Connect with us

Știri

Lehliu Gară: Investiții în educație, utilități și infrastructură rutieră

Published

on

Compania Națională de Investiții a publicat, în decembrie 2019, lista sinteză din cadrul subprogramului „Săli de sport” Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, județul Călărași fiind prins cu 28 de astfel de obiective în localitățile Borcea, Chiselet, Crivăț, Dor Mărunt, Fundeni, Grădiștea, Independența, Mânăstirea, Modelu, Plătărești, Roseți, Sărulești, Spanțov, Ulmeni, Unirea, Vâlcelele, Vasilați, Vlad Țepeș, în orașele Fundulea și Lehliu-Gară, dar și alte 8 în municipiul Călărași. 

Lista a fost aprobată prin Ordinul nr. 3457/2019, emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Fiecare UAT a pus la dispoziție terenul unde vor fi realizate aceste investiții necesare dezvoltării localităților călărășene.

În Lehliu Gară se va construi o Bază sportivă de Tip 1 tot prin Compania Națională de Investiții, valoarea investiției fiind de 2,8 milioane de euro.

Importanța infrastructurii rutiere a fost pusă de fiecare dată pe lista priorităților administrației din Lehliu Gară. Astfel, prin Anghel Saligny vor fi asfaltați peste  26 de km de drum, proiect ce cuprinde Lehliu Gară, Răzvani și Buzoieni.

Primar din anul 2008, Iulian Iacomi a reușit tot ce și-a propus din punct de vedere administrativ. Orașul care se află la 70 km de reședința de județ are două sate aparținătoare, Răzvani și Buzoieni,  care se află în prin proces de dezvoltare.  

Sistemul de canalizare din Lehliu Gară a fost modernizat printr-un proiect marca Programul Național de Dezvoltare Locală II – este de 6 mil. de lei, bani folosiți exclusiv pentru tot ce înseamnă sistem de apă și canal.

„Foarte mulți cetățeni îmi reclamau aceste probleme, iar acum suntem în linie dreaptă.” – spune primarul Iulian Iacomi în timpul implementării acestui proiect.

STRĂZILE DIN RĂZVANI ȘI BUNZOIENI, REABILITATE

12 străzi din satul Răzvani și alte 12 străzi din cel de-al doilea sat au fost modernizate, iar alte 29 de străzi din Lehliu Gară au fost asfaltate printr-un proiecte de o valoare consistentă, 39.360.498 lei.

GAZE NATURALE PENTRU CELE DOUĂ SATE

Început în anul 2020, proiectul rețelei de gaze naturale pentru Răzvani nu a rămas în urmă. Cei peste 15 km de rețea sunt finalizați în doar câteva luni de la demararea proiectului. Valoarea proiectului se ridică la 3.134.000 lei lei. Așadar, promisiunile electorale din ultima campanie pentru alegerile locale au fost realizate.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole