Connect with us

Știri

Legea i-a impus prefectului Valentin Barbu să-și dea demisia. A fost schimbat din funcție pentru a candida la alegerile locale

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Guvernul a aprobat ieri eliberarea din funcția de prefect al județului Călărași a lui Valentin Barbu, iar astăzi, 12 aprilie 2024, a fost numit în mod oficial Valentin Deculescu, fost consilier județean. Călărași Press scria în urmă cu câteva zile că decizia e una politică, având în vedere că PNL ar fi impus tuturor președinților de organizații județene să între în cursa electorală pentru Consiliile Județene (CJ), însă Ciprian Pandea nu a făcut acest lucru. Astfel, demisia lui Valentin Barbu vine în contextul în care o să candideze pentru funcția de președinte a CJ Călărași la alegerile de anul acesta. Acesta a mai candidat și în 2020. 

Ieri, Guvernul a aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți și 11 subprefecți din București și mai multe județe, dar și numirea altora noi. Valentin Barbu și noul prefect al județului Călărași, Valentin Deculescu, s-au aflat pe această listă. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a explicat de ce au avut loc aceste hotărâri de guvern. 

„Vă aduc aminte și contextul în care vine această serie de hotărâri de guvern: Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale interzice ca prefecții și subprefecții să poată candida fără ca mai întâi să-și dea demisia din funcție cu cel puțin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie, am numărat eu, mai avem 59 de zile. De aceea vine și această serie de hotărâri”, a explicat acesta joi seară, într-o conferință de presă de la Palatul Victoria din București. 

Advertisement

Mesajul lui Valentin Barbu: „Închei un capitol important din viața mea profesională” 

Fostul prefect a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, cu prilejul eliberării din funcție, în care le adresează mulțumiri colegilor de la Instituția Prefectului Județului Călărași, structurilor MAI, dar și colegilor din PNL, în special senatorului Ciprian Pandea, pentru „susținere, suport și aprecieri”, a scris acesta.

„Timp de trei ani mi-am exercitat cu onoare și demnitate funcția de prefect al județului Călărași fără a face rabat de la respectarea legii. Nu au existat jumătăți de măsură și nici nu am lăsat loc de interpretări acolo unde legea este aceeași pentru toată lumea. Pentru că așa am promis la începutul mandatului de prefect: să respect legea și să fiu garantul respectării ei în județul Călărași! Și asta am făcut cu sfințenie!”, a mai declarat Valentin Barbu. 

Fostul prefect se pregătește acum pentru cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean din partea PNL. 

Advertisement
Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate