Connect with us

Politică

Iulian Iacomi revine pe fotoliul de primar pentru orașul Lehliu Gară

Published

on

Cea de a doua victorie a Partidului Social Democrat a fost marcată în orașul Lehliu Gară.  Iulian Iacomi revine pe fotoliul de primar pentru 3 ani. Lupta strânsă pentru Primăria Lehliu Gară s-a dat între Bănescu Laurențiu și Iulian Iacomi. În urma celor 3395 voturi valabil exprimate, rezultatele sunt următoarele:

-Bănescu Laurențiu ( PNL) 1228 voturi – 36,17%

-Iacomi Iulian ( PSD) 1606 voturi- 47,3%

-Toader Cornelia Georgeta (PMP) 22  voturi – 0,66%

– Moga Ștefania (independent) 539 voturi – 15,88%

Advertisement

Așadar, o luptă stânsă între cele două mari partide politice, PNL și PSD. Ca în orice competiție, există “câștigători” și “pierzători”. Candidatul Iulian Iacomi a renunțat la Parlamentul României pentru a fi din nou în funcția de primar al orașului Lehliu Gară. A demonstrat încă o dată că se poate! Locuitorii din Lehliu, Răzvani și satul Buzoieni  i-au acordat din nou încrederea lui Iulian Iacomi. Un alt lucru important al acestor alegeri este faptul că Sorin Vrajitoru a ajuns deputat în locul lui Iulian Iacomi.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Viorica Răducu candidează la Consiliul Local Budești, din partea Alianței Dreapta Unită: „Datoria mea este să fiu acolo pentru fiecare”

Published

on

By

În cadrul conferinței de presă organizate vineri, pe 12 aprilie, de Alianța Dreapta Unită (ADU), Viorica Răducu și-a expus candidatura la Consiliul Local Budești.

Candidata nu a pornit singură în cursa electorală, ci alături de soțul ei, Valentin Răducu. Acesta a fost consilier local în orașul Budești, iar acum candidează pentru funcția de primar. Acum, soția lui este gata să preia atribuțiile de consilier local, întrucât este ferm hotărâtă să-și urmeze partenerul în viața politică.

Înainte de a face parte din partidul liberalilor lui Ludovic Orban, Viorica Răducu a activat ca farmacistă în localitatea Budești. Însă, tocmai prin prisma meseriei sale, și-a dat seama că localnicii au multiple nevoi, pe lângă cele de ordin medical. Tot pe parcursul carierei, aceasta a învățat cum să empatizeze cu oamenii și să fie receptivă la cererile lor.

Candidata își propune să pună în aplicare aceste aspecte și în mandatul de consilier local, pe care speră să-l obțină la alegerile din 9 iunie 2024, întrucât își dorește ca, prin acțiunile pe care urmează să le întreprindă, să vină în beneficiul cetățenilor din localitatea Budești, județul Călărași.

În plus, Viorica Răducu se declară o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului, întrucât, indiferent de suișurile și coborâșurile pe care le va întâmpina pe parcursul mandatului său, aceasta nu se va lăsa distrasă de la scopul ei principal, de a-i sprijini pe cetățenii orașului în mod activ, implicându-se profund în problemele lor.

Advertisement

„Vreau să vă spun că profesia mea este mai presus de orice. În momentul în care cineva deschide ușa farmaciei mele, pentru mine nimic nu mai contează, eu sunt acolo să ajut, să ascult, să dau sfaturi și tratament. Pentru mine, a fi profesionist înseamnă a lăsa toate neînțelegerile de-o parte și îngrijirea omului, care are nevoie de sănătate, este mai presus de orice pentru mine. Așa simt eu, că datoria mea este să ajut, să fiu acolo pentru fiecare dintre voi, nu doar în farmacie, ci și în consiliul local, dacă mă veți alege”, a declarat candidata la Consiliul Local Budești, în cadrul conferinței de presă.

Continue Reading

Politică

Cursa electorală, din ce în ce mai acerbă la Călărași! Actualul primar are trei oponenți puternici. Obiectivele lor pentru administrarea orașului

Published

on

În municipiul Călărași, atmosfera electorală devine din ce în ce mai incitantă pe măsură ce se apropie data de 9 iunie 2024, când vor avea loc alegerile locale. Cu patru nume importante pe listele candidaților, încă deschise, cetățenii sunt în așteptarea unei competiții strânse și a unei dezbateri care se anunță cel puțin interesantă.

Amelia Giurcan, desemnata Alianței Dreapta Unită (ADU), intră în cursa electorală cu susținerea mai multor partide de dreapta. Coordonatoarea USR Călărași va concura alături de Dragoș Coman, fost viceprimar de Călărași și antreprenor cu afaceri prospere, care reprezintă AUR Călărași, și Alin Drăgulin, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) Călărași.

În plus, actualul primar în funcție, Marius Dulce, care a preluat conducerea Primăriei Municipiului Călărași în anul 2020, după o administrație liberală de 12 ani, va fi și el în cursa pentru un nou mandat. Mandatul său precedent a fost marcat de diverse inițiative și proiecte pentru dezvoltarea orașului, iar acum va concura pentru a obține încrederea cetățenilor pentru încă o perioadă de conducere.

Acești patru candidați aduc în competiție viziuni și promisiuni diferite pentru viitorul municipiului Călărași. Pe de o parte, Alianța Dreapta Unită promite o administrare eficientă a orașului și măsuri pentru creșterea economiei locale, în timp ce AUR Călărași aduce în prim-plan experiența administrativă și perspectivele unui antreprenor de succes. PNL Călărași va încerca să convingă alegătorii cu propunerile sale pentru dezvoltarea urbană și servicii publice de calitate, iar Marius Dulce va candida pentru un nou mandat, bazându-se pe experiența sa în conducerea municipiului și pe proiectele începute în mandatul anterior.

În timp ce campania electorală se încinge și discuțiile se amplifică, cetățenii municipiului Călărași sunt încurajați să-și facă vocea auzită și să își exprime opțiunile în cadrul acestui proces democratic. Alegerile locale din 9 iunie 2024 vor fi un moment crucial pentru viitorul comunității locale, iar fiecare vot va conta în determinarea direcției pe care o va lua municipiul Călărași în următorii ani.

Advertisement

CIFRE 2020

În anul 2020, alegerile locale din județul Călărași au împărțit județul în două culori politice, PNL și PSD. Nouă candidați s-au luptat pentru funcția de primar pentru reședința județului Călărași. Total alegatori înscrişi în liste: 62136, între care, doar 24548 s-au prezentat la urnele de vot, prezența fiind de doar 39,50%. Actualul primar din municipiul Călărași a obținut 43% din masa electorală prezentă la vot, adică 10.281 voturi. Pe locul 2, fostul primar Daniel Ștefan Drăgulin a obținut doar 7.802 (32,96 %)

Candidat
Partid
Voturi
Procent(~)

DULCE MARIUS-GRIGORE

Advertisement
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
10.281
43,43 %

DRĂGULIN DANIEL-ŞTEFAN

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
7.802
32,96 %

COMAN LIVIU

PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ
1.781
7,52 %

CHIRIŢĂ ALEXANDRU

PARTIDUL PRO ROMÂNIA
1.315
5,55 %

BOB LUMINIŢA

PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE ȘI SOLIDARITATE
1.038
4,38 %

PANCIU VIOREL-DAN

PARTIDUL ROMÂNIA MARE
524
2,21 %

SĂNDULESCU FLORIAN

Advertisement
ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR
324
1,36 %

POPA VASILE-VALENTIN

PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN
311
1,31 %

DRIGA FLORIN

PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL-LIBERAL)
292
1,23 %

TOTAL

23.668
100%

Continue Reading

Politică

Camelia Dăscălescu și-a anunțat candidatura la Consiliul Județean Călărași. Candidata Alianței Dreapta Unită își propune să readucă în țară tineretul din diaspora

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul unei conferințe organizate vineri, pe 12 aprilie, de către Alianța Dreapta Unită, partidul liberalilor lui Ludovic Orban, Camelia Dăscălescu și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Călărași.

În discursul ei, candidata a adus în prim-plan câteva dintre obiectivele formațiunii politice din care face parte. Acestea sunt centrate pe eliminarea inechităților dintre oameni. În acest sens, atât Camelia Dăscălescu, cât și partidul din partea căruia candidează vor să le ofere tuturor cetățenilor, în mod egal, niște condiții bune de trai.

„Sunt candidatul din partea Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean. (…) Alianța Dreapta Unită, așa cum știți, are un singur scop: să facă o Românie modernă, cu șanse egale pentru toți cetățenii din toate colțurile țării, să nu mai avem condiții de trai diferite în anumite localități, să încetăm cu favoritismele. Vom veni cu proiecte pentru un trai mai bun, pentru o viață confortabilă”, a declarat politiciana, în cadrul conferinței de presă.

Camelia Dăscălescu, în vârstă de 54 de ani, are o experiență vastă în lumea afacerilor, activând din totdeauna ca antreprenor. Aceasta dorește să aplice cunoștințele dobândite până acum și în cariera de om politic, dorindu-și ca, împreună cu Alianța Dreapta Unită, să pună la dispoziția cetățenilor o gamă variată de locuri de muncă.

Advertisement

„Doresc să propun niște programe pentru binele cetățenilor, prin locuri de muncă. O să lansăm programul în curând”, a explicat candidata, pentru Călărași PRESS.

De asemenea, Camelia Dăscălescu ne-a mărturisit că tocmai aceste obiective au împins-o să se înscrie în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași. Atât atât ea, cât și partidul din care face parte, prin punerea la dispoziție a unor locuri de muncă numeroase și ofertante, luptă să aducă înapoi în România tinerii plecați în străinătate, pentru a le oferi perspective promițătoare chiar în țara lor.

„Noi susținem antreprenoriatul, mâna de lucru autohtonă, o reîntoarcere a celor care au fugit din țară și încercăm să atragem înapoi mâna de lucru și să dăm un viitor pentru tineri”, a adăugat politiciana.

Continue Reading

Cele mai vizualizate