă. Din acest moment, am devenit persoană juridică, nu prea mai sunt persoană fizică și va trebui să facem ceva și pentru orașul ăsta. Eu vin în prefectură cu mâna întinsă către prefectul Barbu. Nu am niciun război personal cu dumnealui și vreau să înțeleagă că dacă nu vom face echipă, nu vom face decât rău județului Călărași. Noi suntem într-o luptă acerbă cu celelalte județe ca să accesăm banii din PNRR. Dacă nu vom putea face echipă împreună, vor lua alte județe acești bani. Avem obligația morală să fim uniți și să putem ajuta UAT-urile, Consiliului Județean și tot ce înseamnă județul Călărași să smulgem câți mai mulți bani europeni. Știți că au intrat ieri 1,9 miliarde de euro. Noi stăm bine ca proiecte, județul Călărași. Nu mai avem nevoie de frâne puse și de Instituția Prefectului. De aceea, vreau să îl rog pe domnul Barbu să primească prietenia noastră și să aibă  încredere.
E o căsătorie din interes, nu-mi place nici mie mireasa, dar îmi plac banii lui socri-miu. Îi întind o mână prietenească, vreau să îl ajut. Sper să înțeleagă mesajul meu. Are toată susținerea mea. Eu, împreună cu colegul meu Eugen, vom face decât să îl ajutăm și să ne ajutăm în a duce orașul ăsta mai departe.

FOSTUL SUBPREFECT, NICOLAE DUMITRU SE VEDE TOT ÎN ECHIPA VALENTIN BARBU

“Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin” a declarat Nicolae Dumitru.

Reacția fostului subprefect de Călărași, Nicolae Dumitru, nu a întârziat să apară după numirea celor doi subprefecți ai PSD.Dumitru a reacționat pe Facebook imediat după publicarea schimbării sale în Monitorul Oficial.

”În acești doi ani de pandemie și vremuri tulburi, am încercat ca întreaga mea activitate să ducă la îmbunătățirea actului administrativ și la crearea unui climat prielnic pentru performanță în administrația locală. Am conștientizat, încă de la început, că am o obligație față de cetățenii acestui județ și grija față de aceștia să fie veritabilă, ferindu-mă de acțiuni populiste și lozinci ieftine. Traversăm o perioadă dificilă, cu provocări fără precedent și greutăți pentru cetățenii acestei țări, astfel încât este nevoie, mai mult ca oricând, de o administrație orientată către aceștia, cu bun simț, corectitudine și respectarea legilor. Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în demersul politic și administrativ: Guvernului României, domnului președinte Ciprian Pandea și implicit organizației județene PNL – Călărași pentru încrederea acordată, colegilor din cadrul Instituției Prefectului, conducerii instituțiilor deconcentrate, primarilor, secretarilor, și nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc celor doi oameni valoroși, domnul general Marian Stoica, fost prefect al județului, și domnul Barbu Valentin, actual prefect al județului Călărași, pentru înțelegere, prietenie, sprijin și profesionalism.”, a scris pe Facebook Dumitru care a mai precizat că “Viitorul meu profesional mă va găsi, cel mai probabil, în echipă tot cu domnul prefect Barbu Valentin.”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Călăraşi. Vizită pe şantierul de la pasajul Drajna

Proiect pentru un nou sens giratoriu amplasat într-o intersecție aglomerată din Călărași