in

Laurențiu State scoate la lumină neregulile din comuna Luica

Comuna Luica din județul Călărași este condusă de primarul liberal Dobrin Ion. Edilul nu a reușit să se facă remarcat cu aproape nimic în fața cetățenilor din localitate. State Laurențiu, în calitate de consilier județean și candidat al PSD pentru primăria comunei Luica, a acordat un interviu în care a vorbit despre situația deplorabilă în care se află localitatea Luica. Acesta susține că este nevoie de o schimbare pentru ca cetățenii să se bucure de toate condițiile nevesare: apă curenta, canalizare, asfalt, gaze, scoli modernizate și alte investiții necesare.

În Raportul de actvitate întocmit de autoritățile publice locale din comuna Luica, în domeniul dezvoltării edilitare, s-au realizat mai multe obiective de o importanța deosebită, din care enumeră: 1. asfaltare și modernizare drumuri de interes local, lucrare finanțată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală; 2. înființare rețea de apă și canalizare, lucrare aflată în stadiul de proiectare și execuție, cu fonduri provenite prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale; 3. reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr. 1 și Grădinița cu Program Normal nr. 1, lucrare aflată în faza de execuție; 4. achiziție buldoexcavator echipat și accesorizat, în curs de achiziționare. În cursul anului 2019, s-au adoptat 44 de hotărâri de consiliu local, în cadrul a 17 ședințe și au fost emise 154 de dispoziții de primar. Majoritatea “realizărilor” de mai sus se află în faza de proiectare.

Pentru anul în curs, ca obiective propuse de primarul Ion Dobrin, pentru dezvoltarea comunei din punct de vedere edilitar, figurează: 1. finalizarea planului urbanistic general; 2. continuarea proiectelor de asfaltare și modernizare de drumuri de interes local; 3. reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 și a GNP nr. 1 Luica; 4. înființarea rețelei de apă și canalizare. Toate acestea sunt proiecte, oare unde vor fi demarate?

Laurențiu State: A fost una dintre primele investiții la nivelul localitățiilor, reprezentând alimentarea cu apă. A fost o investiție cu desfășurare pe trei tronsoane metalice. La vremea respectivă, într-adevăr, era una dintre primele investiții de acest gen la nivelul județului Călărași. Vreau să vă prezint ce a mai rămas din această investiție de la vremea respectivă. Aici avem așa-zisul bazin de stocare, care, din păcate, cei din administrația locală, respectiv domnul primar Dobrin Ion, nu au fost în stare nici măcar să acopere în partea de sus cu o tablă pentru a nu fi contaminat acest bazin de stocare a rezervei de apă, cu rolul de a alimenta comuna Luica cu apă.

Din punctul meu de vedere, este un total dezinteres în ceea ce privește această investiție. Este într-o stare avansata de degradare și reprezintă o grasă lipsă de responsabilitate din partea primarului.

Cetățenii sunt foarte nemulțumiți de actuala conducere și vor să intre într-o logică și o normalitate. Eu am anunțat, pentru o lungă perioadă de timp, că nu mai candidez în ceea ce privește poziția mea de primar al comunei Luica. Datorită solicitării multor cetățeni din localitate, datorită faptului că eu sunt crescut, născut aici în această localitate, datorită faptului că mă doare pur și simplu sufletul de ceea ce se întâmplă în comuna Luica, am decis să mai candidez o data. Am decis să pun umărul la dezvoltarea acestei localități.

În primul rând, mă recomandă experiența pe care am acumulat-o prin poziția de consilier județean și prietenia pe care o am cu domnul președinte Vasile Iliuță, care m-a rugat să vin în echipa dumnealui și să punem umărul la dezvoltarea acestui județ. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai serioși președinți ai Consiliului Județean de după Revoluție. Este cel care nu numai ca a promis, zic eu, dar a și făcut mult față de predecesorii dumnealui. La momentul acesta voi candida din partea Partidului Social Democrat în ceea ce privește poziția de primar al comunei Luica.

Consider că eu, echipa pe care o am in jurul meu, putem sa aducem schimbarea in comuna Luica, putem să dezvoltăm această localitate, să o aducem acolo unde a fost odinioară. Sunt foarte multe lucruri de făcut. La momentul potrivit o să prezint cetățenilor ideile pe care le supun în dezbatere. Solicit să mi se acorde încredere în următorul mandat pentru că numai punând omul în situația de a fi implicat în mod direct și personal poate să-ți demonstreze dacă este în stare să aducă schimbarea și ceea ce își doresc cetățenii acestei comune

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consiliul Județean Călărași a rămas fără președinte. Vasile Iliuță acuză instituțiile de abuz de putere

Călărași: S-a răsturnat cu maşina după ce a evitat un câine şi a intrat cu roata în scuar