Connect with us

Știri

Isteria creată de camerele video de supraveghere ce au apărut pe străzile principale din Călărași

Published

on

Pe rețelele de socializare s-a creat  isterie cu noile camere de supraveghere care s-au montat pe arterele principale din municipiul Călărași. Necunoscătorii spun că Biroul Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție ar avea control/acces asupra acestora. S-a mai speculat faptul că șoferii vor fi sancționați dacă vor depăși viteaza de 40 km/h, lucru total neadevărat. 

Am solicitat, verbal, purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Călărași un punct de vedere asupra rolului pe care îl au camerele ce s-au montat de curând în mun. Călărași, pe străzile principale.


In luna februarie 2018 are loc punerea in functiune si testarea echipamentelor de supraveghere video montate pe strada Prelungirea Bucuresti, cu vizualizare intre strada Panduri si Blvd. Cuza-Voda.

Supravegherea prin sisteme video reprezinta monitorizarea activitatilor publice, a comportamentului uman si a traficului rutier,in vederea asigurarii bunei conduite in randul cetatenilor, dar si in vederea oferirii sigurantei acestora.

Instalarea de camere supraveghere are drept scop principal influentarea activitatilor si conduitei umane, administrarea acesteia si protejarea neintrerupta a persoanelor precum si a bunurilor acestora. Monitorizarea video existenta in Municipiul Calarasi se realizeaza la Politia Locala Calarasi 24h/24h, iar problemele identificate se aplica conform: Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Primăria Călărași


P.S: Pe segmentul de drum dintre Colegiul Agricol „Sandu Aldea”  și Liceul Teoretic Mihai Eminescu există indicatoare ce impun limită maximă de 30 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole