Connect with us

Știri

ISU| 250 de persoane salvate| Pompierii militari din cele șapte subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină la orice solicitare la care sunt chemați.

Published

on

Condiții aprige: cod roșu, viscol năprasnic, zăpadă abundentă, suluri de zăpadă care blochează drumurile și temperaturi foarte scăzute

Pompierii militari călărășeni alături de celelalte structuri fac tot ceea ce este omenește posibil și duc la bun sfârșit misiune după misiune

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 12 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.
Până la momentul de față, pompierii militari călărășeni au intervenit eficient în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.
Pompierii militari călărășeni au acționat pe cod portocaliu și cod roșu la 15 misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă mare de aproape un metru pe alocuri și un viscol năprasnic.
La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 14 persoane cu diferite afecțiuni medicale (dintre care două femei gravide), care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.
Au fost degajate din zăpadă circa 80 de autovehicule, printre care și un 2 autocare și patru microbuze, fiind salvate în total aproximativ 250 de persoane.
Pe Autostrada Soarelui (A 2), pompierii militari călărășeni și toate celelalte forțe implicate întâmpină cea mai dificilă intervenție de până acum, o coloană de aproximativ 50 de autovehicule nu poate înainta din cauza viscolului puternic și a zăpezii abundente în condiții de vizibilitate 0.
Se fac eforturi consistente pentru degajarea unui dop format la km 78 de pe autostradă, cinci autospeciale de deszăpezire se luptă de ore bune să spargă acest dop și se pare că sunt aproape de izbândă.
Ulterior acestei opearțiuni se deblochează și celelalte mașini din trafic și va pleca întreg convoiul spre spațiul de servicii de la km 88, unde toată lumea se poate adăposti.
Misiunile de salvare a persoanelor blocate de viscol în trafic s-au desfășurat în 14 localități ale județului călărași, cât și pe Autostrada Soarelui.
La acest moment în județul Călărași ninge în continuare abundent și viscolul nu dă semne că s-ar domoli, utilajele de dezăpezire lucrează la foc continuu, iar pompierii militari din cele șapte subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină la orice solicitare la care sunt chemați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole