Connect with us

Știri

IPJ Călărași organizează concurs pentru cinci posturi de conducere de șef post I

Published

on

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a cinci posturi de conducere de șef post I în cadrul instituției. Aceste posturi sunt vacante în cinci secții de poliție rurală din județ și sunt prevăzute cu gradul profesional minim de agent de poliție.

Candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a participa la concurs, printre care se numără pregătirea de bază, aptitudini medicale și psihologice, vechime în muncă și în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției, precum și deținerea anumitor autorizații și avize speciale. Cererile de participare trebuie să fie depuse la adresa de e-mail a Serviciului Resurse Umane al IPJ Călărași până la data limită specificată.

Posturile vacante de șef de post sunt următoarele:

 • postul de conducere vacant de șef post I la Postul de Poliție Gălbinași din cadrul Secției 5 Poliție
  Rurală Gălbinași, prevăzut la poziția 0606 din statul de organizare al unității,
 • postul de conducere vacant de șef post I la Postul de Poliție Fundeni din cadrul Secției 5 Poliție
  Rurală Gălbinași, prevăzut la poziția 0610 din statul de organizare al unității,
 • postul de conducere vacant de șef post I la Postul de Poliție Sohatu din cadrul Secției 5 Poliție
  Rurală Gălbinași, prevăzut la poziția 0620 din statul de organizare al unității,
 • postul de conducere vacant de șef post I la Postul de Poliție Cuza-Vodă din cadrul Secției 6 Poliție
  Rurală Grădiștea, prevăzut la poziția 0643 din statul de organizare al unității,
 • postul de conducere vacant de șef post I la Postul de Poliție Crivăț din cadrul Inspectoratului de
  Poliție Județean Călărași, prevăzut la poziția 0738 din statul de organizare al unității, recrutarea realizându-se cu personal din sursă internă (corpul agenților de poliţie).

În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ,
următoarele condiţii:

 1. Să fie agenți de poliție, cu următoarea:
  • pregătire de bază:
  -studii medii cu diplomă de bacalaureat.
 2. să fie declaraţi «apt medical» şi «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
 3. să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare
  acţiunea penală;
 4. să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
 5. să deţină gradul profesional de minim – agent de poliţie;
 6. să aibă vechime în muncă/din care în MAI –2 ani
 7. să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei- 2 ani
 8. Autorizații speciale pentru exercitarea atribuțiilor postului:
 • să dețină permis de conducere, categoria „B”;
 • deţinerea/obţinerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate nivel „secret de serviciu”;
 • deţinerea/obţinerea avizului de organ de cercetare al poliţiei judiciare;
 • deținere/ obținerea avizului de polițist rutier;
 • deținere/ obținerea avizului psihologic pentru riscuri psihosociale.

Cererile de participare la concurs (conform modelului anexat) vor fi adresate șefului inspectoratului și vor fi depuse la adresa de e-mail a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul Resurse Umane [email protected] până la data de 07.03.2023 (inclusiv în zilele nelucrătoare).

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Cod galben de caniculă în mai multe județe din țară. Temperaturile ajung până la 34 de grade Celsius

Published

on

Joi, în București și în 14 județe din sudul țării, se vor înregistra temperaturi de până la 34 de grade, iar meteorologii au emis o avertizare de cod galben de disconfort termic ridicat. Totodată, ploile torențiale și vijeliile vor afecta mare parte din țară începând de joi după-amiază.

În regiunile vizate, temperaturile maxime vor fi în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) în jur de 80 de unități, anunță meteorologii.

Avertizarea de cod galben se aplică municipiului București și județelor Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea și Teleorman.

Vijelii și ploi torențiale în capitală și în alte 34 de județe

Advertisement

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de joi, de la ora 17:00, până vineri la ora 6:00, pentru București și alte 34 de județe.

Conform ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei, se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (cu rafale de 55-70 km/h), precum și grindină.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 20-30 l/mp și, izolat, pot depăși 40 l/mp.

 

 

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Trupa ALTAR va fi prezentă la Danubius MotorFest

Published

on

În perioada 21-23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași va deveni locul de întâlnire al pasionaților de motoare și muzică bună, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest. Acest eveniment promite să fie o adevărată explozie de adrenalină și entertainment de calitate, reunind iubitorii de motoare și fani ai muzicii rock și nu numai.

Festivalul va începe în forță vineri, 21 iunie, la ora 13:00, cu deschiderea oficială a evenimentului. Trupa Kompas va da tonul serii la ora 19:00, aducând pe scenă energia și entuziasmul tinerilor muzicieni Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu. Acești tineri talentați vor pregăti publicul pentru un weekend de neuitat, deschizând calea pentru o serie de concerte electrizante.

Un moment deosebit de așteptat al serii de vineri este concertul trupei ALTAR, care va urca pe scenă la ora 21:00. Trupa ALTAR, cunoscută pentru sound-ul său energic și versurile profunde, va aduce un plus de adrenalină și vibrație serii. Prezența lor la Danubius MotorFest este una dintre principalele atracții ale evenimentului, promițând să ofere fanilor un spectacol memorabil. Alături de ALTAR, scena va fi incendiată și de formațiile Urma și Alternosfera, asigurând un început de festival pe măsura așteptărilor.

Festivalul va găzdui un număr impresionant de opt formații, fiecare aducând un stil unic și performanțe excepționale. Vineri seara, după ALTAR, Alternosfera va încheia seria concertelor, iar noaptea se va termina cu un after party la scena mică, animat de un DJ, începând de la miezul nopții.

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie, ziua va începe relaxant, cu cafea și mic dejun între orele 09:00 și 13:00. După-amiaza va fi dedicată paradei moto și concursurilor cu premii, alături de lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Seara muzicală va fi deschisă de trupa Cuibul la ora 19:00, urmată de Byron, Trooper și, în final, Zdob și Zdub, care vor încheia seara cu un concert exploziv. După concert, Gili Barbu va continua petrecerea la scena mică.

Duminică, 23 iunie, ziua finală a festivalului, va începe din nou cu cafea și mic dejun de la 09:00 la 12:00, urmând ca la ora 12:00 să aibă loc închiderea oficială a evenimentului.

Danubius MotorFest nu este doar despre muzică. Evenimentul va oferi și parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase, transformând festivalul într-un spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare. Publicul va putea să participe la diverse activități interactive, să învețe despre regulile de conduită preventivă în trafic și să se bucure de demonstrații impresionante.

Programul Danubius MotorFest

Vineri, 21 iunie 2024
– 13:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
– 19:00 – Concert Kompas
– 20:00 – Concert Urma
– 21:00 – Concert Altar
– 22:00 – Concert Alternosfera
– 00:00 – After party la scena mică cu DJ

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie 2024
– 09:00 – 13:00 – Cafea, mic dejun
– 13:00 – Reguli de conduită preventivă și Parada moto
– 15:00 – Lecții de prim ajutor (Crucea Roșie)
– 16:00 – Concursuri cu premii
– 19:00 – Concert Cuibul
– 20:00 – Concert Byron
– 21:00 – Concert Trooper
– 22:00 – Concert Zdob și Zdub
– 00:00 – After party la scena mică cu Gili Barbu

Duminică, 23 iunie 2024
– 09:00 – 12:00 – Cafea, mic dejun
– 12:00 – Închiderea evenimentului

Danubius MotorFest 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, plin de muzică de calitate, adrenalină și activități captivante. Fie că ești pasionat de motoare sau un iubitor al muzicii live, acest festival este locul perfect pentru a-ți petrece weekendul într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Nu rata ocazia de a vedea trupa ALTAR live și de a experimenta magia unui festival de neuitat!

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate