Connect with us

Știri

Jegălia/ Primarul Aurel Vasile: “Vreau să intrăm în normalitate!”

Published

on

Măsurile de relaxare impuse după data de 15 mai au fost reglementate prin lege. Toate acestea au scopul precis de imitare și combatere a noului coronavirus. Se pare că edilul din Jegălia nu este foarte încântat, însă acesta le respectă cu mare strictețe și indeamnă populația să aibă mare grijă la tot ce se comunică periodic prin ministerele abilitate. Primarul este conștient și înțelege că toată această perioadă a afectat pe toată lumea, de aici a plecat și mica nemulțumire vis-a-vis de măsurile recomandate prin care se impus respectarea unor reguli clare.

Primarul Vasile Aurel: Ploaia a fost un lucru bun nu numai pentru agricultură, culturile din acest an fiind afectate, ci în primul rând pentru a identifica locurile unde terenul se surpă la lucrările de canalizare în derulare. Acolo trebuie intervenit – spune primarul. Repararea rețelelor de iluminat public este una dintre problemele aflate pe agenda zilnică a primarului din Jegălia. Două echipe lucrează la repararea rețelelor afectate de furtună.

“Viața comunei Jegălia continuă și în perioada de relaxare ce urmează.”

Primarul Vasile Aurel: Activitatea unei comune este atunci când școala funcționează. Este important și lucrul la culturile de porumb ce vor urma. Mă bucură revenirea activităților de navetă a celor ce lucrează în alte localități. Cea mai mare bucurie a mea, ca primar este deschiderea Centrului medical, atât de necesar oamenilor. Să sperăm că îi vom da drumul și lucrurile vor intra în normalitate. Nu a fost o perioadă așa de ușoară. La primăria vin rar câteva persoane. Vă dați seama ce aflux de persoane va fi după 16 mai. Vor începe plățile de taxe și impozite, vanzarile de terenuri, obținerea de acte doveditoare. Va fi o perioadă de muncă.

Până acum doar fermierii au venit să își depună documentele privind afectarea de calamitate a culturilor…

Primarul Vasile Aurel: Proiectele în schimb nu au stagnat. Firma de asfaltare a continuat lucrarea. La fel cea care se ocupă de lucrările de canalizare a efectuat lucrările de subtraversare. La grădiniță se lucrează…Așteptăm să vedem cine a câștigat lucrările pentru modernizarea stadionului de la Gâldău. Lucrările de asfaltare s-au efectuat în foarte bune condițiuni. Dirigintele de șantier și cu mine controlăm periodic lucrarea. La sfărșitul lunii iunie sperăm să terminăm grădinița. Ambiția cea mare este introducerea rețelei de gaze naturale în comună. Lucrăm la un proiect cu com Unirea și Dichiseni pentru obținerea avizelor. La ministere suntem bine primiți. Observ o bună alocare a banilor către lucrări importante. La ministerul dezvoltării se aloc banii în 2-3 saptamani. Se muncește și la CNI…Asociația comunelor din România are un rol important în dezvoltarea localităților. În ianuarie am propus guvernului rezolvarea punctuală a multor probleme pentru cetățeni. Guvernul asigură prin prezență și implicare multe probleme cadastrale și in multe domenii.Este un lucru folositor, se face auditul comunelor anual al primăriilor. Dacă discutăm despre aceste ședințe cca. 1000 de primari participă.

Totul se centralizează și fiecare minister cunoaște problemele specifice acestora, ni se aduce la cunoștință modalitatea de rezolvare.

Doresc cetățenilor ca în perioada de relaxare să ne redeschidem viața către școală, biserică, serviciu. Vreau să intrăm în normalitate. Să treacă și alegerile. Ele trebuie să existe…- declară pentru calarasipress.ro – primarul din comuna Jegălia, Vasile Aurel

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate