Connect with us

Știri

„Lasa calculatorul,Hai la joacă”, un real succes !

Published

on

Ieri, 30 martie 2017, s-a desfăşurat evenimentul numit “Lasă calculatorul, hai la joacă!”, activitate susţinută atât de elevii liceului Ştefan Bănulescu, cât şi de cadrele didactice. Programul a vizat în special copii, pentru a le aminti acestora că cel mai important lucru este să interacţioneze între ei. Desigur că, la această activitate a luat parte şi Trupa “FUNNY FACES” care a adus un plus de amuzament întregului spectacol.

Participanţii au venit cu fel de fel de joculeţe pentru a le aminti copiilor cât de frumoase sunt acestea, precum “Tara-tara, vrem ostaşi!”, pe care şi noi, la rândul nostru, le ştim de la părinţii noştri. Dar şi multe altele care le sporeau atenţia şi modul de organizare. “Haideţi să învăţăm prin jocuri!” O idee foarte bună, din punctul meu de vedere, bucuria văzându-se în ochii micuţilor.

Pictura pe faţă, a avut şi ea un rol destul de important în desfăşurarea programului, fiind o încântare pentru micuţele fiinţe care urmăresc desene animate şi îşi doresc să se asemene cât mai mult cu eroii acestora, sau zânele din basme despre care au tot auzit.

De asemenea, au existat şi momente artistice, precum interpretarea unor piese muzicale îndrăgite de publicul voluminos şi tânăr. O adevărată activitate creativă care a reuşit să distragă copiii secolului 21 de la ecranul multicolor al calculatoarelor şi device-urilor şi să îi ducă în lumea bucuriei, a jocului şi a distracţiei.

Astfel, organizatorii au împărtăşit bucuria de a trăi, în adevăratul sens al cuvântului, învăţând copiii care au participat la această activitate multe jocuri noi, pe care, cu siguranţă, aceştia le vor împărtăşi mai departe colegilor şi prietenilor. O speranţă nouă că tehnologia avansată nu va deveni un viciu pentru copii care abia au descoperit această lume, deşi pentru acest fapt va fi nevoie de mai multe evenimente de genul. Felicitări celor care s-au gândit la viitorul micuţilor din Călăraşi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate