Connect with us

Știri

Joi, în data de 16 martie, la un obiectiv economic situat pe DN 21, km 18 I.S.U. Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic, fiind simulate mai multe intervenţii de stingere incendii, evacuare şi salvare persoane, cercetare NBCR, accident rutier, descarcerare şi acordare prim ajutor medical

Published

on

BULETIN INFORMATIV

 

Joi, în data de 16 martie, la un obiectiv economic situat pe DN 21, km 18

I.S.U. Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic, fiind simulate mai multe intervenţii de stingere incendii, evacuare şi salvare persoane, cercetare NBCR,  accident rutier, descarcerare şi acordare prim ajutor medical

 

Advertisement

Cu această ocazie a fost simulată şi punerea în aplicare a Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi, fiind alertate toate structurile cu capabilităţi de intervenţie

În ziua de 16.03.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu în afara municipiului Călăraşi, pe DN 21, km 18, în incinta unei societăţi economice.

Au participat la această aplicaţie tactică: cadre ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, reprezentanţi ai Jandarmeriei  şi reprezentanţi ai Serviciului judeţean de Ambulanţă Călăraşi.

Tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă in cazul producerii unor situaţii de urgenţă in zona de competenţă a  I.S.U.J. “Barbu Ştirbei” Calarasi şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor

cu atribuţii de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi în cazul căderii din atmosferă a unor corpuri (meteoriţi),  urmate de producerea unor situaţii de urgenţă (incendiu, monitorizare nivel radioactivitate, salvare şi asistenţă medicală de persoane, accident rutier cu victime încarcerate).

Conform scenariului aplicaţiei tactice, în ziua respectivă, În data de 16 martie 2017, la ora 11.00 la o societate comercială, cu punct de lucru în comuna Ştefan Vodă s-au auzit zgomote puternice urmate de căderea a două obiecte din atmosferă (meteoriți) pe clădirea de birouri şi pe una din clădirile dezafectate, fapt ce a cauzat prăbuşirea unor elemente de construcţie din clădirea de birouri şi producerea unui incendiu generalizat într-una din clădirile dezafectate cu destinaţia de magazie.

Advertisement

Condiţiile atmosferice erau cer senin, cu vânt din Sud-Est viteza acestuia fiind de 20-30 km/h. Primele măsuri luate de conducerea obiectivului constau în verificarea prezenţei personalului şi evacuarea acestora la o distanţă de siguranţă, concomitent cu efectuarea acţiunilor necesare pentru limitarea extinderii incendiului.

Obiectivele generale de urmărit în cadrul acestui exerciţiu tehnico tactic au fost uzrmătoarele: – antrenarea structurilor de conducere în luarea deciziilor, verificarea fluxului informaţional decizional şi cunoaşterii procedurilor de coordonare şi conducere în domeniul de competenţă; – verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, avându-se în vedere şi planurile şi procedurile de intervenţie pentru tipurile de risc simulate; – realizarea unei informări complexe a personalului din obiectiv, privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă; – pregătirea psihologică a efectivelor proprii şi a personalului pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţiile tactice create; – verificarea modului de cooperare între forţele participante la exerciţiu, a modului de îndeplinire a sarcinilor personalului de pe locul de muncă şi modalităţi de perfecţionare a acestei activităţi.

Exerciţiul s-a dovedit a fi un bun prilej de verificare a modului de intervenţie în sistem integrat, atât timpii de răspuns al forţelor, cât şi cel de intervenţie încadrându-se în parametrii optimi.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate