Connect with us

Știri

ITM Călăraşi efectuează noi controale şi depistează nereguli. Cinci angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei

Published

on

În perioada 05 – 09.09.2022, ITM Cãlãraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 31 de controale din care 27 au fost pe muncă nedeclarată, 5 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 25000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 37 de controale, 23 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate amenzi în valoare de 6000 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: confecţii metalice, târguri şi oboare, sănătate, comerţ, agricultură, transporturi, construcţii, baruri şi restaurante, etc.

Printre neconformităţile constatate enumerăm;

  • necompensarea concediului de odihnă la încetarea contractului individual de muncă(CIM);
  • lipsă repartiţie program de lucru în conţinutul contractului individual de muncă
  • angajatorul nu face dovada comunicării către salariaţi a adeverinţei de vechime şi a extrasului de Revisal;
  • neîncheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă;
  • nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal;
  • neacordarea drepturilor salariale;
  • societatea nu a amenajat un spaţiu pentru depozitarea ambalajelor produselor de protecţie a plantelor(PPP);
  • nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate în muncă pentru locurile de muncă, unde pot apărea atmosfere explozive;
  • nu sunt inscripţionate toate prizele cu valoarea nominală a tensiunii de alimentare (ex: depozitele nou construite).

 

 

INSPECTOR ŞEF,

DUMITRU NICOLAE

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole